Last news in Fakti

5 Май, 2017 15:42 2 740 0

Наддаването за шеф на АПИ продължава?

  • апи-
  • дончо атанасов

Инж. Дончо Атанасов засега остава титуляр

Наддаването за шеф на АПИ продължава? - 1

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще остави инж. Дончо Атанасов начело на Агенция „Пътна инфраструктура“. Това съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство.

Номинацията бе представена от министър Нанков пред министър-председателя Бойко Борисов и бе приета от премиера.

Решено беше също така министърът да предложи промени в структурата на агенцията, които ще бъдат оповестени в близките дни. Предвижда се тогава да бъде обявено цялото ръководство.

Припомняме, че само преди ден регионалният министър Николай Нанков обеща промени в ръководството на АПИ. „Нека да мине днешният ден. Утре ще говорим конкретно за имена“, коментира в четвъртък Николай Нанков. Той дори уточни, че те ще бъдат експерти и хора от бранша, доказали се в Европа и национално ниво.

Бившият шеф на АПИ Лазар Лазаров, който оглавяваше агенцията при предишния кабинет на ГЕРБ, в момента е разследван за нарушения при строежа на АМ "Марица".

Преди три седмици от Специализираното звено „Антикорупция“ със съдействието на агенти на ДАНС влязоха в Агенция "Пътна инфраструктура". Акцията беше обоснована с наказателно производство за престъпления по служба и безстопанственост във връзка с изграждането на магистрала Марица, образувано по сигнал на ОЛАФ.

Припомняме, че близо 30-те км. от магистрала Марица до Димитровград трябваше да струват 133 млн. лв. без ДДС и да са готови през 2013 г. Те бяха предизборно открити през август 2015 г. в разгара на предизборната кампания. За отсечката бяха отпуснати и допълнително 51 млн. лв.. Прокуратурата смята, че 51 млн. лв. са незаконно похарчени.

Едно от първите действия пък на президента Румен Радев бе да се заеме с Решението на Агенция „Пътна инфраструктура” в самия край на 2016 г. да възобнови обществената поръчка за тол системата за 200 млн. лева без ДДС, като тогава той заяви, че може да е законно, но е политически спорно. Тогава той влезе в задочен спор с АПИ, откъдето обявиха, че поръчката е само възобновена през декември на миналата година. Тогава АПИ се управляваше отново от Дончо Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА