Last news in Fakti

4 Юли, 2017 21:11 2 157 2

По-качествени служители, повече инвестиции

  • идеал стандарт-
  • севлиево-
  • производство-
  • работа
По-качествени служители, повече инвестиции - 1

Безспорно предизвикателството пред днешните работодатели е набирането на квалифицирана работна ръка. Това се оказва препъни камък най-вече за производствената сфера и мощности, които са извън столицата. Част от компаниите решават проблема като сами се нагърбват с нелеката задача да обучават служители, което отнема както време, така и средства. Въпреки това те преценяват, че това е по-изгодния вариант.

Друг начин за набиране на персонал е като от по-големите градове ежедневно се транспортират работещите до производствените бази. Такъв е примерът с компанията, която на 4 юли – Денят на независимостта на САЩ, отбелязва 25 години на българския пазар „Идеал Стандарт – Видима”. За периода, който е у нас тя е увеличила броя на своите служители от 800 на 3200 души. Голяма част от тях живеят в Габрово и Велико Търново.

По-качествени служители, повече инвестиции

Работната сила има пряко отношение към инвестициите на дадена компания. В случая разположената в близост до Севлиево производствена база на компанията възнамерява да увеличи през следващите три години броя на своите служители, тъй като планира ръст на инвестициите си с близо 30%. До 2020 г. базираната в Белгия фирма възнамерява да вложи в производството 100 млн. EUR като голяма част от тази сума ще бъде насочена към базата в Севлиево. Средствата ще бъдат разделени между завода за керамика и този за арматура. До момента вложенията на най-големия работодател в Централна и Северна България, възлизат на 130 млн. EUR.

По-качествени служители, повече инвестиции

„Една от насоките, в които ще инвестираме, ще бъде в автоматизация на процесите и закупуване на роботи. Планираме внедряването на иновативни технологии с програмиране, които позволяват бързо преминаване от един продукт към друг, което повишава производителността", каза Емил Гатев, директор на завода за производство на санитарна арматура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    5 1 Отговор
    индианци няма
    само вождове останаха тука
    и едни други
    ма те не работят
    все пак работата е за бедните и за евреите
  • 2 Мършата

    2 0 Отговор
    Аз определено не желая да работя! Искам да ч.кам, ям и спя! Тва да ходиш на работа е най тъпото нещо! Откровено почерняне на живота! Особено за без пари като в БГ! Виж в нормалните европейски страни може би, там поне плащат нормално!