Last news in Fakti

11 Април, 2017 11:53 1 090 4

Fibank с консолидирана печалба от 266 млн. лв.

  • fibank-
  • печалба

Към тримесечието на 2017 г. Първа инвестиционна банка формира капиталовия буфер от 206 млн. лв. и изпълни препоръката на БНБ от прегледа на качеството на активите и стрес теста

Fibank с консолидирана печалба от 266 млн. лв. - 1

Консолидираните одитирани отчети за 2016 г. на Fibank показват стабилен ръст в печалбата преди провизии и данъци, която достига 266 млн. лева. Ръстът се дължи основно на по-ефективното управление на активите и пасивите. През годината са заделени провизии в размер на 156 млн. лв.

Към тримесечието на 2017 г. Първа инвестиционна банка отчита изпълнение на конкретните мерки за повишаване на капитала и заедно с отчетената през 2016 г. печалба от 266 млн. лв. преди данъчно облагане и провизии формира препоръчания капиталов буфер от БНБ.

Заделените провизии през 2016 г. след одиторска проверка, в съответствие с приложимите Международни счетоводни стандарти (МСС) и Международни стандарти за финансово отчитане (МСФО), са в размер на 156 млн. лв., а реализираната печалба в размер на 98.8 млн. лв. след данъци ще бъде капитализирана.

Съвместно с международния консултант Bain&Co продължава активната диверсификация в кредитния портфейл и намаляване на кредитния риск. Сложен е приоритет и в продажбата на придобити активи.

Първа инвестиционна банка работи активно и по въвеждане на МСФО 9 Финансови инструменти (Международния стандарт за финансово отчитане), за което вече е подписала договор с международна консултантска компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баш батка

    1 3 Отговор
    Тая пирамида банкова с всичките нереални такси/лихви, които не доближават европейския стандард по никакъв начин! Това са само декларирани приходи - недекларираните са с една нула отзад!

    Коментиран от #2

  • 2 Елена

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "баш батка":

    Личи си, че нищо не разбираш от банки и финанси, още повече и от добри новини за важен за българската икономика сектор!
  • 3 Prius

    0 0 Отговор
    Промениха ми основния лихвен процент, по ипотечен заем от 50 000 лв, без да бъда уведомен. Вече дължа още 8000 лв, към договорените преди това проценти и лихви. Внимателно заобикаляйте тази банка -Първа инвестиционна.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.