Last news in Fakti

7 Април, 2017 13:54 3 450 7

Ударите на Тръмп изстреляха петрола и златото

  • петрол-
  • злато-
  • акции-
  • сирия
Ударите на Тръмп изстреляха петрола и златото - 1

Ударите на Тръмп по военновъздушна база в Сирия изстреляха петрола до месечен връх. Сортът Брент поскъпна с 1,14% до $55,57 за барел, съобщава АП.

Американският лек суров петрол регистрира ръст с 1,3% до $52,40 за барел. Ударите на Доналд Тръмп в Сирия изненадаха световните пазари. По тази причина петролът скочи, както и активите убежища като златото, а доларът поевтиня.

Сирия има ограничен петролен добив, но географското й разположение в Близкия изток разпалват опасенията, че потенциално разрастване на конфликта може да доведе до смущения на доставките.

Много е важна реакцията на Иран и Русия, двете страни са сред най-големите производители на петрол в света и верни съюзници на режима на Асад. От нея зависи в каква посока ще тръгнат цените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    13 2 Отговор
    Я пак сега! Последно Тръмп на Путин ли е човек или не?! М и тръмпи има изгода от евтин долар и висока цена на петрола за да може да им върви и шистовия газ.
  • 2 кроко

    5 5 Отговор
    Изстреляди ги с 1,14 процента, та това е нищо !
  • 3 Спас

    4 4 Отговор
    Тръмпито е наш, другар.
  • 4 некойси

    3 1 Отговор
    Значи казвате, всяко действие си има някакви последствия, не че като цената беше центове за барел го усетихме.
  • 5 гост

    2 2 Отговор
    Нищо за който ги няма ,затова пък рублата се смъкна.
  • 6 Гого

    6 0 Отговор
    Американците доказаха че могат само да се перчат на малки страни защо не си опитат късмета с Китай или Индия. Четири месеца не могат да превземат Мосул по вероятно химическата атака да е скълъпена като атентата на Ердоган.
  • 7 Тодоров

    1 0 Отговор
    И кой има сметка от това ? Естествено чичко Тръмп и Со. Башар Асад бил
    пуснал зарин. Пълни глупости. Нека Русия разследва атаката и да видим какво ще излезе. Поредна провокация на САЩ. А след атаката на САЩ с крилати ракети срещу сирийската авиобаза, кой премина в настъпление - Ислямска държава. Чия рожба е Ислямска държава ? Пълен американски цирк, жалко, че е с участието и на европейски циркаджии. Разбира се, има и ориенталски номера.