Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Май, 2024 11:31 4 070 125

ISW: Украинската армия тактически отстъпва край Авдеевка преди да дойде военната помощ от САЩ

  • русия-
  • украйна-
  • авдеевка-
  • война-
  • донецк

Украинските сили може да са решили да разменят пространство за време, докато чакат пристигането на американската помощ на фронтовата линия през следващите седмици

ISW: Украинската армия тактически отстъпва край Авдеевка преди да дойде военната помощ от САЩ  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили постигнаха тактически напредък северозападно от Авдеевка близо до Архангелске в нощта на 3 срещу 4 май. Той идва вероятно след решението на Украйна да се изтегли от района на 3 май.

Руски блогър публикува кадри на 4 май, на които елементи от руската "Лавина" батальон на 132-ра мотострелкова бригада (1-ви армейски корпус на Донецката народна република (ДНР) издигат знаме в Архангелске.

Допълнителни геолокационни кадри, публикувани на 4 май, показват, че руските сили са напреднали в района.

Това коментира Институтът за изследване на войната (ISW).

ISW оценява, че руското превземане показва, че вероятно контролират Керамик и Новокалинове (и двете югоизточно от Архангелске). Геолокирани кадри, публикувани на 3 май, показват изтегляне на украинските сили от северно Арханхелске. Руски блогъри твърдят, че руските сили са напреднали в селището през нощта на 3 срещу 4 май след украинското изтегляне.

Известен руски блогър твърди, че руските сили са провели настъпателни операции на няколко етапа. Настъпили са от Очеретинo (северозападно от Авдеевка и югозападно от Архангелске) преди седмица, а от Керамик (източно от Очеретино) са превзели селището на 3 май.

Украинските сили може да са решили да разменят пространство за време, докато чакат пристигането на американската помощ на фронтовата линия през следващите седмици. Това е подходящо решение при недостатъчен ресурс, изложен на риск да бъде преодолян.

ISW продължава да оценява, че руските сили вероятно се опитват да се възползват от ограничения времеви прозорец преди пристигането на доставките на западна военна помощ. Може да направят по-нататъшен тактически напредък в тази област в близко бъдеще.

Руските сили вече са ангажирали бойна мощ на стойност приблизително една дивизия (състояща се главно от четири бригади на Централния военен окръг на фронтовата линия северозападно от Авдеевка и според съобщенията продължават да въвеждат допълнителни сили в тази обща зона.

Кремъл продължава да полага усилия да представи своята непредизвикана агресивна война срещу Украйна като нещо различно от това, което е, като същевременно продължава да отстоява юрисдикцията на руския федерален закон над суверенни държави. Руските държавни медии съобщиха на 4 май, че руското Министерство на вътрешните работи (МВД) е обявило украинския президент Володимир Зеленски, командващия украинските сухопътни сили генерал-лейтенант Александър Павлюк и бившия украински президент Петро Порошенко в списъка на издирваните в Русия и е образувало наказателни дела срещу тримата украински лидери.

Руските държавни медии отбелязаха, че руското МВД не е уточнило престъпленията на Зеленски, Павлюк или Порошенко, нито предполагаемите престъпления на предишни украински служители, които Русия е поставила в списъка си за издирване, включително началника на главното управление на украинското военно разузнаване (ГУР) лейтенант Генерал Кирило Буданов и ръководителят на Службата за държавна сигурност на Украйна (СБУ) Васил Малюк. Един руски блогър изрази надежда, че заповедта за ареста на Зеленски ще попречи на Зеленски да посещава страни с договор за екстрадиция с Русия.

Украинското министерство на външните работи (МВнР) нарече заповедите за арест акт на руска пропаганда.

Украински официални лица наскоро предупредиха, че Кремъл засилва съществуваща информационна операция, наречена "Майдан 3", целяща да създаде съмнение относно легитимността на президентството на Зеленски сред украинците и че "Майдан 3" вероятно ще достигне своя връх около края на май 2024 г.

Решението на Кремъл да постави Зеленски, Павлюк и Порошенко в руския списък с издирвани лица вероятно е част от руската информационна операция "Майдан 3" и от по-широките усилия на Кремъл да дискредитира сегашното и предишните прозападни украински правителства, последвали революцията на Евромайдан в Украйна през 2014 г., както и да изолира Украйна дипломатически.

Решението на Кремъл да постави украински служители в руския списък с издирвани лица също е аспект от неговите продължаващи усилия да утвърди закони в суверенни европейски и постсъветски страни, където няма законова юрисдикция. Руското МВД по-рано постави множество служители от страни-членки на НАТО - включително Естония, Латвия и Литва - в списъка на издирваните от Русия за предполагаемо нарушаване на различни руски федерални закони в страните-членки на НАТО.

ISW продължава да оценява, че усилията на Кремъл да утвърди юрисдикцията на Русия са за създаване на информационни условия, оправдаващи евентуална бъдеща руска агресия срещу страните от НАТО.

Руските правоприлагащи органи извършиха на 4 май обиск на поддръжници на затворения руски ултранационалист и бивш офицер Игор Гиркин (известен още като Стрелков) в Тулска област, вероятно в опит да създадат информационни условия за забрана на движението в Русия. Съобщава се, че служители на руските правоприлагащи органи, включително служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ), са извършили обиск в клона на Руското движение Стрелков (Гиркин) (РДС) в Тулска област на 4 май.

Служители на руските правоприлагащи органи са претърсили клона му в Тулска област за членове на общоруския проукраински Руски доброволчески корпус (РДК), които наскоро бяха признати за виновни от местен съд за изписване на лозунг "Свобода за Стрелков" купчина отпадъци в Новомосковск, Тулска област на 29 април.

Руски канал Telegram, който публикува вътрешна информация от правоприлагащите органи, съобщи, че руски служители на реда са претърсили най-малко трима членове на РДС и са задържали Александър Омелченко. По-късно са го освободили, но са конфискували телефона му.

РДС намекна, че служители на руските правоприлагащи органи умишлено се опитват да дискредитират и забранят движението, като твърдят, че е свързано с РДК, което руското правителство е определило като терористична организация. Руският президент Владимир Путин наскоро се срещна с губернатора на Тулска област Алексей Дюмин на 2 май, но не е ясно дали тези две събития са свързани.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морски

    191 8 Отговор
    Направо си бягат не отстъпват

    Коментиран от #44, #94, #105

  • 2 ТаУмВзе

    153 10 Отговор
    Коя окраиснка армия брее! Тия си се преселват Резко и Масово на Оня свет! Z
  • 3 Некъде у македонско

    149 7 Отговор
    Воеводо, тия са много, ке ни тепат. Да се предаване ли ? Македонецот никогаш не се предава, ке бегаме.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Източна ромелия

    136 4 Отговор
    Укрите Тактически бягат на запад
  • 6 Талибан

    168 5 Отговор
    Те така и американците тактически се изнесоха от Афганистан.
  • 7 ОТСТЪПВАЩ БАНДЕР

    127 4 Отговор
    НИЕ НЕ ОТСТЪПВАМЕ НИЕ БЯГАМЕ
  • 8 хаа

    9 136 Отговор
    За 9май КГБ джуджето ще се пъчи с "болшие победы". Три години до Авдеевка, трийсет до Берлин.

    Коментиран от #14, #21, #24, #25, #42

  • 9 Гощо

    10 116 Отговор
    Джуджето усеща че последните си мигове ще прекара в бункера!

    Коментиран от #23

  • 10 Цензура

    131 5 Отговор
    Фльoрцичките от тоя "институт" правят ли разлика между "тактическо отстъпление" и бягство от бойното поле? Явно не !!!

    Коментиран от #20

  • 11 Любо

    112 4 Отговор
    Заглавията във факти ми харесват все повече....

    Коментиран от #46

  • 12 ЖЕКО

    114 5 Отговор
    БАНДЕРИ И АЗОВЦИ НЕ ОСТАНАХА МНОГО А ОБИКНОВЕННИТЕ УКРАИНЦИ НЕ ИСКАТ ДА УМИРАТ ЗА ФАШИСКА УКРАИНА
  • 13 Китин от Китен

    114 3 Отговор
    Да напомня, че тактическото отстъпление е форма на крайно успешни настъпателни действия.
    В обратна посока.
  • 14 БПФ

    105 5 Отговор

    До коментар #8 от "хаа":

    Армията на нацистка yкропия е разбита,бяга и мре - на запад няма кой да спре Русия.
    Като ти звъннат на вратата двама вежливи руски солдата, ще те видим колко си оборотен.

    Коментиран от #28

  • 15 Дякон Унуфрий Араллампиев

    115 4 Отговор
    Само човек лишен от всякакво чувство за срам може да пише такива небивалици Фронтът е пробит Всичко свърши Чакаме Макрон и Урсула да запишат пробива
  • 16 az #СВО

    103 4 Отговор
    Всъщност, ВСУ напредва, но в западна посока!
  • 17 Да живее многополярният свят!

    115 3 Отговор
    Истината е, че ВСУ са почти разбити, Зеленски е не легитимен, а западът е една фукня и мръсни помисли.
  • 18 И след

    84 3 Отговор
    военната "помощ" за тотално унищожение на Украйна, пак ще отстъпва!
  • 19 Живанши

    71 3 Отговор
    Стратегически ядът бибата.
  • 20 Футболиста

    72 3 Отговор

    До коментар #10 от "Цензура":

    Вкарахме 3 гола и паднахме с два на един 🍺🍺🍺
  • 21 РАЗБРА ЛИ

    71 4 Отговор

    До коментар #8 от "хаа":

    ДОРИ И ЗА ТРИСЕТ ГОДИНИ ДА Е НАТО ЩЕ БЪДЕ СРАЗЕНО ВСЕ ПАК КАКТО КАЗВАШ
  • 22 Троян

    68 5 Отговор
    Това е стара тактика. От времато на Анибал. Ама на тия няма да им проработи. Рашанските генерали не са идиоти.

    Коментиран от #32, #124

  • 23 Мирослав

    79 8 Отговор

    До коментар #9 от "Гощо":

    Зеленото джудже наркоман вече не излиза от бункера. Преди руснаците му разрешаваха от време навреме да вземе въздух, но от вчера ще се оглежда с широко отворени очи, защото вече го издирват в 150 приятелски държави на Русия по света.
  • 24 ПОД АНДРЕЕВКА

    83 5 Отговор

    До коментар #8 от "хаа":

    НЕ Е АВДЕЕВКА А АНДРЕЕВКА ДОСТА ПО НА ЗАПАД
    АВДЕЕВКА НЕШЕ МИНАЛИЯ МЕСЕЦ
    ТА ТАМ УМНИТЕ УКРАИНСКИ КОМАНДИРИ ДЪРЖАХА БОЙЦИТЕ СИ ДО КАТО СЕ СЪМНА И ЧАК ТОГАВА ГИ ОТТЕГЛИХА ПРЕЗ ГОЛИ ПОЛЯНИ ПОД РУСКИ ОБСТРЕЛ
    ТА МУЦКА КОМАНДИРА ИМ Е БИЛ ДЕБИЛ КАТО ТЕБ

    Коментиран от #27

  • 25 Сметах, сметах

    8 50 Отговор

    До коментар #8 от "хаа":

    Вече Лисабон трябваше да се казва Лисабонск.

    Коментиран от #74

  • 26 Евроатлантик

    82 2 Отговор
    Освен тактическо, отстъплението е героическо.
  • 27 До пишещият с ГЛАВНИ БУКВИ

    5 74 Отговор

    До коментар #24 от "ПОД АНДРЕЕВКА":

    При Авдеевка 40 000 вата преразход.Ти га напиша с още по-ГЛАВНИ БУКВИ.

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хи, Хи

    76 2 Отговор
    Те и нацитата отстъпваха тактически през 2-та СВ, та така до Берлин
  • 30 Калпазанин

    53 2 Отговор
    Дайте им човечета,не ги жалете огън лесно се подклажда докато умират не свои, ама ривете като като мъкнете вашите в ковчези
  • 31 Га ги брои

    61 2 Отговор

    До коментар #27 от "До пишещият с ГЛАВНИ БУКВИ":

    Глей да не изпуснеш вата, мата, гата и може и нещо ново по детски глупаво да вкараш, че да знаем, че от малка си без бъдеще и да ни отвратиш от САЩ!
  • 32 саа

    3 29 Отговор

    До коментар #22 от "Троян":

    Те са еленовъди.
  • 33 САТЪРА НА ХАНА

    69 2 Отговор
    АБЕ НЕ ЗНАМ КАКВА Е ТАЯ ТАКТИКА
    ....
    ЩОМ ГРУПИРОВКИТЕ НА ВЕРМАХТА В ТОРЕЦК ( 40 000 ) И КУРАХОВО - УГЛЕДАР ( ОЩЕ 40 000 )
    ....
    СА В ОПАСНОСТ ДА ВЛЯЗАТ В КОТЛИ :))- ОБКРЪЖЕНИЕ :))
  • 34 Ти си

    62 1 Отговор
    Ето така се правят дълги статии - пишеш едно и също три пъти и се получава материал от 200 реда ! Бездарност цари тук!
    Сега чакам да ме изтрият ......

    Коментиран от #37, #57

  • 35 Калпазанин

    43 4 Отговор
    Скоро ще има една тиква на поднос с магистрали пред нея на овална та маса в Кремъл, тя бая тикви може събере. Кой каквото е посял това ще жъне
  • 36 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    65 1 Отговор
    Не разбрах, днес Великден ли е или ден на Окрайна?
    От сутринта има поне пет статии за Окрайна и само една за Великден.....

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дякон Унуфрий Араллампиев

    58 5 Отговор
    Лъсна целият цинизъм на англосаксите След края на ВСВ Хари Труман блъфира и спечели Сега обаче Русия държи Роял флаш и няма да отстъпи пода Крупието дори след три розетки не можа да нареди добра ръка ✋ на нато
  • 39 Да знаеш

    37 2 Отговор

    До коментар #36 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Който плаща, той поръчва музиката/статиите, поповете не плащат.
  • 40 Механик

    79 1 Отговор
    ВСУ "тактически отстъпва", но практически бяга, като при това продължава да НАСТЪПВА ... мотиката.
    ВСУ-то били РЕШИЛИ да заменят територия за време, моля ви се. Нищо не могат да решават и нямат правилен ход.
    Нищо не заменят, а просто бягат. И аз ги разбирам. Живота е един, а интересите на Хънтър Байдън не може да са по-важни от грижата за семейството.
  • 41 123

    54 0 Отговор
    Днес тактически, утре стратегически...
  • 42 Му ха ха ха

    59 0 Отговор

    До коментар #8 от "хаа":

    Аве кво стана с Ейбрамси един превзел Москва 🤣
  • 43 Значи

    35 0 Отговор
    Сметай, щом са се оставили да им направят геолокация къде слагат знамената... колко са напреднали в фронтовата линия. А Зеленски е в Москва, щот е агент на ...🙂
  • 44 Тото

    53 2 Отговор

    До коментар #1 от "Морски":

    😂😂😂 неее бе ,то това да избягаш със 200 чак да си забравиш обувките не е бягство !!!!! По Хамерикански се казва тактическо отстъпление даже тези един милион украинци които до сега заминаха там те също тактически са отстъпили!!😂😂😂

    Коментиран от #50

  • 45 Лост

    47 1 Отговор
    Това да не я някоя нова дисциплина:с бягане назад към светло бъдеще.
  • 46 Гейм овър

    59 0 Отговор

    До коментар #11 от "Любо":

    Най-ми хареса израза : заменят пространство за време, хехе, а руснаците имат цялото време на света !!
  • 47 Иван

    61 0 Отговор
    Русия беше принудена да направи това, това е "световен шахмат" - има омраза към славяните - ние живеем по-различно, това вбесява може би някого. Тоест - всеки иска да наложи своето мислене над другият.

    Байдън го каза откровено - той понеже е в един вид напреднала възраст и си го "изтърси" - "Русия трябва да стане "просякът на света", после го "коригираха" съветниците ли не знам кой и той се "извини", ма стана ясно какво мислят и обикновените американци, примерно.

    Защо славяните да сме просяци - аз не намирам причина да съм просяк.

    Това е стара вражда - от времената на Балдуин Фландърски датира и по нашите земи, може да си отмъщават за нещо.

    Влизал съм в Католическа църква и нямам нищо против. Сега това е в момента - да се избиваме.
  • 48 az #СВО

    78 1 Отговор
    Мисля, че е крайно време да изпратим в помощ на Киев батальонна тактическа група в състав недоразуменията:
    Хр.Иванов, Иво Мирчев, Атанас Атанасов, Кирил Петков, Манол Пейков, Явор Божанков, Иво Инджев, Елена Поптодорова, Асен Генов, Т.Тагарев, Соломон Паси, Ал.Йорданов ....

    Коментиран от #56, #76

  • 49 Напред Русия!

    63 1 Отговор
    Окраинската армия тактически ще отстъпва до Киев! А западните оръжия вече пристигнаха...на изложбата в Москва)))

    Коментиран от #52

  • 50 Лост

    48 0 Отговор

    До коментар #44 от "Тото":

    Сега трябва да им изпратят някой генерал като в Нигер да им покаже как се отстъпва .
  • 51 Христос воскресе факти

    47 0 Отговор
    Да сте живи и здрави и все така да ни забавлявате
  • 52 Швейк

    4 49 Отговор

    До коментар #49 от "Напред Русия!":

    Руската пропаганда предизвика ментални увреждания!

    Коментиран от #66

  • 53 Гад Зеев

    48 1 Отговор
    Благодатният огън се появява само за православните християни на божи гроб!!!!!!!
    Христос воскресе!
  • 54 россиян..

    49 1 Отговор
    А бе тва бандерско племе,днес дали празнувать великден,заедно като нас с неприятелска руссия или го смения с католическия-преди месец,тва укрофашагите за кинти са готови всичко да менкать-рождеството им стана като наш,то-католическо.

    Коментиран от #60

  • 55 Юлиян

    45 2 Отговор
    Слава Русия
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Факт

    3 43 Отговор

    До коментар #34 от "Ти си":

    Не само бездарност , но и в огромни количества руска пропаганда!
  • 58 ЕВРОНЮЗ

    37 2 Отговор
    😂 😂 😂 Още преди две години започна тактическото настъпление на украинците в цяла Европа. Стигнаха и в Бългерията... А руснаците вдигат ръце, нямат място къде да приемат още западна помощ. Спрете се. 😜
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Въпрос

    2 36 Отговор

    До коментар #54 от "россиян..":

    А копейките какво празнуват?
  • 61 Майк Алън Патън

    30 0 Отговор
    Не е ли ясно , че трябват преговори ? Или трябва още хора да умрат !
  • 62 нерез с тъмен цвят на кожата

    26 1 Отговор
    контра отстъпление
  • 63 Албрехт Дюрер

    37 0 Отговор
    Да влизаме ли и ние в Македония ? Да , ама с какво ? Имаме повече генерали-разбирачи-спецове , отколкото войници !
  • 64 Троян

    26 1 Отговор
    Танкова тактика. Отслабаш центъра подсилваш крилата и биеш със цялата мощ която имаш. Бях танкист навремето.
  • 65 12345

    36 1 Отговор
    Пак ли тактически отстъпват към Киев? Хаха.

    Не измислихте ли нещо друго??

    Хората вече ви се смеят!

    Коментиран от #68

  • 66 Може

    26 1 Отговор

    До коментар #52 от "Швейк":

    Сигурно затова неможе да я намериш измежду амероиканската пропаганда.
  • 67 Пешко

    42 0 Отговор
    До този момент нито една тяхна прогноза не е била сбъдната. Фронтът се разпада, У-крайна изчезва
  • 68 Вижда, ли се

    5 17 Отговор

    До коментар #65 от "12345":

    Киев на хоризонта?

    Коментиран от #69

  • 69 А трябва ли

    22 0 Отговор

    До коментар #68 от "Вижда, ли се":

    да се вижда Киев? Ко казват?
  • 70 Мишел

    43 0 Отговор
    За последните 38 поредни календарни дни Украйна тактически е отстъпила 34 населени места. Готови за отстъпване в следващите дни са още десетина украински населени места и два града.
  • 71 Хи хи хи . Голям майтап !

    40 0 Отговор
    Укрофашистите тактически ще продължат да отстъпват и най накрая зеления наркоман тактически ще избяга при Краварите !!!!!!!!
  • 72 Истинска забава станаха новините за ВСУ)

    43 0 Отговор
    С приближаването на разгрома на ВСУ и колективния запад статиите на факти стават все по смешни и жалки!))
  • 73 Тактически ще се хванат за колесниците!

    36 0 Отговор
    А след разгрома и капитилацията на окраина и натото факти тактически къде ще се скрият!)))
  • 74 ОбъркАл си се

    20 1 Отговор

    До коментар #25 от "Сметах, сметах":

    Лисабонск няма да е, те си имат всичко, но Лисабонго със сигурност!
  • 75 Артилерист

    39 0 Отговор
    Това отстъпване на пространство за време, като някаква договорка ми звучи настъпващите да чакат, докато бягащите се устроят на новите позиции. Не вярвам руските войски да ги оставят да се УКРЕПЯТ, вместо да ги насмитат да бягат по-бързо или да се предават.
    Включените в списъка за издирване украински военнопрестъпници имат много точно изписани престъпления, за които ще трябва да отговарят пред руския съд. Особено за диверсиите, тероризма, атаките и убийството на мирни граждани. Укровермахтенци изпълняват поръчките и указанията на своите господари и злорадстват сега за извършеното, но няма да се разминат с възмездието. Това дори Ян Флеминг, авторът на книгите за Джеймс Бонд, го е разбрал и описал...
  • 76 Справедлив

    30 0 Отговор

    До коментар #48 от "az #СВО":

    Ааа, къде без Дембелян Депесеевски Магнитски. И той иска да участва.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Еми

    31 1 Отговор
    Не знаех, че на бягството вече му казват тактическо отстъпление...

    Коментиран от #80

  • 79 АРЕ НЕМА НУЖДА

    2 36 Отговор
    ТРИ СЕЛА И... МИЛИОН ВАТЕНКИ В ЧУВАЛО!
    ИСТИНАТА Е ТОЛКОЗ ПРОЗАИЧНА: 64 КМ КОЛОНА, КИЕВ, ХАРКОВ, ЧЕРНИГОВ, ОМСК, ХЕРСОН, ОДЕСА И 185 СЕЛИЩА.... ОСВОБОДЕНИ!!! ФАКТ !!!!
    АРЕ СА СЕ НАДЪХВАЙТЕ И ОБЯСНЯВАЙТЕ КОПЕЙКИ......3 ДНЯ
    ))))))))

    Коментиран от #81, #84

  • 80 Това е защото са ти

    3 22 Отговор

    До коментар #78 от "Еми":

    Меки китките )))))
    Виж архивите в тубата как се спринтира из полята крах Харков с,.. тоалетни чинии на гърба ))))))
  • 81 Истината

    7 6 Отговор

    До коментар #79 от "АРЕ НЕМА НУЖДА":

    Безспорен факт
  • 82 ТРИДНЕВНАТА пун'дя

    1 30 Отговор
    Пак ли ще превзема... Харков, Одеса, Херсон, Киев и... Лисабон?!?
    Хихихихихи.....

    Коментиран от #83

  • 83 Му ха ха ха

    33 1 Отговор

    До коментар #82 от "ТРИДНЕВНАТА пун'дя":

    Окрайна превзе Москва един Ейбрамс успя да стигне до червения площад

    Коментиран от #85

  • 84 Му ха ха ха

    30 1 Отговор

    До коментар #79 от "АРЕ НЕМА НУЖДА":

    Окрайнцте масово се предават или бягат от фронта тактически 😜

    Коментиран от #89

  • 85 Наистина Без'аналогово

    1 33 Отговор

    До коментар #83 от "Му ха ха ха":

    От 30 ЕЙБРАМСА,.... 2 ЗАГУБИ! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,ЧЕ 7345 РУШЛЯМСКИ ТАНКА РЪЖДЯСВАТ ИЗ НИВЯТА НА УКРАЙНА
    Хехехехе

    Коментиран от #88

  • 86 Леле

    23 1 Отговор
    "Тактически отстъпва" !!! Голем смех !!!

    Коментиран от #90

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 От Ха'рков бягаха с тоалетни чинии

    2 22 Отговор

    До коментар #84 от "Му ха ха ха":

    На гърба а в Херсон ( москалски НАВСЕГДА)..скачаха в ледената река при обкръжението
    Мани зае- БИ
  • 90 Тонката

    28 1 Отговор

    До коментар #86 от "Леле":

    "Тактически отстъпва"

    Те така "тактически" отстъпиха и Авдеевка - кой на където му видят очите....

    Коментиран от #92

  • 91 7 345.... Без днешните

    2 17 Отговор

    До коментар #88 от "Еш па тоа":

    могучая, А ?
    Хахахаха
  • 92 11 години, Петушок )))))

    1 22 Отговор

    До коментар #90 от "Тонката":

    11 години Безаналогов щурм на Селото, а днес още са...там )))))))
  • 93 Дън Бай

    21 0 Отговор
    Тактически ще умра от смях.
  • 94 Рашистите

    18 26 Отговор

    До коментар #1 от "Морски":

    напреднали са много с продажбата на билетите за концертите на Кобзон... Всеки ден по около 1000 мераклии. 😂

    Коментиран от #96

  • 95 уфааааааааааааа

    22 14 Отговор
    Наритването на задници вече се нарича тактическо отстъпление :)))

    Коментиран от #103

  • 96 Сводка

    16 31 Отговор

    До коментар #94 от "Рашистите":

    Само през м. април 2024 г. украинските сили за отбрана успяха да убият или ранят над 20 хиляди войници и офицери от армията на страната агресор Русия.

     

    Загубите на руските нашественици в бойна техника също са колосални:

    танкове - 308;
    бойни бронирани машини - 671;
    артилерия и минохвъргачки - 575;
    реактивни системи за залпов огън - 19;
    противотанкови средства - 71;
    системи за ПВО - 10;
    тежки огнехвъргачни системи - 1;
    автомобилна техника - 871;
    специално оборудване - 12;
    системи за радиоелектронна борба - 92;
    дронове - 15 945;
    пунктове за управление на дронове - 12;
    укрития - 817;
    складове за боеприпаси - 176;
    складове за ГСМ - 24.

    Коментиран от #100

  • 97 Така е

    27 6 Отговор
    ВСУ геройски отстъпват!

    Коментиран от #98

  • 98 А още нема 3 дня )))))

    8 17 Отговор

    До коментар #97 от "Така е":

    Хихихихихи
  • 99 Слепото

    7 23 Отговор
    И днес ли превземаме... Часов Яр, копейки ?
    Хахахахаха
    Хахахахаха

    Коментиран от #101, #102

  • 100 Д-р Гълъбова

    17 6 Отговор

    До коментар #96 от "Сводка":

    Младеж, заповядай на 07.05 от 11.30 в клиниката "Свети Наум", втори етаж, кабинет 27. Все още имаш некъф шанс!
  • 101 Коце гага'у'зина

    2 11 Отговор

    До коментар #99 от "Слепото":

    Вече немам нерви,....шъ си,.посегна
  • 102 Р.К.И.

    7 25 Отговор

    До коментар #99 от "Слепото":

    Две години и два месеца война и аха да вземат Авдеевка.

    Коментиран от #104, #106

  • 103 Колосални загуби

    7 22 Отговор

    До коментар #95 от "уфааааааааааааа":

    на окупатора.

  • 104 А за колко

    4 10 Отговор

    До коментар #102 от "Р.К.И.":

    трябва да се вземе? Ко казват?
  • 105 Ти откъде видя?

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "Морски":

    От дивана ли гледа или в кeнeфа?
  • 106 Цъ....

    4 16 Отговор

    До коментар #102 от "Р.К.И.":

    Авдеевка ( 15 км от Донецк ) се щурмува от 2014г !
    ФАКТ
  • 107 Хи хи хи

    17 1 Отговор
    "Украинските сили може да са решили да разменят пространство за време......"

    усръ инсите са са решили "прилагат" специалната и общата теория на относителността.
    Пространство и Време.

    Не че нещо разбират от тия неща
  • 108 Атеш айдар марийка джамбаз

    19 2 Отговор
    Нов рекорд, руснаците пратиха под земята 664000фашисткиурки(80000 за 2024г.)
  • 109 БеГемот

    10 1 Отговор
    Това всъщност е победа!
  • 110 Х. А Х О Л

    18 1 Отговор
    Двойные стандарты: „Спасяването на заложниците“ в Газа и хилядите загинали цивилни е самозащита, но руската спецоперация и атаки срещу украински военни цели с цел сваляне на режима, който десет години обстрелва собственото си население в Донбас с артилерия , се нарича „агресия“ и „война“.
  • 111 стоян георгиев

    17 2 Отговор
    Лъжци, измамници, мародери и убийци - това е целият Запад. Много скоро те ще се превърнат в изгнаници на планетата, защото всички ще знаят, че да имаш нещо общо с тях е върхът на глупостта. Парите им са хартия, думите им са лъжи и във всеки удобен момент те ще ви ограбят, измамят или предадат. Позорно. всичко, което трябва да знаете за Запада, той винаги е бил такъв и винаги ще бъде такъв.
  • 112 1111

    23 2 Отговор
    Мдааа, украинците тактически отстъпват, а пък руснаците хаотично, без тактика и никаква стратегия, само с лопати, търмъци и с по един бойлер на гръб, подритвайки украински телеизори (заради чиповете) .... настъпват.
  • 113 Отреазвяващ

    10 1 Отговор
    И не само той коментира реалността.Някои западни блогъри не само предрекоха ситуацията,но и вече дават резултат.
  • 114 Пространство за време

    15 1 Отговор
    Добра идея. Ако ВСУ драсне в Полша, ще спепели вечен мир.
  • 115 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    10 2 Отговор
    Бандерите сгънаха, дори базираният мозък на Нюланд сгъна, само козяшките зюмбюли не се дават. Прихванали х0хълски синдром, ще гърчат клавиатури и мишки до последният клик.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 така ли

    5 2 Отговор
    О-кри крос за здраве.....
  • 118 Гошо

    12 2 Отговор
    Каква помощ? Защо пак пишете лъжи..?! Помоща дойде преди седмица на две локации и Руснаците ги взривиха още на разпределителните плоцове едната на гарата другата в склад има 100 докоментирани клипа от Украйнците какво се случи ..!!! Хаха много сте жалки !
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Ами да

    4 2 Отговор
    Хм! Аз пък си мислих, че бягат...
    Е, сега съм по-спокоен щом е "тактическо отстъпление".
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 дядо поп

    7 2 Отговор
    На олимпиадата във Франция щяло да има нова лекоатлетическа дисциплина , "Скоростно тактическо отстъпление"!
  • 123 Ся,ся

    5 2 Отговор
    Хубаво се оттеглят докато чакат поредния скрап, ама те тиловаците не могат да ги намерят че да им го зачислят!
  • 124 Съ!

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Троян":

    Кестени алкохолно-зависими.
  • 125 Слава на Украйна

    1 0 Отговор
    Слава на Украйна
Новини по държави: