Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Май, 2024 19:01 4 302 106

САЩ пак спасиха Украйна - вижда ли се обаче краят на войната?

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • сащ-
  • володимир зеленски-
  • джо байдън-
  • владимир путин

Ето защо териториалните въпроси ще трябва да бъдат обсъдени по-късно, когато емоциите и обидите са утихнали

САЩ пак спасиха Украйна - вижда ли се обаче краят на войната? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За пореден път Америка спаси Украйна. С гласуваната на 21 април 2024 г. резолюция, отпускаща на Киев гигантска помощ от 61 милиарда долара - или двойно повече от общия годишен военен бюджет на Полша - Камарата на представителите в краткосрочен план даде огромна морална подкрепа на украинците. Те наистина бяха разочаровани от провала на настъплението на своята армия на три фронта през лятото на 2023 г. и дори притеснени след руската победа през февруари 2024 г. при Авдиевка, бивш украински град-крепост, разположен северозападно от Донецк, който застрашаваше решаващ руски път за сухоземни доставки на Крим. Това пише на страниците на френския вестник Le Figaro военният кореспондент и международен анализатор Рено Жирар.

В средносрочен план американската помощ - която има всички шансове бързо да бъде одобрена от Сената и обнародвана от президента - ще възстанови баланса на военната ситуация, която беше започнала да се обръща в полза на руснаците. Последните, след като победоносно отблъснаха украинските механизирани атаки от 2023 г., благодарение на укрепленията на тяхната "линия Суровикин", наложиха война на изтощение на украинската армия от началото на 2024 г. заради превъзходството на своята артилерия. Те дори успяват да завземат земя, село след село, в района на Донбас, оспорван от 2014 г. Благодарение на ракетите с голям обсег, които американците ще доставят, Украйна ще може да блокира всяка руска офанзива в дълбочина, започвайки със стария проект за пресичане на Днепър, превземане на Одеса и съединяване с остатъците от 14-та руска армия, базирана в Приднестровието (проруска сепаратистка молдовска територия, разположена на източния бряг на река Днестър). Не може да има сериозно настъпление без първо да се натрупат значителни запаси от боеприпаси, гориво и храна. Получавайки информация от американски шпионски сателити, украинците вече ще имат, с новите си ракети, възможността да унищожат превантивно тези запаси. Накратко, новата американска помощ - която се добавя към съществуващата европейска помощ (механизъм от 50 милиарда евро за периода 2024-2027 г. беше приет от Европейския съвет на 1 февруари 2024 г.) - премахва хипотезата за военен колапс на Украйна. Страната със златно-синьото знаме ще запази своята свобода и независимост от Москва.

Това означава ли обаче, че украинската армия един ден ще може да победи армията на Русия, за да си върне Крим и Донския басейн и да се върне в границите от 1991 г., датата на независимостта на Украйна? Не. В международните отношения желаното не винаги е възможно. Демографският доклад е твърде неблагоприятен за Украйна. Руските контингенти винаги ще бъдат по-многобройни от украинските. Офанзивата предполага, че на едно място на фронта могат да бъдат разположени войски в съотношение трима украински войници срещу един вражески войник. Украинската армия не разполага с такъв човешки ресурс. И още повече, че младите украински мъже на възраст за мобилизация - законовата възраст наскоро беше намалена от 27 на 25 години - в мнозинството си не искат да бъдат убити, за да си възвърнат рускоезичните земи в Донския басейн и Крим. Хиляди се опитаха да преминат в чужбина, за да избягат от военна служба. При тези условия не би било лошо американският президент да използва новата си силна позиция, предоставена му от Конгреса, за да започне разговори с Русия и да види дали тя ще приеме прекратяване на огъня. Последното, разбира се, ще бъде придружено от поддържането на строги западни гаранции за сигурност за Украйна.

Днес е пределно ясно, че нито руснаците, нито украинците, нито европейците, нито дори американците нямат ни най-малък интерес от продължаването на тази война, която поглъща славянската и християнска младеж от източната част на Европа. Америка иска да се съсредоточи върху съперничеството си с Китай, за да запази контрола над Индо-Тихоокеанския регион. Европа трябва да поправи икономиката си. Украйна трябва да възстанови своята инфраструктура и да подготви своите институции за интеграцията, обещана ѝ от Европейския съюз. Русия, която беше агресорът, трябва да разбере, че нейната "специална военна операция" се провали и че Ислямска държава е нейният цивилизационен враг, а не Украйна, която просто е свободолюбива. Разбира се, това прекратяване на огъня няма да се превърне в мирен договор за една нощ. Украинското правителство няма още утре да се съгласи официално да напусне територия, призната от международното право от 1991 г. Що се отнася до Владимир Путин, той не изглежда готов да върне и най-малкия квадратен километър от завоюваната територия, което би се приело като признание за поражение от руското население.

Ето защо териториалните въпроси ще трябва да бъдат обсъдени по-късно, когато емоциите и обидите са утихнали. В края на краищата бяха необходими 45 г., за да бъде подписан официален мирен договор между Германия и Полша след края на Втората световна война. Неоконсерваторите, вездесъщи по телевизионните екрани на Запад, ще крещят и ще призовават Мюнхен, както правят всеки път, когато провеждаме кампания за предотвратяване или спиране на война. Те вече го направиха за Ирак през 2003 г. и Либия през 2011 г. Те предпочитат мечтите си за справедливост и демокрация пред мира. Ескалацията на напрежението не ги плаши. Те вярват, че войната е радост. Защото нито те, нито синовете им някога са участвали във война.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел Николаев

    154 24 Отговор
    Който успее да ме убеди (с аргументи) как точно САЩ спасиха Украйна получава бира :)

    Коментиран от #15, #18, #37, #73, #101

  • 2 Има вариант

    72 20 Отговор
    Да свърши много бързо. Англосаксите накрая да я превърнат в ТСВ с масирано използване на ЯО. Най много час, и е свършила..

    Коментиран от #31, #44, #77, #95

  • 3 Фен

    134 17 Отговор
    Е как точно я спасиха? По скоро я обрекоха на пълна мизерия, и на стотици хиляди жертви, без никакъв шанс за какъвто и да е успех.

    Коментиран от #70

  • 4 Верно ли

    118 12 Отговор
    Аз вчера точно тук етох за някакви "кредитори", а те я били спасили?

    Коментиран от #7

  • 5 ХАХАХА

    107 14 Отговор
    ХАХАХА спасили ? Какво са спасили, дали на самоубийците необходимото ,за да се самоубият . Егати спасението ! Ужас .

    Коментиран от #82

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Павел Николаев

    95 12 Отговор

    До коментар #4 от "Верно ли":

    Единственото безплатно е сиренето в капана за мишки ;)
  • 8 Зомбайо

    111 12 Отговор
    Още няколко такива "спасения" и няма да остане жив украинец.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 спасиха ги

    106 12 Отговор
    удавяйки ги в кръв.С приятел като САЩ враг не ти е нужен.

    Коментиран от #36

  • 11 Фигаро не са съвсем наясно

    20 46 Отговор
    с маскалите.
  • 12 Третата световна е неизбежна!

    69 16 Отговор
    Ако Русия загуби това означава разпад на ЕС!
    Ако Украйна загуби, това означава разпад на НАТО и ЕС!

    Коментиран от #13, #83

  • 13 Поправка

    16 72 Отговор

    До коментар #12 от "Третата световна е неизбежна!":

    Ако Русия загуби това означава разпад на РФ!

    Коментиран от #94

  • 14 Дупничанин

    76 14 Отговор
    " ...не искат да бъдат убити, за да си възвърнат рускоезичните земи в Донския басейн и Крим."
    ----
    М-не, не искат да стават курбан зарад краварски интереси. За което абсолютно ги подкрепям. А и нали са "спасени", за кво да мрат?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хохо Бохо

    80 15 Отговор
    Така я спасиха, че вече не съществува. Аре няма нужда от такива партньори
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ами да, верно е

    76 12 Отговор

    До коментар #1 от "Павел Николаев":

    Опитват да спасят бизнеса си.
    Не е тайна, че американските фирми са окупирали всичко там. Сега им се отпуска заем , за да минимизират загубите. Кой ще връща заема не е ясно.
  • 19 !!!?

    21 60 Отговор
    Кремълската хунта хем жъне "победи" на фронта, хем вие на умряло...!!!?

    Коментиран от #97

  • 20 Дзверцов

    64 10 Отговор
    Спасение!? Сигурно доубиване на украинските несретници. Американците са гузни за унищожението към ден, днешен на половин Украйна, завинаги под протекторат на Русия. ЦРУ и М6 си повярваха с майдан- преврата и хвърлиха Украйна в гибел и разруха.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 безпартиен

    59 9 Отговор
    Тази помощ дали е безвъзмездна или е във вид на заем?Ако е второто,то Украйна е задлъжняла за следващите поне 100 години!Изяснете това първо и тогава пишете!!!

    Коментиран от #89

  • 23 Хайли лайкли

    60 10 Отговор
    Русия заяви официално, че ще възприема появата на всеки един изтребител Ф-16 над територията на Украйна като носител на ядрено оръжие и ще отговори пропорционално!
    Така че гответе се , да не кажете после, че не сте разбрали! Досега всичко ви се струваше като шега, нали, но шегите свършиха и утре може да сте сериозно потърпевши!!! Да , за България става дума!
    САЩ ще спасят Украйна от мъките им по бързата процедура , но нас от лъчевата болест няма да има кой да ни спаси!!!!!
  • 24 Вие сте ненормални

    39 7 Отговор
    на Гергьовден да ни занимавате с този полуразложен труп.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пак неразбрал

    64 6 Отговор
    Както каза Влади Въргала в едно скорошно тв интервю - " Бия се например срещу Майк Тайсън ,каквито и ръкавици ,шорти и обувки да ми дадат - резултата е ясен."
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Но ако си вкарат храста в саксия

    7 20 Отговор

    До коментар #28 от "Светлото бъдеще":

    в къщи.
    Тоалетната става вътрешна.
  • 31 Порно

    61 6 Отговор

    До коментар #2 от "Има вариант":

    Забравяш изказването на Путин - за какво ни е свят , в който Русия я няма.

    Коментиран от #32

  • 32 На Путин

    7 38 Отговор

    До коментар #31 от "Порно":

    можем да цитираме и много други простотии.

    Коментиран от #74

  • 33 Европустиняк

    35 6 Отговор
    Само САЩ знаят и могат да спасят труп! А от ЕС все още се опитват!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 йа йа ай

    48 5 Отговор
    Спасителите войнолюбци спасили някой от войната която те самите конструираха.

    Или аз съм най големият глупак и не го знам още?
  • 36 Аз съм

    9 29 Отговор

    До коментар #10 от "спасиха ги":

    Да не би случайно САЩ да са нападнали Украйна???

    Коментиран от #43, #100

  • 37 един

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "Павел Николаев":

    Не виждам кой и как ша та убеди особено като имаш да даваш,виж ако имаш да вземаш е друг въпрос!
  • 38 Лентяй

    46 6 Отговор

    До коментар #27 от "Все селячески примери":

    Това което постигат България и "комунистите" 56- 86та като крайни икономически и социални показатели в този период спрямо световната икономика, никога тази България няма да постигне. Пак вървим надолу като относителни стойности и показатели. Икономически, социално, морално, демографски сме ПОСЛЕДНИ в ЕС и измъкване поне до предпоследното място не се вижда и перспективи НЯМА. Сега сме шести картофен пояс-, подготвяни за плацдарм или огневи рубеж, а бяхме на първа линия и в Европа и в Света и в Космоса. Скъсана телена ограда с дупки от Резово до Капитан Андреево!

    Коментиран от #103

  • 39 Атлантическата харта

    5 40 Отговор
    Когато Афганистан ,хитлер,наполеони наритаха раша,великите сили САЩ и Британия спасиха и тях
  • 40 Уса

    49 2 Отговор
    Гиганската помощ остана в сащ..Зеленски е тъжен и бесен...много видеа
  • 41 Живанши

    50 4 Отговор
    Бог да пази всички държави от подобно "спасение". Укрите са си го заслужили. Не може да им се отрече, че са невменяеми. Аз им го дължа на Чернобил. Радиацията отключва шизофрении.
  • 42 Асошиейтед прес

    4 34 Отговор
    Като не са ви ясни въздушните боеве що приказвате.Ако се лети близо до земята радара не те фаща и всицките руски це се обезсмислят
  • 43 Направиха

    47 3 Отговор

    До коментар #36 от "Аз съм":

    всичко възможно РФ да нападне Украйна. Навсякъде в Европа от където руснаците се изтеглиха се настаниха американците. Поискаха да се настанят и в Украйна. Това е причината за войната.
  • 44 Ха ха

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Има вариант":

    Дурак си ти! Защото тогава и ти ще си свършил.
  • 45 нннн

    41 3 Отговор
    Какво са спасили? Украинците още ще мрат заради Зеленски, Кулеба и компания. И заради англосаксите.

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ЕВРОНЮЗ

    34 1 Отговор
    Някоя мисирка ще си направи ли трудът на опише къде по колко ще отидат от тия 61 милиарда.... Украинската бюрокрация се издържа от бюджета на САЩ... Агентите които ловят нещастници по улиците са на заплата пак там.... Азовците там.... ВПК на Америка чака пари от там... Всички мисирки къде ни баламосват и тук чакат от там.... Заплати за чуждестранните наемници от там..... 😂 😂 😂 😂 😂 А за ония в окопите остават руските бомби.

    Коментиран от #63

  • 49 Име

    6 1 Отговор
    Би имало смисъл ако между воюващите съществуваше доверие, което изключва постоянни оръжейни подаръци.
  • 50 Иванушка🇺🇲

    5 39 Отговор
    Едва ли ще има мир с фашистка русия преди да освободи украинската територия. Само когато Запада насочи ядрени ракети към москва тогава може да се мисли за някакъв мир.

    Коментиран от #81

  • 51 СССР

    6 36 Отговор

    До коментар #45 от "нннн":

    Украинците умират защото руските нацисти ги избиват. Върху окупираните територии няма да има жив руснак. Украйна няма да ги остави живи за да останат на тяхна територия.

    Коментиран от #56

  • 52 Всъщност,

    25 4 Отговор
    вариантите са няколко: или Русия печели, или покрайна губи.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 бай Даньо

    23 3 Отговор
    Франците отговора е тц! Не вярвам на Путин да му се рaзговаря с вас преди Одеса и Харков ...
  • 55 Къс виц

    27 4 Отговор
    САЩ спасили някого...
  • 56 Много заблудени залупеняци

    20 3 Отговор

    До коментар #51 от "СССР":

    Украинците ще молят за Голодомор, ако оцелеят като държава, плъховете ще им се сторят деликатес.
  • 57 Иван

    41 3 Отговор
    Западът загуби. Загуби своето очарование, романтиката, оказа се едно "озъбено" чудовище, както през Кръстоносните походи - тръгват уж на Ерусалим, а - просто плячкосват и после - какво стана.

    Бяха времена, в които вярвахме - че това е хубаво като система - но ни донесе бедност, войни.

    За кой ли път Западът подпалва войни - Първа световна, Втората световна, сега и тази - къде е участието на Русия.

    Само приказват за бомби и оръжия.

    Руснаците ще си оправят нещата.
  • 58 Спасиха Украйна

    22 2 Отговор
    Като я извадиха от ковчега и я сложиха на изкуствено дишане?
  • 59 Трагедия

    26 2 Отговор
    Украйна при комунизма бе 52 милиона, днес спасена е 20 милиона - инвалиди, вдовици, сираци и пенсионери.

    Коментиран от #62

  • 60 мдаааа

    1 15 Отговор
    Така е ... САЩ пак спасиха Украйна , по времето на ВСВ .. 160 млрд . $ за СССР , украински територии .. 🤫
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Zахарова

    4 10 Отговор

    До коментар #59 от "Трагедия":

    Какво да кажем за,Русия,двойна трагедия

    Коментиран от #67

  • 63 ха ха хааа

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "ЕВРОНЮЗ":

    Гъзарете се изпотиха а , "счетоводителю" ... 🤫
  • 64 Тея ХОРА НА ЧЕРНОТО ВИКОТ БЯЛО

    27 2 Отговор
    ТАКОВО СПАСЕНИЕ НА НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ. ДА ТЕ ВКАРАТ ВЪВ ВОЙВА ,ДА ВОЮВАШ ЗА ТЯХ, ДА СЕ СЪСИПЕ ДЪРЖАВТА И ОТ 40 МИЛ. ДА ОСТАНАТ 10 МИЛ. ЕТО ЗА ТАКОВА СПАСЕНИЕ СТАВА ДУМА.
    МЕРСИ СПАСЯВАЙТЕ СЕ ВИЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!
  • 65 Лицемери

    22 1 Отговор
    "Днес е пределно ясно, че нито руснаците, нито украинците, нито европейците, нито дори американците нямат ни най-малък интерес от продължаването на тази война, която поглъща славянската и християнска младеж от източната част на Европа."
    Как обичате славяните ,печени или сурови , а людоеди такива. Пределно ясно е ,че не спирате да драпата само и само да си запазите господството на долара и да доминирате над всички както е пределно ясно ,че това няма да продължи вечно.
  • 66 Иван

    14 1 Отговор
    Не можаха да победят Русия и - веднага - преговори.

    Живи и здрави да са, не разбирам какво сме ми все криви.

    Балдуин Фландърски също тръгна "на път", пък - не се върна.

    Има и други примери все пак.
  • 67 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    23 1 Отговор

    До коментар #62 от "Zахарова":

    Трагедия е да кажеш, че си земеделска държава, а да внасяш краставици от Македония, домати от Турция и да ходиш до Румъния за марули и агнешко, че били по евтини, Йовчо. Присмял се хърбел на щърбел.
  • 68 Иван

    18 1 Отговор
    Започват да ни тревожат, сега - ще се опитат да "мобилизират" и българи, то явно е по-голямата част малоумна от хората.

    Навремето казармата беше - обикаляш едни складове и това е - чистиш, готвиш, ама това е ужасяващо - да се бутаме във война.
  • 69 Как я спасяват?

    20 1 Отговор
    Дават им заеми за оръжие и им предлагат безплатен ковчег и погребение ако ги убият.
    Голяма помощ, всички виждат.
    Това са глобални сметки и интереси. Америка чрез нато си налага интересите, а Русия просто не й позволява.
    Всички го знаят, но никой не смее да го напише официално, да не разсърди големия брат.
    Предвид всичко което се случва на покраинците предпочитам америка далеч от мен.
  • 70 Емо

    1 29 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    Какъвто и да е шанса, по-добре война, отколкото руска окупация.

    Коментиран от #71, #72, #76

  • 71 ехаа

    16 1 Отговор

    До коментар #70 от "Емо":

    имаш по мозък от кокошка при това без глава..
  • 72 мммда

    26 1 Отговор

    До коментар #70 от "Емо":

    Само където 16 милиарда отиват за Украйна, а останалите остават за САЩ и всичките 61 се пишат кредит, за който украинците, ще трябва да работят след време като роби за без кинти за да ги изплатят.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 На Байдън

    16 1 Отговор

    До коментар #32 от "На Путин":

    много повече.Можем да прилагаме и видеота как пада както ходи и се губи, здрависва се и козирува на невидими...много са, много!😃

    Коментиран от #79

  • 75 Бай той Толстой

    18 1 Отговор
    Тоя вестник май живее на друга планета 🤭.Войната ще приключи с пазарлък какво ще правим с Полша,а не с Украйна -тя вече не съществува.Помотайте се още една-две години и ще се пазарите с руснаците за Париж!
  • 76 Бай той Толстой

    11 2 Отговор

    До коментар #70 от "Емо":

    Е,ще видим!🤗.Или си мислиш,че ще останеш в тила да сгъваш парашути?
  • 77 Търпението

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Има вариант":

    На руснаците дава на краварските пинчери възможност да лаят, за "ЯО" ,моето дете ,можеш да си отваряш устата когато го имаш ,а ти имаш "армия" по-малка от сиганската махала в Монтана. Такива пинчери като теб руснаците не ги броят даже за противници защото ако кихнат и ще ви пратят в Атлантика. Няма да успеете да заквичите. Но правят грешка. Трябва регулярно да ви напомнят къде се намирате като ви тропнат с крак. Това ще достатъчно да ви занимават с подмяна на памперса.
  • 78 То и контранаступа беше успешен

    11 1 Отговор
    И Перемога навсякъде.Шоу.
  • 79 Байдън

    11 1 Отговор

    До коментар #74 от "На Байдън":

    Е толкова стар горкия ,че минава за баща на самия себе си.
  • 80 пиер

    7 2 Отговор
    глупости на търкалета
  • 81 Констатираща

    16 2 Отговор

    До коментар #50 от "Иванушка🇺🇲":

    Западът винаги си насочва ракетите и е срещу Москва, но не защото сега Русия нападна Украйна, а това е резултат от отношението на Запад към Русия през вековете и сега беше превъплътено в отношението на Украйна към Русия. Това е една голяма завист и алчност да се унищожи една голяма, богата и миролюбива страна със стара култура, за да не пречи на алчните хегемони и да не е стожер на световния мир, защото Запад и Америка не обичат мира, тъй като няма да имат какво да плячкосват и да живеят наготово. Другата им голяма цел е Китай, защото тя е в подобно положение с Русия и също е "заплаха" за западните тъмни сили.
  • 82 истина ти казвам

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "ХАХАХА":

    Ми на тех украинците не им требват.Требва им житницата на Европа!
  • 83 Констатираща

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Третата световна е неизбежна!":

    Много правилно, затова двубоят ще е жесток и до последно. Това е развръзката на едни вековни враждебни отношения☯️ борбата между доброто и злото, между мрака и светлината, между живота и смъртта. Разбира се, доброто винаги побеждава, но ще е много трудно и с много жертви. След това ще настъпи траен мир, но дано остане някакъв живот на Земята!
  • 84 Хаха

    12 0 Отговор
    Не е ясно как точно са ги "спасили". Продължаването на войната означава още жертви и изгубени територии за Киев. Но ако това е "спасяване", така да бъде.
  • 85 Хахаха

    11 0 Отговор
    Спасили са грънци! И няма такова пак. ЖалкиКравари
  • 86 Много им се иска на краварите

    10 0 Отговор
    да победят Русия, но сухо дупе риба не лови!? И 100 милиарда да наринат, дикиш няма да хванат, в Украйна хора няма, много вождове, малко индианци!?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Един

    6 0 Отговор
    Думата спасиха трябва да е в кавички -"спасиха" Украйна .
  • 89 Това е цената, на която Украйна става

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "безпартиен":

    собственост на САЩ!? САЩ дават принтирани пари без покритие, всичко е лъжа!
  • 90 ИНЖ1

    1 7 Отговор
    Е дай да ги оставим хората - руснаците да ги избият!?
    Първо, в Украйна има стотици хиляди българи.
    Второ, падне ли Украйна - ние сме следващите.

    Коментиран от #92

  • 91 Спасили са ми

    4 0 Отговор
    кОра.😃Няма вече мъже за фронта.Почнаха инвалиди, психично болни, деца , жени и дъртаци да пращат.Друго не остана.
  • 92 Що не се лекуваш ?

    5 0 Отговор

    До коментар #90 от "ИНЖ1":

    Много си зле.
  • 93 Коста

    5 0 Отговор
    Каква помощ? Реално към 3 милиарда към Киев. За държавни разходи. Другото отива при кредиторите и ВПК
  • 94 Коста

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Поправка":

    Русия няма да загуби.
    Ще унищожи планетата с ядрени оръжия ако трябва.
  • 95 Коста

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Има вариант":

    А те руснаците изобщоняма да действат казваш. Ще чакат да омиргат
  • 96 САЩ пак спасиха Украйна

    0 5 Отговор
    САЩ пак спасиха Украйна - СПАСИХА СЕ КАЗВА, АКО БЯХА ПРИНУДИЛИ РУСИЯ ДА НАПУСНЕ ЗАВЗЕТИТЕ ТЕРИТОРИИ ОТ УКРАЙНА И ДА ВЪЗСТАНОВЯТ СУВЕРЕНИТЕТА Ѝ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПОЛИТИКА НА ИЗТОЩЕНИЕ И ВРЪЩАНЕ НА УНИЖЕНИЕТО, НАНЕСЕНО ОТ ИРАН И РУСИЯ НА САЩ И ИЗРАЕЛ, ЧРЕЗ АРАБИТЕ И ХУТИТЕ. ДЖУДЖЕТО ОТ КРЕМЪЛ СЕ ИЗЖИВЯВА НА БАЩИЦА НА КОЧИНАТА И СВЕТОВЕН ЗАВОЕВАТЕЛ И АКО СКОРО НЕ БЪДЕ ОТСТРАНЕН ЩЕ ПОТОПИ В КРЪВ СВЕТА С МАЛОУМИЕТО СИ. ЖАЛКО ЗА УКРАИНСКИЯ СВОБОДОЛЮБИВ НАРОД МНОГОКРАТНО ЛЪГАН И ПРИНЕСЕН В ЖЕРТВА НА ТОВА БЕЗУМИЕ И АЛЧНИ ИНТЕРЕСИ.
  • 97 факуса

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    хи хи според правилните медии,те губят напредвайки и нямат сила за нищо камо ли да вият,вият осранците тактиски изтегляйки се и западняците дет се чудят как да се измъкнат блатото дет се намъкнаха подкрепяйки потъващите говеда
  • 98 Иван

    8 0 Отговор
    Русия доброволно се "изнесе" от ГДР, а САЩ - останаха там - кой е "агресора", в момента - България е "превзета" - златото ни е дадено на Канада, има американски бази, всичко е подчинено.

    Има надежда за мирни преговори, но явно - се печели и от войната, затова никой не сяда, но пък - никой българин няма да си даде децата за военни цели, тук Западът сгреши - просто няма да има хора.
  • 99 Чичо Ганчо

    9 0 Отговор
    И нас ни спасиха! От всичко що правехме...
    Това заводи, тецове, реактори, мини, Родопи, сердики, консерви фабрики и цехове, селско стопанство... Оттърваха ни!
    Сега си имаме Лидл, Кауфланд, Билла... За кво ни е друго? Там е Качеството...

    Благодарим ви приятели западняци!!!
    Само кажете и ще умрем за вас, като едни украинци!!!
  • 100 Ти си кратен на идиокрацията,

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Аз съм":

    ФАЩ нападнаха независима държава, като направиха въоръжен преврат с грузински снайперисти на майдана! 2014 г. Е повратна в историята не само на Украйна, но и на цяла Европа. ПУДЕЛ!
  • 101 бузю

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Павел Николаев":

    а мен който ме убеди , че Украйна на падна Русия , получава каса бира
  • 102 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЯ УКРА ---ЗАПАДНА ;ЦЕНТРАЛНА ИЛИ ИЗТОЧНА ; БАНДЕРОВСКО -КОЛЧАКОВСКАТА ИЛИ ПРОСЪВЕТСКАТА --- ЕХ ЦИОНИСТКИ ЩЕ/А/ТИ - НАРОДИТЕ СКОРО ЩЕ ВИ ПЛАТЯТ С УНИЩОЖЕНИЕ !
  • 103 След 9.09.1944г.

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Лентяй":

    първо се окрадоха парите, имотите и фабриките на богаташите, а те по лагерите. Парите свършиха и се посегна на пенсионния фонд докато свърши и той. След това следва парична реформа 1951г. от която загубиха тия с повече пари. Това се изконсумира и се взе заем от народа чрез облигации 1952 и 1954г. Тези средства се похарчиха и се посегна на българското село. Взеха се земи, добитък, инвентар и пак се закърпи положението. Следва още една девалвация на българския лев 1962г. и като се оплюска и това бай Тошо започна да внася нефт и да го реекспортира. Руснаците се усетиха, но ние ги снабдявахме със забранени от КОКОМ електронни елементи и ни търпяха до към 1985г. След това взехме заеми от западни банки, не можехме да плащаме и Луканов обяви фалит 1990г. Ето това са постиженията на "социализъма", "едно недоносче" както го нарече Т. Живков.
  • 104 Пече се

    1 1 Отговор
    Имам усещането, че САЩ и Русия имат негласно споразумение да има бой докато бандеровците бъдат сериозно редуцирани. После военните ще урината Зеленски и десетина психопата и ще направят избори под международно наблюдение. Дотогава... кой каквото взел-взел, остава си негово. Момента се пече.
  • 105 ИНЖ1

    1 0 Отговор
    С 61 млрд., които за техния БВП са нищо, USA ще накарат "световната суперсила" РФ да се гърчи и затъва в Украйна. Където(между другото) руснаците сами се набутаха....
  • 106 Димо

    0 0 Отговор
    Какво са спасили американците? Нищо! Колкото и оръжия да се дават на Украйна , те си остават неизползваеми , поради липса на хора или нежелание на украинците да се бият. В края на краищата Украйна ще се превърне в склад за оръжие , охраняван от 6 войника и 2 кучета.