Last news in Fakti

7 Април, 2017 07:26 10 646 24

Какво ни казва Тръмп с удара в Сирия?

  • сирия-
  • сащ-
  • тръмп-
  • доналд тръмп
Какво ни казва Тръмп с удара в Сирия? - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ударът с 59 ракети „Томахоук” по сирийска военно-въздушна база „Шайрат” край Хомс е най-драматичната бойна операция на Доналд Тръмп от встъпването му в длъжност, съобщи Ройтерс.

Безпрецедентният удар с 59 крилати ракети по точно определена цел е ясен сигнал за промяна във философията на САЩ за намеса във военни конфликти.

Предишните американски президенти използваха прецизни удари с крилати ракети и авиация, за да поставят началото на военна операция.

Сега Тръмп разпореди удар с 59 ракети „Томахоук” по една цел.

По първоначални данни ракетната атака срещу летището "Шайрат" е нанесла сериозни повреди и унищожения на сирийската авиация, както и на инфраструктурата и оборудването на летището.

Вашингтон е категоричен, че на 4 април сирийската авиация е използвала нервнопаралитичния газ зарин. Това заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън.

Той обвини Русия, че не е изпълнила споразумението от 2013 г. за обезопасяване на химическия арсенал на Сирия. Москва или е била съучастник на режима в Дамаск, или е била некомпетентна да гарантира прилагането на споразумението, каза Рекс Тилърсън.

Сирийската държавна телевизия съобщи за американските военни удари срещу ВВС база в провинция Хомс. Дамаск определи намесата на САЩ като акт на „агресия“.

Сирийската телевизия призна, че на базата са нанесени поражения. Губернаторът на Хомс обвини САЩ, че обслужва целите на Ислямска държава. Все още не е известно дали на „Шайрат” е имало руски бойни самолети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даката

    19 63 Отговор
    обратното броене за пинокио и асад започна
  • 2 к нинова

    23 32 Отговор
    какво става с нашето червено тръмп общество в бг.ще приветства или ще се разпуска.какви са указанията от масква.другари,какво да правим,бързо спускайте указания
  • 3 Тиха

    7 6 Отговор
    А твоето сврши

    Коментиран от #4

  • 4 даката

    14 27 Отговор

    До коментар #3 от "Тиха":

    възелин куфар масква

    Коментиран от #24

  • 5 Пеньо

    36 23 Отговор
    Асад, както не веднъж съм писал е касапин и пътник, но все пак не трябваше ли чичо Дони да представи поне едно доказателство или ще я караме, като в Ирак?

    Коментиран от #16

  • 6 Гост

    31 11 Отговор
    Тръмп ни показа, как точно да направи САЩ велика и какви точно работни места ще открие! Харесва ли ви?

    Коментиран от #7

  • 7 Оптимус

    38 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    мисля, че чичмо Тръмп е получил доклад, че в американски складове има много залежала стара продукция и трябват нови поръчки за оръжие и то в баснословно количество и цени. Чичо Тръмп е подскочил от изненада и патриотично е креснал на генералите: Търчете и 59 Томахавки по Асадчо изпратете! И генералите са хукнали с викове сърдити и Файър гръмовно морето разпра, базата на пух и прах, направо стана. Сега следват поръчки за новите крилати ракетки, останалото по медиите е яко плюене и мазане. Сега американският данъкоплатец ще се поти за да бачка за да се произведат нови ракетки, а на чужд гръб в случая сирийците и 100 ракети са малко - според народните поговорки - казвам го, в смисъл, че когато някой стреля и не е по него гледа света от своя ъгъл, не от страна на този, по когото мята бомби. Не зная за химическото оръжие на Сирия, но едва ли Асад би мятал Зарин ако има по цивилен град? Все пак имат ракети въздух земя и по-скоро би бомбардирал сграда, отколкото да пусне Зарин, ако има. Е, не зная. Но не ми се вярва все пак е Президента на Сирия и там са сирийци, освен бунтовници и джихадисти, ако не са едно и също?

    Коментиран от #17

  • 8 Тони

    13 32 Отговор
    Рашките подлоги в България ,тотално загубиха ориентация, сигурно Решетников още не е дал и инструкции на Курнелия(с отнетия от демокрацията син).
  • 9 qqqqqq

    41 11 Отговор
    ''САЩ подкрепя ИДИЛ'' - аз така го разбирам
  • 10 Лупи

    36 9 Отговор
    Тръмп показа, че САЩ действат, като тиранин нищо друго. Показа, че правото на силния валидно от каменната ера важи до ден днешен. Каквото каже силния това ще е, без значение кой прав, кой крив. Тоя удар върна Света 100 години назад по отношение на ООН и човешките права. Света бясно се е насочва към 3-та световна война, която може да е последната.
  • 11 no name no face no number

    21 2 Отговор
    Ако е обратно броене то ще е за всички. Но има хора, които нямат жизнен опит да го асимилират
  • 12 Само САЩ може да сере на тавана в хола!

    8 3 Отговор
    Русия няма право да се заблуждава! Челе удар - " КОЧ МАНЬО ВЪР " със Трамр е неизбежен което ще струва доста!
  • 13 Нафарфорий

    16 3 Отговор
    АКО ОБАМА ИСКАШЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА С ТЕРОРИЗЪМА, ТОЙ ЩЕШЕ ДА ИЗСТРЕЛЯ ТЕЗИ РАКЕТИ,А НЕ ДА ГИ ДАВА НА РАЗНИ "БУНТОВНИЦИ".
  • 14 Спас

    8 3 Отговор
    Една ракета липсва.

    Коментиран от #15

  • 15 зелено човече

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "Спас":

    Една не е запалила ама за да си поправят грешката щели да я занесат на ръце !
  • 16 ултра

    6 23 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    Пеньо, на теб какви точно доказателства ти трябват?!? Или и ти си от ония, които вярват сляпо на нечовешките измислици на Путя Късий, че "бунтовниците" в Сирия разполагат със собствени запаси от зарин, които вероятно съхраняват в буркани и туби по мазетата си?!? Смешни и жалки сте! Асад от години изтребва като хлебарки собственият си народ, но всичко това се представя от кремълската пропаганда като "борба с терористичните елементи"!

    Коментиран от #18

  • 17 ултра

    3 18 Отговор

    До коментар #7 от "Оптимус":

    Публикувано във факти.бг: "едва ли Асад би мятал Зарин ако има по цивилен град?"

    Не бе, бунтовниците го вадят от бурканите в мазето и го "мятат" със спринцовки и други подръчни материали:)
  • 18 кроко

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "ултра":

    А какво ще кажеш за американците, които откриха че в университета в Мосул ИД прави отровни газове? А за хим. вещества с произход Саудитска Арабия, намерени в превзети от Асад бунтовнически складове?
  • 19 misli posle govori

    8 3 Отговор
    Според военната доктрина на САЩ, страна която използва бойни отровни газове при въоражени конфликти се превръща в цел за американските въоражени сили по света.Според същата тази доктрина САЩ може да води такива войни с до два противника едновременно.
    Склонен съм да мисля, че Северна Корея съвсем скоро може да бъде атакувана, може би до дни.

    Коментиран от #21

  • 20 Различен

    17 2 Отговор
    Така е, така е!
    Колкото намериха химическо оръжие в Ирак, толкова ще намерят и във складовете на Асад! Авантюрата в Ирак струва живота на над 1 милион иракчани и още доста американогейове и еврогейове. От тази база излитат самолетите. Базата е унищожена, заедно с пистата и оръжейните складове. Къде е обгазяването със зарин, вследствие на оръжието притежавано от Асад, със зарин. Няма такова. Ама кой ще му придиря. Важното е че се помогна на ИДИЛ, създава се обществено мнение срещу Путин и Русия, американците демонстрират мускули, без да осъзнават, какво ги чака! Руснаците за един свален самолет ебаха мамата на Турция, та трябваше Ердоган да целува ръце и да се дупи, та сега се сетете, колко ще плаща САЩ, Тръмп и целия свят, за сътворената простотия. НяКОЙ ще яде пердах, ама лошото е че когато Атовете се ритат, страдат Магаретата, като нас! Та стягайте се в кръста, да носите последствията от поредната американска простотия!
  • 21 мислителя

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "misli posle govori":

    Не ти личи да имаш склонност да мислиш.
  • 22 no name no face no number

    6 1 Отговор
    Ултра ти си постигнал американската мечта. Готов си за паспорт на САЩ. Коефициента на интелигентност се издига до най - високите нива по скалата на САЩ.
  • 23 Marinov

    4 1 Отговор
    Май Тръмп Сана Достойни Наследници на Хитлер след като Разпореди Дива Агреся срещу Една Независима Страна
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.