2 635 9

Колко българи са готови да напуснат родината

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Платформата The Atlas публикува данни колко от гражданите на дадена държава са готови да се преместят да работят и живеят извън родината си. България е почти на края на класацията като се нарежда на 33-то от общо 45 държави с 4.5%. Близо двойно повече от гърците и турците възнамеряват да продължат живота си извън родината, съответно 7.1% и 8.1%. За Румъния този процент е 1.7%. накрая на класацията е Македония. Едва 1% от населението на съседката ни би живяло и работило зад граница.

Първите три места в класацията са за Исландия, Финландия и Замбия. 19.1% от исландците биха се преместили да живеят извън родината. За финландците и жителите на Замбия този процент е съответно 16.3% и 16%. В ТОП 5 влизат още Кения и Дания, съответно с 15.4% и 14.8%.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зелено човече
  Отговор
  1 09:46  11.11.17
  Егати публикацията - изкарахте я България райско място, от което никой не иска да се маха. Ами те просто тези дето искат и могат отдавна са се махнали.

  Коментиран от #7

 • Мир
  Отговор
  2 10:32  11.11.17
  Всичките, ама нямат пари да избягат. Ха ха ха
 • Не е зле да си тъп
  Отговор
  3 10:37  11.11.17
  Това е класация на хората, които са готови да напуснат мястото, където се намират в момента
 • впечатлен
  Отговор
  4 14:40  11.11.17
  Анкетата да не е правена в Парламента, Министерския съвет, или сред работещите в една голяма сграда - два лъва, в началото на "Витошка"?

 • Расулюлах
  Отговор
  5 15:06  11.11.17
  След месец визите за канада за бг и румънци отпадат и сбогом гергино
 • юрист
  Отговор
  6 18:50  11.11.17
  На всички, които искат да напуснат България- ПРАВ ИМ ПЪТ! НО Е ДОБРЕ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ТУК С ПРЕТЕНЦИИ ДА “ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ“ , ДА НИ УЧАТ КАК ДА СИ ЖИВЕЕМ ЖИВОТА И ДА НИ НАСАЖДАТ РУСКА, ТУРСКА, АМЕРИКАНСКА ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНА ДЕМОКРАЦИЯ, защото са смешни с претенциите си как в приелата ги държава еди какво си било еди как си, а пък в България не е . Ами не е, емигранти, защото България ИМА етническо мнозинство и за разлика от емигрантските държави, коренното ни население не е натикано в резервати, НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, сме белите, умните , кадърните, образованите и знаещите в България и тази държава е държавата на БЪЛГАРИТЕ- не на руснаците, циганите, афроамериканците, танганайците, турците и т.н. Та- преди да започнете да плюете България след 3-6 месеца престой като нелегални трудови емигранти в чужда държава, е добре да направите тази разлика- иначе, при поредното ви високомерно отношение към българите в България, които останахме тук ПО СВОЯ СОБСТВЕНА ВОЛЯ, това ще ви бъде много ясно напомнено!

  Коментиран от #8, #9

 • МАК
  Отговор
  7 22:17  11.11.17

  До коментар #1 от "Зелено човече":

  Нали!!! Аз също си подготвям килима за махане от тука защото ми писна от простотията тоталното беззаконие и абдикацията на държавата по серизни проблеми като цигани, здравеопазване и други важни сфери!! Не може доктори ,машинистите в областта на релсовия транспорт и други да получават мизерни заплати около 1000 лева чисто и отговарят за живота на хората а разни тъпи футболисти чалгаджийки и тем подобни да получават 5 цифрени суми незаслужено,Абсурд!!!това трябва да се промени за да може къдърните да останат в България!!!а юриста се е изказал страшно посредствено!!!
 • Абе Диди Деси Ани Дошо
  Отговор
  8 23:38  11.11.17

  До коментар #6 от "юрист":

  Стояне, плюл съм, плюя и ще плюя по тебе )) Не ти е по силите да си убиеш молците, дето ти ядат чорапите - тръгнал си нас да гониш, че и да ни забраняваш да се връщаме ))) Ти си толкова голям оптимист, че трябва частни уроци да даваш. От коя приказка го чете, че мъжът ти е богат а ти си адвокат? Я разкажи историята на своето самомнение и правото ти по Конституция да раздаваш заповеди и да гониш поданици )) Ходи да дишаш в някой шланг, че поне нещо заради теб да се издигне )))
 • Ядеитн
  Отговор
  9 10:24  12.11.17

  До коментар #6 от "юрист":

  Не си съвесм прав, момче. Затваряне на границите и поголовна трудова повинност му е майката. Страх, уважение и дисциплина са нужни. Само че с онези алчни, дека ни управляват това нема как да стане.

Напиши коментар:


Публикувай