Last news in Fakti

31 Май, 2017 14:07 2 253 5

Путин премахна търговски рестрикции срещу Турция

  • русия-
  • турция-
  • търговия-
  • рестрикции-
  • указ-
  • путин-
  • президент

Ще има и облекчения в правилата за пътуване

Путин премахна търговски рестрикции срещу Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент подписа указ, с който премахна търговски ограничения с Турция, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Кремъл.

Премахнати са и рестрикции, свързани с пътуванията. Те бяха наложени след свалянето на руския бомбардировач през ноември 2015 година от турски изтребители.

Подписаният указ от Путин е важен сигнал за подобряването на отношенията между Москва и Анкара, коментират турските медии.

По-рано през този месец Турция и Русия подписаха съвместно споразумение за премахване на търговските ограничения. Руският премиер Дмитрий Медведев и турският му колега Бинали Йълдъръм си стиснаха ръцете в Истанбул, където се проведе среща на високо ниво на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество.

С подписания указ Владимир Путин премахна и ограничения за турски компании, които искат да отворят врати в Русия, както и за наемането на турска работна ръка в страната.

Двустранните отношения между Русия и Турция претърпяха крах след свалянето на руския самолет. Заради инцидента Кремъл наложи икономически санкции на турците, а ограниченията се отразиха и на туристическия сектор в южната ни съседка.

След извинението на турския президент Реджеп Ердоган месеци по-късно дипломатическият диалог между двете страни бе възстановен. Забелязва се и засилване на военното и икономическо сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ердоган

    7 13 Отговор
    Путьо налапа рязания .... салам.
  • 2 Ловеца на поршета

    7 11 Отговор
    Този сибирски труженик толкова е натаралянкан че зарядното за телефона си го е мушнал в ухото.
  • 3 onq s konq

    3 5 Отговор
    Русия облекчава движението на туристи към Терция/проститутки/,наемането на турска работна ръка/?/ в Русия и още куп други глупости,НО НЕ ДВАЛЯ ЗАБРАНАТА НА ВНОС НА ТУРСКИ ДОМАТИ,което всъщност е най-важното за Турция перо/1,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА/А решението на Русия е ,че "след 3-4 год" може и да се разреши вноса,щото до тогава руските производители ементуално щели да си изплатят кредитите за родното производство.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 antimediator

    0 0 Отговор
    Кво стаа бе руски трове ?!
    Приятелят на вашия приятел е и ваш приятел, т.е. да ви е честит Ердоган !