1 160 0

Тайван носи светлина и иновация

Тайвански експерти представят нови технологии в България

Снимка: Факти.бг
Снимка: Факти.бг
Росен Стойчев

Тайвански експерти търсят партньорства в България по проекти за интелигентно LED осветление и киберсигурност.

Синтия Чоу, Алан Чанг и Уил Чан са експерти от тайванския „Институт за информационна индустрия“ Синтия Чоу разказа повече за проектите, които се подготвят в България.

„Първото ни посещение тук беше през септември. Опитахме се да установим някои партньорства в България. Говоря основно за интелигентни системи за осветление. Също и за кибер сигурност. Пати Лин от Тайванския търговски център в София ни запозна с господин Камен Алексиев и господин Николай Ценков.

Ние имахме нужда от партньорства с подобни организации в София и България. Ние вече бяхме запознати с някои неща за тази красива страна. През ноември постигнахме добро партньорство с тези господа.

Ние вече имахме подобно партньорство в Чехия. Става въпрос за вътрешно и външно осветление в болница. Направихме това и дойдохме тук.

Трябваше да дойдем и да започнем партньорството с НБУ. Нещата се получиха и ние сме много щастливи. Това е началото на нашата работа.

Представиха ни на заместник - кмета на София. Ние му представихме какво сме правили в Тайван, Румъния, Чехия и Филипините. Винаги сме използвали тази система за осветление.

Горди сме, че можем да имаме дигитално присъствие в България. Чрез нашите системи за осветление, само през септември са били регистрирани 82% спестена електроенергия в различни страни. Харесваме тази страна и сътрудничеството ни е лесно. Всичко в нашите системи се свързва в интернет.

Ние работим в сфери свързани със зелените домове, соларните системи, зелени фабрики и умни домове. Естествено основната ни сфера на работа е управлението на осветителни системи.

Ние имаме богат опит в сферата на електронното правителство. Все пак сме специализирани в енергетиката и киберсигурността. Не сме разговаряли за теми, свързани с електронното правителство. Нашият екип е силен в управлението на енергия. Мениджмънта на енергия е еднакъв в почти всяка страна.

Ние трябва да спестяваме енергия и електричество. Всички наши партньори приветстват нашите предложения, когато разговаряме с тях. Все пак можем да направим някои предложения за електронното правителство.

Има ги обаче затрудненията с езиковите различия и непознатата среда.

Относно осветителните си проекти получаваме чудесна подкрепа от НБУ. Имаме прекрасна комуникация. За нас е прекрасно да работим с партньори, които споделят идеите ни. Това е важен фактор за развитие“, сподели Чоу.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай