Last news in Fakti

10 Април, 2024 13:21 1 662 1

Румънците отделят 1000 EUR на човек за ваканция в Европа по Великден

  • румъния-
  • туристи-
  • дестинации-
  • бюджет-
  • великден

Най-търсените дестинации на Стария континент са Франция, Испания и Исландия

Румънците отделят 1000 EUR на човек за ваканция в Европа по Великден - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

За тазгодишните Великденски празници румънските туристи са избрали да резервират ваканцията си онлайн. За екзотична дестинация туристите са отделили бюджет от около 2300 EUR на човек, а при дестинации в Европа средната цена е около 1000 EUR на човек.

„Забелязваме, че все повече туристи избират онлайн резервации, като Великденските празници са пиковите досега. Ако погледнем данните, в сравнение с миналата година, в този момент се доближаваме до 50% увеличение, което идва на фона на щедра оферта, която включва няколко дестинации, налични в двете платформи, на по-ниски цени в сравнение с направена резервация по класическия начин, но и благодарение на множеството опции за пътуване. Интересно е, че заявките за Великден вече започнаха да се появяват по време на коледните и новогодишните празници, което ни потвърждава, че румънците се връщат към много по-добре планирано пазарно поведение, обяснява Ана Мария Герасим, директор продажби на туристическа агенция Eturia, цитирана от Forbes.ro.

Ако се направи списък с предпочитанията на румънците по отношение на ваканционните дестинации през периода на Великден, Мадейра е на върха на европейските дестинации, следвана от Франция, Испания и Исландия. Засилен интерес има и към Мексико, Доминиканската република, Куба, Ямайка, но и към по-малките острови в тази област като: Аруба, Кюрасао, Бахамите. За Индийския океан търсенето е поляризирано към дестинации като Малдивите, Сейшелите, Мавриций, Индонезия. Румънците с умиление избраха Тайланд и Малайзия, със спирка в Сингапур, но насочват вниманието си и към САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха ха ха ха

    6 0 Отговор
    Румънците ги оставете, погледнете бългърята как 34 години демонстрират тотална неспособност да управляват себе си !