1 075 7

Пловдивчани искат китайски концесионер за летището

Мартин Христов

Продължава сагата около концесията на летище Пловдив. На финалната права останаха само двама кандидати, като офертата на китайския гигант HNA е много по-добра от тази на консорциума между местните ПИМК и ТИЗ (Сиенит). Интереси на трета страна, прикрити зад държавната бюрокрация, са на път отново да съсипят конкурса и бъдещето на летището. Въпреки това процедурата не е отпаднала официално.

От Plovdiv24.bg проведоха допитване за това кой концесионер биха предпочели да вземе летището.

В допитването се включиха 1417 души. Те дали повече от категоричен отговор, че не искат местните "играчи" да стъпят на летището и предпочитат китайския гигант.

54% от анкетираните предпочитат HNA Group да стане концесионер на летище Пловдив. 33% от отговорилите искат то да остане държавно, а два мизерните 8% от анкетираните искат то да попадне в ръцете на консорциума между местните ПИМК и ТИЗ (Сиенит). 5% от анкетираните са отговорили, че нямат мнение.

Всички новини за така чаканото възраждане на летище Пловдив, можете да прочетете в линковете под тази новина!

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПЛОВДИВ
  Отговор
  1 16:32  26.12.17
  ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ДА ГО ДАВАТЕ НА КИТАЙЦИТЕ- ТЕ ИСКАТ ДА ПРЕВЗЕМАТ БЪЛГАРИЯ. ВИЖТЕ КАКВО СТАВА С РУСИЯ-КИТАЙЦИТЕ ПЪЛЗЕШКОМ ПРЕВЗЕМАТ РУСКАТА ЗЕМЯ И ДЪРЖАВА В СИБИР. И ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА СТАНЕ С БЪЛГАРИЯ.

  Коментиран от #2

 • Dong feng
  Отговор
  2 16:43  26.12.17

  До коментар #1 от "ПЛОВДИВ":

  Дааааа, би било супер! А Си Дзинпин за президент! Тогава и корупцията ще е овладяна, и ромите ще бъдат интегрирани, и престъпността ще спре! А съседите ще ни гледат с респект и ще гледат да си нямат вземане - даване с нас, да не им прати Пекин едни десет милиона аскери да им четат китайски морал.
 • бай Станко
  Отговор
  3 18:16  26.12.17
  Естествено, че ще искат китайците да са. То вече беше давано на концсия на наши "бизнесмени". Резултатът е повече от плачевен. Сега този наш консорциум вероятно го иска предимно за превоз на стоки и товари - те с това се занимават. А китайците са много голяма и сериозна фирма, със собствени самолети дори.
 • Plovdiv
  Отговор
  4 18:50  26.12.17
  Hямам против цялата държава да бъде дадена на китайците, най-вече парламентът и правителството!
 • Аспарухово
  Отговор
  5 17:09  27.12.17
  Искате китайци щото никога не сте били в Китай. Ще се молите за глътка въздух и чаша чиста вода. Ще се научите да ядете и перата на кокошките. Ще бълнувате за права и минимална заплата ама ДРУГ ПЪТ. Мнооооого искам желаещите да заминат за там завинаги.

  Коментиран от #6

 • Гост
  Отговор
  6 10:57  29.12.17

  До коментар #5 от "Аспарухово":

  Е, спокойно и без китайци вече софиянци почнаха да се молят за глътка въздух - при това при многократно по-малко население. Така, че хора вече се подготвят за апокалиптичните ти прогнози...

  Коментиран от #7

 • Аспарухово
  Отговор
  7 16:01  29.12.17

  До коментар #6 от "Гост":

  Има екскурзии на промоция до Китай. Отиди и като се върнеш пак ще си говорим. Явно китаец си виждал само на картинка и никога "по работа".

Напиши коментар:


Публикувай