Last news in Fakti

20 Септември, 2017 09:27 1 611 6

ЧЕЗ опроверга Петкова: Продажбата не е спряна

  • чез-
  • компания-
  • ток

Компанията провежда преговори с потенциалните купувачи

Чешката група ЧЕЗ отрече да е прекратена процедурата по продажба на активите й в България, както обяви енергийният министър Теменужка Петкова, разкрива „КлубZ”.

Преди дни в Перник тя съобщи пред журналисти, че има неофициална информация, че опитите за сделка са спрени, но не е ясно дали временно или постоянно, но каквото и решение да вземе ЧЕЗ за евентуалния купувач, той ще бъде проверен от енергийния регулатор щателно дали има съответния капацитет.

Говорителят на ЧЕЗ Груп Роман Газдик обаче обяви днес пред "Блумбърг", че процесът по продажба не е спиран и продължава, като компанията оценявала офертите и провеждала преговори с потенциалните купувачи.

Освен електроразпределителното и електроснабдителното дружество в Западна България, ЧЕЗ продава и две слънчеви централи, както и затворената заради екоизискванията ТЕЦ "Варна".

По неофициална информация търсената цена от ЧЕЗ е около 250 млн. евро – близо до сумата, за която чешката компания придоби мажоритарен дял в трите електроразпределителни дружества в Западна България през 2004 г. (281,5 млн. евро).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    10 0 Отговор
    Или Ковачки или Пеевски ще купят ЧЕЗ а в сянка ще бъде истинския сопственик Ц.Бориславова и Б.Б

    Коментиран от #5

  • 2 Д-р Фройд

    13 0 Отговор
    Т.Петкова защо лъже? Какво цели с лъжата? По тихичко да стане зделката за ЧЕЗ ли? кого прикрива мошенничката ?
  • 3 ШЪЦ

    12 0 Отговор
    Ако попадне в ръцете на Ковачки, жална ни майка! Ще стане като в мините и ТЕЦ-овете на това недоразумение.
  • 4 фаза

    7 1 Отговор
    сега е време държавата да си изкупи ерп - та обратно и да изгони всички кърлежи в енергетиката

    Коментиран от #6

  • 5 Да ама не

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Минимум 35% увеличение на цената на тока. А може би и повече - да не забравяме, че трябва да плащаме и тока на плодовитите привилегировани с основната професия "социално слаб"-редовна месечна клиентела на банките.
  • 6 Ехо 1

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "фаза":

    Коя държава?! На тази територия тя не съществува - заменена е от интересите на мафията.