Last news in Fakti

7 Декември, 2017 11:04 1 665 6

Влизаме в чакалнята на еврозоната догодина

  • кристалина георгиева-
  • еврозона-
  • евро-
  • ек-
  • ес

"Очаквам България да влезе в чакалнята на еврозоната догодина." Това заяви пред bTV главният изпълнителен директор на Световната банка и бивш еврокомисар Кристалина Георгиева.

Според Георгиева влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната е политическо решение, което може да бъде взето много бързо. По думите ѝ тя очаква това решение да бъде взето скоро, защото ЕС е в добро икономическо състояние, а общата среда в България и Европа е позитивна.

От влизането в чакалнята до влизането в еврозоната обикновено минават около три години, коментира още Георгиева.

Относно шансовете на страната ни за членство в Шенгенското пространство Кристалина Георгиева посочи, че България е готова за това членство. Според Георгиева всичките технически условия са изпълнени, а присъединяването ни към зоната е въпрос отново на политическо решение от страните членки.

По думите ѝ днес страните членки са по-отворени по този въпрос, отколкото са били преди година и страната ни има реални шансове скоро да бъде част от Шенген. Това от своя страна се дължало на засилването на процеса на европейска интеграция напоследък. "Това е не само заради Брекзит, но и защото 10-те години криза ни сложиха обица на ухото - да не вземаме системата на солидарност като даденост", допълни бившият еврокомисар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    11 3 Отговор
    Сталинке, вземи си спален чувал и паничка за стотинки в чакалнята, защото там ще си останем.
  • 2 кобрети

    10 5 Отговор
    Германия и Австрия знаят ли че ще влизаме а Сталинке......
  • 3 гйчгйчгйчгймгймгймгмг

    12 1 Отговор
    ТОЕСТ 2021 ГОДИНА КАТО СВЪРШАТ КОХЕЗНИТЕ ФОНДОВЕ .....ИДВА ПОСЛЕДНАТА И НАЙ ГОЛЯМА КРАЖБА НА ВЕКА ОТ ТРИТЕ ПРАСЕТА ......ПРЕТАКВАНЕ НА ЛЕВА ПРЕЗ ЕВРОТО ....КАКТО НАПРАВИХА ....БАНДИТИТЕ С ЛЕВА ...ПРЕДИ ВАЛУТНИЯ БОРД. ....ЗА БОГА БРАТЯ ...НИЩО НЕ ПРОДАВАЙТЕ СЕГА .....КРАДЛИВЦИТЕ.....НА ВЛАСТ ЩЕ ГО ВЗЕМАТ СЕГА .....ЩЕ ГО ПРОДАДАТ ...ТОГАВА ....ТРОЙНО......

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Диди

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "гйчгйчгйчгймгймгймгмг":

    Котато приемем еврото ,то всичко ще стане скъпо.Така че,ако някой трябва да прави ремонти на домът си,или да строи,по добре сега да прави това,защото после става всичко скъпо.
  • 5 Радо

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "гйчгйчгйчгймгймгймгмг":

    То не ни остана вече какво да продаваме!..тия гьотверени от ГРОБ ни скъсаха футките отвсякъде!
  • 6 Гого

    0 0 Отговор
    Ще влезе ама друг път с тази корупция и престъпност докато са Гербаристките мафиоти това няма да станеееееееее.