3 032 12

Дъщерята на Янка Такева влиза в управлението на "София Тех Парк"

Отново се променя целият борд на директорите на държавното дружество

Стефанаки Йоанис

Целият Управителен съвет на държавния "София Тех Парк" е сменен за пореден път.

Това научи Факти.бг от източници, пожелали анонимност. Министерството на икономиката, което е принципал на дружеството, все още не е обявило рокадите официално.

На заседание на борда в сряда са били освободени Асен Ненчев, Натанаил Стефанов и Васил Караиванов и назначени Тодор Ангелов, Николай Андреев и Живка Такева-Първанова. Причината за смяната още не е известна.

Последна промяна в управлението на "София Тех Парк" Министерството на икономиката направи през март 2017 г. Тогава бе сменено цялото ръководство на компанията, а броят на членовете в Борда на директорите бе намален от 5 на 3.

Нито едно от новите назначения няма профила, който би трябвало да се търси за бъдещето на проекта "София Тех Парк" - наука, нови технологии и фирми с развойна дейност. Така Емил Караниколов потвърждава тенденцията, която се наблюдаваше и при предишния министър Божидар Лукарски за назначения по партийна и друга съобразност, а не спрямо целите на компанията.

Ето и новите топ директори:

Проф. Николай Андреев е председател на Съвета на старейшините на ГЕРБ, физик по образование, бивш посланик в Ливан и агент на Военното разузнаване от 70-те години на миналия век. До миналата година е бил в борда на друго държавно дружество - "Ел Би Булгарикум".

Тодор Ангелов до момента е бил директор на дирекция "Административно-правно обслужване" към Министерството на туризма. Преди това е бил юрисконсулт към НОИ и към Столичната община.

Живка Такева е дъщеря на дългогодишния председател на Синдиката на българските учители Янка Такева. Тя е зам. областен управител на София-град. Според сайта на областната управа тя е магистър по " Стопанско управление " от Лесотехническия университет и е специализирала "Управление на предприятията" и "Инженерна педагогика". Нито тази част от биографията й, нито сертификатите за управление на европейски фондове, миналото й като главен експерт в дирекция "Култура" към СО или магистратурата от УНИБИТ по "Национална сигурност: духовенство и лидерство", говорят защо тя е избрана в съвета на тех парка.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гостенин
  Отговор
  1 18:48  16.08.17
  Наши хора !
 • Гостенин
  Отговор
  2 18:48  16.08.17
  А Янка да държи учителите мирни!

  Коментиран от #3

 • дедовия
  Отговор
  3 18:55  16.08.17

  До коментар #2 от "Гостенин":

  Това е сделката с Бо.ко и Ши.ши детето да лапа, а учителите под контрол. Бас ловя, че увеличените заплати ще ги видят за Коледа и то частично....
 • мъка
  Отговор
  4 19:53  16.08.17
  Публикувано във факти.бг: Проф. Николай Андреев е председател на Съвета на старейшините на ГЕРБ. Каде живеем, СЪВЕТА НА СТАРЕЙШИНИТЕ НА ГЕРБ.Да ва ега и старейшините да ва ега и мафията.

 • Пенсионера
  Отговор
  5 22:10  16.08.17
  Е браво. Нямам повече думи..... .
 • Кан Кубрат
  Отговор
  6 22:11  16.08.17
  Само като им видиш муцуните и ти става лошо...
 • Тряс
  Отговор
  7 22:58  16.08.17
  Явно магистратурата в Унибит и способностите на старейшината-агент са оценени по достойнство... Зер, може ли такива ценни милиционерски кадри да останат без ръководни длъжности... И пак хубаво, че в момента Филхармонията не изпитва остра нужда от верни партийни диригенти!
 • Garrincha
  Отговор
  8 23:00  16.08.17
  Много добра новина ... тъкмо се притесних, че вече няма наши хора !!!
 • гошо
  Отговор
  9 23:37  16.08.17
  възмездяването за слугинажа на майка и
 • Бойко
  Отговор
  10 23:45  16.08.17
  Тоя Караниколов е най-големия миндил от правителството, успяващ да надмине по тъпотия дори и Лукарски
 • иван
  Отговор
  11 16:33  17.08.17
  По какви причини махат Директора.За всички е ясно е,че той се справяше отлично и има реални резултати.На кого не угоди.Защо мълчите?Или е прекалено образован и честен г-н Ненчев?За какво и с кого го заменяте?То няма база за сравнение.
 • ирена
  Отговор
  12 16:43  17.08.17
  Държавата е в упадък.Не са й нужни хора като Ненчев с междунаронен опит,доказал се.Аз следя работата на Тех парк и съм във възторг от това,което направи Ненчев.Заради Такевица ли го освобихте ли.Или не е послушко и не краде.Чакам коментара на Министерството.И не само аз,а много като мен.

Напиши коментар:


Публикувай