Last news in Fakti

11 Ноември, 2023 12:06 1 518 4

България е почетен гост на едно от най-големите туристически изложения

  • гърция-
  • българия-
  • солун-
  • изложение

Philoxenia Expo се провежда в Солун от 10 до 12 ноември

България и Гърция подписаха Програма за съвместни действия в областта на туризма за 2024 – 2026 г. Споразумението беше подписано преди официалното откриване на международното туристическо изложение PHILOXENIA 2023, на което България е почетен гост и участва с щанд на площ от 100 кв. м.

В рамките на срещата с гръцкия си колега Олга Кефалояни, Зарица Динкова посочи, че през последните години взаимното политическо доверие се задълбочава. „Търговско-икономическите отношения се развиват включително и на регионално ниво. Ползотворно е сътрудничеството в областта на културата и образованието. Оценяваме и подкрепата ви за членството на България в Шенгенското пространство.“, допълни тя.

Туризмът е сектор, който предлага нови икономически възможности, а културното ни наследство свързва хората, подчерта министър Динкова. „Двустранното ни сътрудничество се развива все по-интензивно. Броят на гръцките туристи в България продължава да расте и Гърция остава една от най-предпочитаните дестинации за българските туристи.“, допълни тя.

Събитие като Philoxenia Expo е съвременна възможност за създаване на платформа, насочена към оползотворяване на туристическия ни потенциал и укрепване на трансграничното партньорство, отбеляза при откриването на изложението българският министър на туризма. „Променяме модела за растеж към нов по-устойчив, екологичен, дигитален и приобщаващ, за да може сектора да се изправи пред предстоящите предизвикателства.“, подчерта Зарица Динкова.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.