4 505 11

Строят ударно АМ "Хемус"

Строят ударно АМ "Хемус"
Снимка: АПИ
Венцислав Михайлов

Длъжници сме на Северна България и в този мандат ще реализираме важни инфраструктурни проекти, най-вече автомагистрала "Хемус".

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на днешната церемония за първа копка на ремонта на пътя Търговище - Разград в близост до село Трапище.

На събитието присъстваха председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областните управители на Разград и Търговище Гюнай Хюсмен и Митко Стайков, кметовете на общините Разград и Търговище д-р Валентин Василев и д-р Дарин Димитров, народният представител Десислава Атанасова и др.

Министър Нанков подчерта, че процедурата за строителството на 16.3 км от автомагистрала "Хемус" - участъкът от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел "Буховци" в посока Търговище е на етап класиране на участниците.

По думите му преди дни са отворени ценовите оферти, като се очаква скоро комисията да излезе с решение.

За другия участък - на близо 10 км от автомагистрала "Хемус" - между Ябланица и Боаза вече сме пред сключване на договор, допълни министър Нанков.

Той съобщи още, че се планира с постановление на правителството да се осигурят средства за ремонта на пътя Разград - Кубрат и Кубрат - Тутракан. От понеделник започва и ремонт на участъка в най-тежко състояние на пътя от Лозница до връзката с пътя Русе-Варна.

Николай Нанков пожела успех на строителите, ангажирани с рехабилитацията на близо 21 км второкласен път Търговище - Разград и да изпълняват качествено и в срок дейностите.

Той подчерта, че ремонтът на пътя се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж". Стойността на инвестицията е над 15 млн. лв., а срокът на приключване на строителните дейности е 15 месеца.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 19:10  17.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Недоучила Селскапръчка
  Отговор
  2 20:35  17.06.17
  Северна България е цакана толкова явно,че и децата чак го разбират. Но хората от Севера не забрявят!
 • Светльо Чернев
  Отговор
  3 22:25  17.06.17
  Как гръмко звучи - 16,3 км, 10 км магистрала. Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.
 • Скорпион29
  Отговор
  4 22:28  17.06.17
  Да ударно ще се краде щото не се знае до кога ще държът кокала за това вече им вярвам. Влезте им в положението имат деца и вече внуци трябва да ги подсигурът с парички до живот а какво им дреме че българския народ се топи от мизерия те и децата им нали са си добре.За 7 г.са ни заборчили 25-30 милиярда долара външен дълг те ше ги харчат ние ще ги връщаме.И после ще ни делят на умните богати и глупавите бедни

 • Иван
  Отговор
  5 06:29  18.06.17
  Да,строят я от 1968 година.Ако не се лъжа.
 • Гого
  Отговор
  6 13:04  18.06.17
  По скоро ударно ще се крадат кинти за качеството няма да говорим едвам изкарват и една година!
 • Лапачев
  Отговор
  7 14:20  18.06.17
  Т-ва да не е нещо като магистралата тракия. В заданието е включено да се построи така аче да се ремонтира на всеки две години.
 • строител
  Отговор
  8 14:42  18.06.17
  Ако в България се строеше така здраво, както се плюе всяко добро начинание, щяхме да сме най-развитата държава в света. Но, това което сами си го правим ...
 • Варна
  Отговор
  9 15:34  18.06.17
  Много ударно! - 16км. + 10км ... Това е някаква шега ми се струва! - 26км. хората ги строят максимум за месец...
 • antimediator
  Отговор
  10 17:34  18.06.17
  На който не му харесва какво предлага ? Да дойдат другарите и те да ги строят ?!Видяхме ги какви строители са , също като тяхния учител - правешкия цървул.
 • СтарТИРаджия
  Отговор
  11 00:03  19.06.17
  Като редовно пътуващ смятам, че е много по-наложителен многолентов път от Ябланица до Русе и от Ботевград до Видин, отколкото до Белокопитово! Трафикът София-Русе и Видин е в пъти плюс на София-Варна! Особено тежкотоварният и международния. Изграждането на Хемус в така зададената част ще са хвърлени за нечия слава пари! Участъкът няма трафик за магистрала! Дублиране на съществуващият път - да. Изнасянето му от населени места - да. Но магистрала... пълна "хаинбоазка" работа! Народа иска хляб и зрелища ама не прави сметка, че масрафа му се връща!

Напиши коментар:


Публикувай