Last news in Fakti

13 Април, 2017 14:28 1 849 4

Румъния намалява плоския данък върху доходите

  • евро-
  • монети-
  • румъния-
  • данък
Румъния намалява плоския данък върху доходите - 1

От 1 януари 2018 година размерът на плоския данък в Румъния ще бъде намален на 10% вместо 16 %, пише АП.

Освен това правителството е догооворило с бизнеса да има необлагаем минимум от 2000 леи (865 лева).

Финансовият министър Виорел Щефан посочи, че няма политика за национализация на частните пенсионни фондове, а по-скоро се акцентира за развитие на втори стълб на пенсионната система.

По този начин Румъния се надява да привлича чужди инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    12 3 Отговор
    Е сега вече който е мислил дали да инвестира в България или в Румъния директно отива там. Отиде единственото ни предимство.
    Иначе браво на румънците - развиват се в правилната посока.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Моргот, те и досега не се напъваха да идват при нас
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    Е, това е политика. От много време говоря за това, че минималната заплата трябва да е без данък. Представете си колко движение се спестява и какви отчете се спестяват с подобна дейност. Вичките тези кадри и хиляди часове труд може да се пренасочат към други контролни дейности да се преследват измамници и да се разкриват схемите, а не да се излиза с извинение, че 4г не стигнали да се запознаят със схемата. Значи у Румъния над 800лв необлагаем, а у нас 400лв облагаем, на същите цени си представете колко по-добре се живее там. Сега вече трябва да казваме как ще ги стигнем румънците. И какво направиха по-различно от нас? Подгониха си корумпираните политици и ги вкараха в затвора. И те са хора и тях ги е страх. Навсякъде има корупция, но малко, а у нас е малко честността. Много големи компании са подписали вече договори с Румъния за заводи там, а тук с помощ на съдии отнемат фирми на чужденци и никой не иска да се замесва, освен ако помислите му са също порочни.
  • 4 onq s konq

    4 2 Отговор
    наложително е да си дадем сметка КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ,ако БСП бяха спечелили и с колко щяха да увеличат данъка след премахване на "плоския"!А на последващото възмущение на народа "ЗАЩО НЯМА КЬОРАВА ЧУЖДА ИНВЕСТИЦИЯ,щяха дълбокомислено да огтоворят-"Майната им-ЩЕ ДОЙДАТ РУСКИ ИНВЕСТИТОРИ"!...т.е. РУСКИ МАФИОТИ:)