3 164 3

„Свилоза“ АД постепенно възобновява работа

Ако поради различни причини доставките на суровина бъдат намалени, предприятието може да спре отново

Венцислав Михайлов

„Свилоза“ АД постепенно започна да възстановява производството. Това заявиха от компанията.

Поради предстоящото влошаване на климатичните условия и с цел намаляване на загубите и щетите за предприятието, предизвикани от липса на суровини, считано от 11.01.2018 г. се започна поетапно пускане на производствените съоръжения. За пълното възстановяване на работата на машините е необходимо технологично време от около една седмица.

„Свилоза” АД е получила нови количества суровина, с които може отново да заработи, тъй като продължителното спиране на работа през зимата води до допълнителни разходи за отопление и поддръжка на неработещи съоръжения.

Ръководството на дружеството е предприело действия по оценка на загубите от принудителното спиране на производството. Ако поради различни причини доставките на суровина бъдат намалени, предприятието може да спре отново, предупреждава изпълнителният директор на „Свилоза“ АД Михаил Колчев.

Припомняме, че „Свилоза" АД спря работа заради липса на суровина на 21 декември 2017 г. Причината е, че Северозападното държавно предприятие, което е основен доставчик на компанията, не е изпълнило докрай договора си за доставка за 2016 г. Доставките за 2017 г. също все още не са започнали.

Ръководството на „Свилоза“ е информирало всички държавни институции за критичната ситуация и са взети съответните управленски решения.

България


Още по темата

 • "Свилоза" спря работа, няма суровина

  "Свилоза" спря работа, няма суровина

  Производителят на целулоза „Свилоза” АД отново спря работа заради липса на суровина. Изключително негативното развитие на пазара на ...
  21.12.2017
  8 182
  8
 • Некадърен бюрократ спрял „Свилоза“

  Некадърен бюрократ спрял „Свилоза“

  Заради един некадърник, в едно държавно предприятие, "Свилоза" спря работа посред зима, което ще доведе до безумни разходи за отопление на ...
  22.12.2017
  3 541
  12

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:00  11.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  2 00:28  12.01.18
  Снимката ви е грешна и е на бившето предприятие Свилоза Свищов, което в момента е с друго име!!!
 • ДДДДДД
  Отговор
  3 13:41  12.01.18
  Нали сме 2018 година защо говорите за 2017?

Напиши коментар:


Публикувай