Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Май, 2024 16:23 4 528 106

Топ разузнавачи: Руските служби подготвят саботажи на територията на Европа

  • русия-
  • украйна-
  • саботаж-
  • атентати-
  • европейски съюз

Москва вече е започнала по-активно да подготвя тайни бомбени атентати, палежи и разрушаване на инфраструктурата на европейска територия, пряко и чрез подставени лица, без да се притеснява да причини жертви сред цивилното население, смятат служители на разузнаването

Топ разузнавачи: Руските служби подготвят саботажи на територията на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейските разузнавателни служби предупредиха своите правителства, че Русия подготвя насилствени саботажи на целия континент, тъй като се ангажира с постоянен конфликт със Запада, пише Financial Times.

Русия вече е започнала по-активно да подготвя тайни бомбени атентати, палежи и разрушаване на инфраструктурата на европейска територия, пряко и чрез подставени лица, без да се притеснява да причини жертви сред цивилното население, смятат служители на разузнаването.

Макар че агентите на Кремъл имат дълга история на подобни операции - и са извършвали спорадични атаки в Европа през последните години - все повече се увеличават доказателствата за по-агресивни и съгласувани усилия, според оценки от три различни европейски държави, споделени с Financial Times.

Служителите на разузнаването все по-често говорят за заплахата, за да насърчат бдителността.

"Оценяваме, че рискът от контролирани от държавата саботажни действия е значително увеличен", е заявил Томас Халденванг, ръководител на германското вътрешно разузнаване. Сега Русия изглежда се чувства комфортно да извършва операции на европейска територия "с висок потенциал за щети", е посочил той на конференция по сигурността, организирана миналия месец от неговата агенция - Федералната служба за защита на конституцията.

Халденванг говори само няколко дни, след като в Байройт, Бавария, са арестувани двама германски граждани от руски произход, за които се твърди, че са планирали да атакуват военни и логистични обекти в Германия от името на Русия.

В края на април двама мъже са обвинени в Обединеното кралство, че са предизвикали пожар в склад, в който са се намирали пратки с помощи за Украйна. Английските прокурори ги обвиняват, че са работили за руското правителство.

Междувременно в Швеция службите за сигурност разследват поредица от скорошни железопътни дерайлирания, за които подозират, че може да са акт на саботаж, подкрепян от държавата.

Русия се е опитала да унищожи системите за сигнализация на чешките железници, заяви министърът на транспорта на страната пред FT миналия месец.

В Естония нападението срещу автомобила на вътрешния министър през февруари и нападенията срещу журналисти са извършени от руски разузнавачи, твърди Службата за вътрешна сигурност на страната. Министерството на отбраната на Франция също предупреди тази година за възможни саботажни атаки от страна на Русия срещу военни обекти.

"Очевидният извод е, че е налице реално засилване на руската дейност", е заяви Киър Джайлс, старши консултант в изследователския център "Чатъм хаус".

"Не може да се каже дали това е отражение на факта, че руснаците отделят повече средства, дали са по-небрежни и ги хващат или западното контраразузнаване просто е станало по-добро в откриването и спирането им", е допълнил той. "Каквото и да е, става дума за много неща."

Един от високопоставените европейски правителствени служители е заявил, че чрез службите за сигурност на НАТО се обменя информация за "ясни и убедителни руски злонамерени действия", които са координирани и мащабни.

Той е добавил, че е настъпил моментът да се "повиши осведомеността и вниманието" към заплахата от руско насилие на европейска територия.

В четвъртък НАТО излезе с изявление, в което заяви дълбоката си загриженост относно нарастващите "злонамерени действия на територията на съюзниците" от страна на Русия, като се позова на това, което според алианса е "засилваща се кампания... в цялата евроатлантическа зона".

Нарастващите опасения относно апетита на Русия за нанасяне на физически щети на своите противници следват поредицата от обвинения срещу Русия във връзка с кампании за дезинформация и хакерски атаки.

В петък Германия обеща последствия за Москва - в изявление, подкрепено от ЕС и НАТО - заради хакерска атака срещу социалдемократическата партия на канцлера Олаф Шолц през 2023 г.

Междувременно все още се разгаря скандал, разкриващ руските опити за кооптиране на крайно десни европейски политици преди предстоящите европейски избори.

Един от служителите на разузнаването е заявил, че усилията на Москва за саботаж не трябва да се разглеждат като нещо различно от други операции, като е заявил, че засилването на дейността отразява целта на Русия да окаже максимален натиск "на парче".

По думите му в момента Путин се чувства "окуражен" и ще се стреми да прокарва линии колкото се може по-силно в Европа, на множество фронтове, независимо дали чрез дезинформация, саботаж или хакерски атаки.

Засилената агресия от страна на руското разузнаване отразява и желанието на шпионите на страната да възстановят позициите си след най-сериозния си неуспех след разпадането на Съветския съюз.

В седмиците след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна повече от 600 руски разузнавачи, работещи в Европа с дипломатическо прикритие, са изгонени, което нанася сериозни щети на шпионската мрежа на Кремъл на целия континент.

В неотдавнашен доклад анализатори от Кралския институт на обединените служби на Обединеното кралство са подчертали усилията, които Русия е положила, за да възстанови присъствието си в Европа, често използвайки подставени лица. Сред тях са членове на руската диаспора, както и организирани престъпни групи, с които Кремъл има дългогодишни връзки.

Настъпи и ключова стратегическа промяна, като така наречените "комитети за специално влияние" координират разузнавателните операции на Кремъл по държави, обединявайки досегашните откъслечни усилия на разединените служби за сигурност на страната и други кремълски играчи.

С активизирането на операциите на Русия службите за сигурност са в повишена готовност за заплахи и се опитват да идентифицират цели, които може да са пропуснали.

Повдигнати са въпроси, например, относно необяснимата досега експлозия в завода за боеприпаси на BAE Systems в Уелс, който доставя снаряди, използвани от Украйна. През октомври 2014 г. е разрушен чешки оръжеен склад, в който се съхраняват оръжия за Киев, по-късно е разкрито, че агенти на руското военно разузнаване са заложили експлозиви на мястото.

В петък избухна огромен пожар в завод в Берлин, собственост на оръжейната компания Diehl, която също доставя оръжие на Украйна. Повече от 160 специализирани пожарникари са били повикани да се справят с огъня, а на жителите на огромна част от западната част на столицата е било казано да държат прозорците затворени поради възможни токсични изпарения.

"Както винаги с Русия, разумно е да не се търси едно-единствено обяснение защо прави нещо. Винаги се случва комбинация от различни неща", е допълнил Джайлс.

"Тези атаки, които видяхме досега, са, разбира се, с цел да предизвикат смущения, но те могат да се използват и за дезинформация. А след това има и какво научава Русия от тези атаки, ако иска да обездвижи Европа наистина... Това са тренировки."

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Войнолюбци

    80 12 Отговор
    Каква низост!

    Коментиран от #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 българин

    83 12 Отговор
    Това Виц ли е
  • 4 Ама верно ли?

    96 8 Отговор
    А хамасяните седят кротко и пият чай с християните и само искат въвеждане на шариат в Германия...
  • 5 Ха ха ха

    36 112 Отговор
    пРоссия винаги е била спонсор на тероризма...... още помним атентата в църквата Света Неделя.....!

    Коментиран от #21, #68

  • 6 Топ разузнавачи

    80 10 Отговор
    пише тук а то се оказа топ дупедавци :(
  • 7 ТаУмВзе

    99 20 Отговор
    Тия са Превъртели флипера от място да се бълнува, че Русия ще ги напада. Толко са глупави, че дори Здравословен Страх и Самосъхранение не могат да изпитат. Нищо де, ислямистите ще им разкажат играта много скоро. И както Винаги Путин им е виновен на Улавите! Z
  • 8 ами така е

    90 14 Отговор
    Страшно разузнавателно откритие.Вие баба си ли дирите в украйна?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Миии

    88 13 Отговор
    Отвръщата на удара - да сега ЦРУ, МИ-6, Мосад от Европа извършваха саботажи на територията на Русия
  • 11 Хахахаха

    53 4 Отговор
    Явно са засекли Петров и Бушаров които пак на екскурзия в Европа.
  • 12 Дън Бай

    54 8 Отговор
    Малееей, страх!
  • 13 Калпазанин

    76 15 Отговор
    Параноята ги подгони яко, джендърите, ако има наводнение пожар или катастрофа за всичко ще им е виновна Русия
  • 14 Мунчо

    20 36 Отговор
    Тези служби да си пазят крокусите и други.Че в Мордор клокочи от всякъде.
  • 15 Русофил

    42 59 Отговор
    Да няма саботажи - всички руснаци без изключения вън от ЕС.

    Коментиран от #20, #29

  • 16 гост

    48 25 Отговор
    По света и у нас групи високо платени ВРАЧКИ всяка сутрин до като си пият кафето гледат на боб, на пъп, в кристалната топка или се допитват до Калудка от махалата и започват да ръсят по телевизии и сайтове ПРАВИЛНА агитация и пропаганда за невежото стадо, което и придобило най-голямата евроатлантическа ценност - Не може самостоятелно да мисли и оценява !
  • 17 Тра-ла-ла

    69 20 Отговор
    Напълнихте Европа с ракетни инженери от Афганистан, пък се тревожите, че Русия ще прави саботажи. Как не измислихте някакъв нов вид пропаганда за разнообразие. Предполагам и да кажете, че извънземни са се приземили в Сибир и са дали нова технология на Русия за разработка на оръжие, ще има същия ефект върху Google поколението, тоест ще го приеме без дори да се замисли.
  • 18 Какви саботажи?

    63 20 Отговор
    Като ония, които взривиха тръбите ли?
    Питам за един приятел, Боширов се казва.
  • 19 Обективен

    46 62 Отговор

    До коментар #1 от "Войнолюбци":

    Русия е безспорно ЗЛО с бандитите които я "управляват" в момента, а и през повечето от годините на своето съществуване...

    Коментиран от #22, #24, #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Джони Инглиш

    18 30 Отговор
    Това можеше да се предвиди още преди няколко години, дори и без да ви го казват "топ разузнавачите".
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гоце

    20 39 Отговор
    Сега се сетиха, още с взривовете на Гебрев беше ясно гнома е психопат той няма да се спре до последния руснак
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Вълк

    17 41 Отговор
    Чак смешно как русоробите с упорки се мъчат да омаловажат и оправдаят кървавия диктатор, и с Хитлер е било същото

    Коментиран от #30, #46

  • 28 Гоце

    16 25 Отговор

    До коментар #26 от "не говори не се мъчи":

    Само това ли се сети ,звънни в Руското посолство да ти кажат какво да пишеш, смешно е

    Коментиран от #34

  • 29 И рашистофилите трябва да се

    21 34 Отговор

    До коментар #15 от "Русофил":

    изгонят .
    Диктаторът в Кремъл и без това има нужда от месо за фронта.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 По-вероятно е

    45 12 Отговор
    ЦРУ да направи атентат нейде в Еуропата, и веднага да обвинят руснаците. Това им ги е запазена марка на краварите, имат богат опит!

    Коментиран от #79

  • 32 Перо

    35 9 Отговор
    Вече няма комунизъм в Европа, а ционизма не може без враг!
  • 33 Русофил

    12 25 Отговор

    До коментар #20 от "дежурната кифла":

    От амбразурата пуцам по руските слуги.

    Коментиран от #36

  • 34 няма нужда гери да звъня

    6 13 Отговор

    До коментар #28 от "Гоце":

    мога само да набутам наденицата ти до сливиците
  • 35 Лили

    20 6 Отговор
    ДАНС трябва да си заработват парите а не само да търкат бюрата ,пак от вън информация

    Коментиран от #37

  • 36 ела да ме на пуцаш мека кит

    8 7 Отговор

    До коментар #33 от "Русофил":

    много те искам г//е//й//чане
  • 37 лили рибката ли си

    9 4 Отговор

    До коментар #35 от "Лили":

    за един приятел питам много се интересува ,как като малка си била момче после си станала момиче абе така започняа и филма май
  • 38 Златен скункс

    23 4 Отговор
    Тия тотално вече са изпушили
  • 39 Кадилак мачка зазка

    16 19 Отговор
    Ниска топка са русоробите, няма смисъл да ги коментирате. Пишете какво мислите и за тях игнор
  • 40 Русия трябва да бъде озаптена!

    14 23 Отговор
    Да се обгради и обезвреди!
    И ще спрат всички беди!
    А и най важното - Победи!
    От Волуяк Теди.
  • 41 Сащисаната пропаганда

    23 11 Отговор
    винаги лъже! Истината е наобратно.
  • 42 Ае копейките

    14 19 Отговор
    Много сте смешни.Плащат,ли ви колкото да не умрете от глад?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Нашта земя се нуждае от прочистване !

    14 23 Отговор
    Изкоренени всички русофилски бурени и тръни !
    И ще стане много фъни !
  • 45 Тома

    16 5 Отговор
    Томас е поканен на първа линия да носи байряка на европейските прайдове тази година за това сведение получено от хидрофора
  • 46 Кървавият клоун

    13 13 Отговор

    До коментар #27 от "Вълк":

    разказа играта на Укрия!

    Коментиран от #49

  • 47 Бай Благой

    21 7 Отговор
    Само кръгъл малоумник може да напише подобна простотия.
  • 48 az #СВО

    20 8 Отговор
    Извънредно!

    Днес и Пекин потвърди, че 1500 френски военни официално са в Славянск.

    Коментиран от #55, #56

  • 49 Вълк

    11 21 Отговор

    До коментар #46 от "Кървавият клоун":

    Кървавия гнома това иска но какво ще получи е друг въпрос, развръзката тепърва предстои . Путин изигра козовете си с безаналотовите си оръжие сега да видим какво ще дадат на Украйна и как Човек като Зеленски ще си изиграе козовете, вярвам че края ще е свят без р00сия
  • 50 От таз Русия!

    9 18 Отговор
    Няма прокопсия!
    Само простотия!
    Беднотия и пълна идиотия!
    Аман от тия!
    Ал Погачов.
  • 51 Демократ

    11 10 Отговор
    Империята на злото,лъжата и войната не може да твори друго, тя от това се храни и цивилизования свят е длъжен да я приключи,за да настъпи спокойствие и огромните средства да се изразходват за доброто на хората, а не за борба срещу нея.
  • 52 Обаче...!

    24 7 Отговор
    Не се спряхте да пишете глупости...!
    Но Ви разбирам...- добре плащат за тях от ПосолствоТО...!
  • 53 факуса

    19 5 Отговор
    ще си ги правят те за да имат повод да пратят войски в осрайна,което е добре,щот путин това чака и затова ползва само старо оръжие,та сега ще ги запука с модерното
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ,,Калибър"!

    17 7 Отговор

    До коментар #48 от "az #СВО":

    Днес и Аз потвърдих, че 1500 френски военни официално ще бъдат ,,Калибрирани" от мен в Славянск....!

    Коментиран от #59, #60

  • 56 🤣🤣🤣

    8 3 Отговор

    До коментар #48 от "az #СВО":

    Кхи кхи.. дей Пекин, дей Славянск... и като са там, та квооо? Туристи ве, сър... туристи
  • 57 Да попитам ...!

    20 1 Отговор
    Нима нещо по-умно не можахте да измислите в Празничният ден...?!?!
  • 58 ИСАЙ

    16 3 Отговор
    Не го прочетох цялото - нещо като измислен фантастичен роман но постен.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Магелан

    6 19 Отговор
    Шок и ужас.Тази дивашка държава Русия от 1917гд.до сега не спряла да извършва диверсий по целия свят .А по време на СССР направо изнасяше цели болшевишко комунистически революций в Страните на Третия свят в Африка ок Латинска Америка
  • 63 Емира

    8 0 Отговор
    Ама и при тях имаше доста саботажи...
  • 64 az #СВО

    20 2 Отговор
    Извънредно!

    Пет руски ракети "кацнаха" на ТЕЦ-а в Славянск.

    Той отдавна се ползва като складова база от Киев.

    Дали пък няма да се появи информация и за печени френски петлета?
  • 65 az #СВО

    14 0 Отговор
    Другарят Си кацна в Париж!

    Днес именно китайците съобщиха, че Франция официално е пратила свои военни в бивша Украйна.

    Очертават се доста трудени разговори...
  • 66 славянин

    17 3 Отговор
    Статията доказва че положението на фронта за бандеро-джендерската коалиция е трагично и колкото по-трагично става толкова и повече ще стават подобни статии!
  • 67 Факти

    3 25 Отговор
    Русия е враг на Европа. Русия е враг на България. Пази ни, Боже, от последната агресивна империя. Другите се разпаднаха и цивилизоваха. Дано същото сполети Русия. За руския народ също ще е по-добре.

    Коментиран от #82

  • 68 Яяяяя

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха":

    Да си жив и здрав и следващите 100 години, щом помниш атентата си много добре със здравето
  • 69 СЕРИОЗНО ЛИ БЕ...?!?!

    9 0 Отговор

    До коментар #60 от "Трай смръдел":

    А ти какъв си фактор,в тази война,че да нареждаш по комунистически да имаме ли собствено мнение,или не ...?!
  • 70 Човек с памет

    20 1 Отговор
    Дали РФ убива целенасочено невъоръжени хора по събирания, пазари и площади? Не, Украйна прави това. Как ЕС и САЩ наказват терористите? Дават им пари и оръжия. Хайде стига сте казвали на черното бяло.
  • 71 дядото

    19 2 Отговор
    а западните служби спирали ли са своите саботажи в русия в последните години.каквото повикало-такова се обадило
  • 72 коки

    16 2 Отговор
    радвам се
    време е да започват.
    Няма само в Русия да правят саботажи от ми6 и цру.
    Време е да им се върне.
    Добре е да почнат със жп линии и рафинерии.
    И газови възли също.
    Англосаксите разбират само от тояга иначе стават нагли.
  • 73 Сатана

    15 2 Отговор
    Явно пак са уплашени и плюят по Русия. Всички саботажи в Европа са организирали от ЦРУ. Ако Русия реши да прави нещо, ще бъде война с тежки оръжия но за добро, винаги предлага дипломатически разумни договори.
  • 74 50 Топ Разузнавачи

    14 2 Отговор
    И лаптопа на Хънтър Байдън е руска дезинформация. И Тръмп е агент на Путин. И Путин го назначи за Президент а не народа на САЩ........


    За какво и на Русия да прави будановски гадости в ЕС след като печели войната?
    За канарчета ни взима май, лузърската пропаганда.
  • 75 Ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "другата мома която е":

    И аз това ти се чудя, щом цял ден седиш пред компа....мене да четеш......
  • 76 Последния украинец

    8 3 Отговор
    Нека "приятелите на украйна" се опитат да ни върнат насила от плажовете и дикотеките на ЕС, на фронта в украйна, и ще видят кон боб яде ли...... пък нека после обвинят руснаците.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 касата

    5 7 Отговор
    Пазете се, защото Копейкин, Плюнчо и палячовците от Възраждане, могат да направят някой атентат!

    Коментиран от #80

  • 79 Диди

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "По-вероятно е":

    Вие живеете сигурно в свръхразвитата фашистка Русия,не у Еуропата ?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Башаров и Петров

    6 0 Отговор
    Споко, този месец сме на почивка на Ривиерата! Обещаваме, че няма да пушим!
  • 82 Майко

    6 1 Отговор

    До коментар #67 от "Факти":

    Това в Библията ли го пише или ти бе спуснато от
    ,, кораба Майка,,
  • 83 Баце,

    3 2 Отговор
    И аз им се чудя на тия руснаци защо дремаха досега?
    Сипвай пари, оръжие и логистика на инженерите, учителите и писателите от Афганистан и Магреба и гледай сейр.
    То затова и Путин спечели изборите само с няма и 90%. Прекалено е добродушен. Ама нищо де, и на него ще му дойде акъла.
  • 84 И после

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "АМИ ДА, КАКЪВ Е ПРОБЛЕМЪТ":

    Знаеш ли как се държи мотика , ако не знаеш , ще трябва да се научиш .
    Нема да има нафта за тракторите и газ за фабриките .
    Мислиш ли че до сега не са го мислили тоя вариант . Въртят сучат зелена , червена и не става .
  • 85 хехе

    6 4 Отговор
    и какво им е на руснаците да подготвят саботажи в Европа, след като европейците сами си го правят много добре!?
  • 86 МИТ

    4 11 Отговор
    Отдавна се знае че Руската федерация е сбор от терористи а не население, и твръдо се придържа към политиката на Хамас, Ислямска държава, Иран, Северна Корея за тероистични актове в Европа и по света, а това са ядрени терористи с огромни човешки ресурси за престъпления които трябва да се спрат

    Коментиран от #88, #93

  • 87 СВОБОДА ЗА БГ

    6 2 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ
    🇧🇬♥️🇷🇺 КАУШ ЗА НРОЛИБЕРАЛНИТЕ ЕВРОГЕЙСКИ PROSTITUTKI ПРОДАЛИ БЪЛГАРИЯ НА ДЪНДИ ПРЕШЪС И ПОДОБНИТЕ АНГЛОСАКСОНСКИ ПОРОБИТЕЛИ!
  • 88 ОБЕКТИВЕН

    3 3 Отговор

    До коментар #86 от "МИТ":

    КОГА ЩЕ ИДЕШ ДА СЕ ЛЕКУВАШ ,ШИЗОФРЕНИЯТА ПАК СЕ Е ОТКЛЮЧИЛА ПИЙ СИ ХАПОВЕТЕ ИНАЧЕ ВРЕДИШ НА ОБЩЕСТВОТО!
  • 89 хммм

    3 2 Отговор
    Колко са "топ" тези разузнавачи?
  • 90 граф Монте Кристо

    2 2 Отговор
    Всички тези кухи изявления са изсмукани от пръстите.Вероятно,възможно, може би,предполагат и все такива безвкусни увъртания.Цели се повишаване на напрежението,изостряне на тревожността сред европейците и готовността да одобрят включване в активна фаза на бойните действия..Това че изпращат купища пари на зеленски и цели арсенали,изглежда не го смятат за враждебна дейност към Русия.Дори е чудно че досега от руска страна не са взели мерки да им сринат банките и военните заводи,та сега да си измислят западните пропагандисти и такава опасност.
  • 91 Отец нафърфории

    0 0 Отговор
    Айде смотайте се бе
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Бум

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "МИТ":

    На страха "фактите" са големи и хайли лайкли
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Петър

    1 2 Отговор
    Ало ФАКТИ кажете ФАШИСТИТЕ от ФАЩ и техните роби в колко държива направиха вмешателства и преврати ,че даже и война срещу Русия подготвиха.
  • 96 Саботажи?

    1 1 Отговор
    Защо ли?
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ес, нато, сащ

    2 2 Отговор
    Пращаме танкове и бомби в Киев пък получаваме саботажи, не е честно..
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 УРСУЛА ФОНЛАЙНЕН

    3 2 Отговор
    Взривихме им демократично Северния поток пък те сега и саботажи искат да ни правят..
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Аз съм възмутен

    3 0 Отговор
    Искаме да унищожим Русия, пък тя ни взривява завода за снаряди. Колко са под ли руснаците..
  • 103 Ама мене ще ми стане лошо

    4 0 Отговор
    На най добрата ни инвестиция- избиване на руснаци да получаваме в замяна шут в зъбите, ей това не го разбираме
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Българин

    1 1 Отговор
    Рушисти = Терористи
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания