Last news in Fakti

11 Април, 2024 12:12 1 228 2

Централноевропейска държава планира да спести 1,4 млрд. EUR

  • робърт фицо-
  • словакия-
  • бюджет

Словакия ще повиши данъците върху тютюневите изделия и съдържащите захар безалкохолни напитки

Централноевропейска държава планира да спести 1,4 млрд. EUR - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Правителството на Словакия тази година трябва да намери възможност да спести 1,4 млрд. EUR от държавния бюджет. Позовавайки се на министър-председателя на Републиката Роберт Фицо, това съобщи Словашкото радио.

„Правителството трябва да спести 1,4 милиарда евро от държавния бюджет само тази година“, цитира радиото думите на премиера.

Фико каза още, че властите планират да повишат данъците върху тютюневите изделия и съдържащите захар безалкохолни напитки. Освен това, според Фицо, не се изключва възможността броят на служителите в структурите на публичната администрация да бъде намален с 30%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 3 Отговор
    Словакия Е в Централна Европа, колкото и София е в Централна България‼️
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    "броят на служителите в структурите на публичната администрация да бъде намален с 30%" - Ето, това се казва правителство, което мисли за благото на народа си. Браво на словаците!