2 009 2

Градът, който се превръща в копие на Лондон

Снимки: АР/БТА
Снимки: АР/БТА
Милена Богданова

Франкфурт е градът, който може да се превърне в „миниатюрно копие” на Лондон след Brexit. Изводът е направен на база изследване, което е показало, че ще бъдат създадени десетки хиляди работни места след излизането на Великобритания от ЕС.

Прогнозите сочат, че през следващите 4 години в германския град ще бъдат разкрити 10 000 работни места за банкови и финансови специалисти. На фона на това ще възникнат още 41 000 работни места, включително за брокери на недвижими имоти, таксиметрови шофьори и строителни работници. „Това не е лондонското сити, но може да се превърне в малкия Лондон”, казва Оливър Швебел, изпълнителен директор на Агенцията по икономическо развитие на Франкфурт.

Brexit накара банките и инвеститорите, които са се установили в Лондон, да разглеждат вариант за прехвърлянето им в други градове, за да не се налага да плащат такси при осъществяването на банкови операции.

Morgan Stanley, Citigroup и JPMorgan вече заявиха, че Франкфурт ще стане тяхна основна база за извършване на финансови операции в рамките на ЕС след излизането на Великобритания от Съюза.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Еее
  Отговор
  1 19:44  25.08.17
  Мераци😁,мечка мед давали?😋
 • юрист
  Отговор
  2 21:57  26.08.17
  Мерси- при това данъчно облагане в германия на доходите на лицата, упражняващи професията финансов консултант/ финансов брокер ,Франкфурт няма особени шансове... Да видим кой финансов брокер/ консултант ще е съгласен 48% от брутните му приходи да отиват за данъци в германия:)

Напиши коментар:


Публикувай