2 147 5

Изложението Месомания разкрива тайната на месните продукти

Милена Богданова

Най-голямото бизнес събитие в София – изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще съберат на едно място хранително-вкусовия бранш от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.

Фермерско зряло говеждо месо – само за ценители

Eдин от акцентите на тазгодишното издание на МЕСОМАНИЯ е фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING в световен мащаб. Месото от предварително подбрани животни се полага в камера за зреене за период от 14 до 60 дни, при които достига до различни етапи на зреене и подобрява вкусовите си качества. Фермерското зряло месо е наситено с аминокиселини и колаген, което го прави нежно, крехко и лесно за храносмилане и усвояване от организма.

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси ще бъдат представени на изложението. "Луканковият меч" е един от новите продукти, създаден от екип технолози, провокирани от историческото минало на Тракийския регион. Продуктът е произведен от едро кълцано свинско месо с класически подправки, характерни за района на Беломорска Тракия.

Луканката, бабекът и веселяшката броеница – вкусовете на България

Панагюрската луканка e традиционен месен продукт, отличаващ се със специфични рецептура, метод на сушене и пресоване, форма, аромат, вкус и консистенция. За приготвянето му се използва говеждо и свинско месо, което се смила и смесва с ароматен букет от подправки.

Деликатесен шпек е нов, висококачествен продукт, пушен на буково дърво, с цели парченца месо, отговарящ на високите потребителски изисквания. Майсторлъшкият вкус на продукта се дължи на умелата комбинация от свинско месо и ароматния микс от натурални подправки.

Веселяшката броеница и Бабекът – тракийска пуска също ще могат да бъдат опитани по време на МЕСОМАНИЯ. Интересен продукт е и домашна луканка с орехи - ядките допълват традиционния вкус със своята нежна хрупкавост. Сред експонатите още ще бъдат и едни от любимите на потребителите продукти телешка луканка, неврокопска луканка, бански старец, домашен неврокопски суджук и много други.

Айвар за по-вкусно месо

Айварът е продукт с изключително високо качество, който е създаден по автентична балканска домашна рецепта. Характерен е с това, че се приготвя предимно от чушки и патладжан. Не съдържа никакви оцветители и консерванти. Изисканият му вкус и плътна консистенция го правят подходящ както за междинно хранене, така и за всяка вечеря.

Чисто месо с щипка сол и много любов по стара гоцеделчевска рецепта

Телешкo месо в буркан и свинско месо в буркан – бързо и удобно за всяко домакинство. Приготвено е по стара гоцеделчевска рецепта, за да се получи едно чудно, готово за похапване и споделяне месо. За да отговори на възроденото търсене на старите рецепти и вкусове, Месомания ще покаже сушена кървавица, като един от най-харесваните традиционни колбаси. Прави се от свинско месо и много праз, по автентична рецепта от Пиринския регион. Изсушена е и е готова за консумация, като перфектно се комбинира с чаша червено вино.

Всички новости на МЕСОМАНИЯ следете в сайта - http://food-exhibitions.bg



Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Сирене от соя
    Отговор
    1 19:03  02.11.17
    В БЪлгария производителите на колбаси трябва да сложат допълнение в етикета, че при направата на този продукт не е пострадало нито едно животно! Всикчо е соя и овкусители!

    Коментиран от #2

  • сурогата
    Отговор
    2 00:09  03.11.17

    До коментар #1 от "Сирене от соя":

    Можеше да се напишеш Тофу, а не такъв дълъг ник. Не всичко е соя, консерванти, овкусители, оцветители, стабилизатори, ароматизатори, подобрители, агенти и т.н. Проблема е, че месния продукт или е направен от старо месо, сиреч държано години по фризери, или е от стари животни само сухожилия и жилава консистенция, или се използват повече субпродукти, прекалено лой, мас, подправки, сол....
  • Пазарен Либерализатор
    Отговор
    3 01:13  03.11.17
    За това-самиздат. Суджуци, спържа, месо в каче, в буркани, пушено, сушено и т.н.... Забравили сте истинския вкус на храната. Е, и аз не се кефя да обръщам агнешки черва и да ги осолявам, ама като не искам да ям салами в найлон се примирявам. За награда си правя плитка от черва и ги запичам с масло и черен пипер.

    Коментиран от #4

  • Реалист
    Отговор
    4 14:39  03.11.17

    До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

    Стига бе човек - не мога да говоря с колегите в офиса :):):) отивам да си ХАПНА
  • Иван Господинов
    Отговор
    5 04:24  05.11.17
    За веганите е осигурена безплатна консултация с психиатър

Напиши коментар:


Публикувай