2 318 1

Цената на червената роза скочи рязко

Букетите започват от 50 лева

Светослава Ингилизова

Цената на червената роза рязко скача. Причината е ясна – Денят на влюбените наближава. На борсите цветето върви между 2,50 и 3 лева. Но, докато стигне до пазарите, сумата може да се вдигне петорно, съобщи "Новини.бг".

Между 6 и 7 лева в зависимост от качеството е цената на пазара в момента. Потреблението се вдига поне пет пъти, между 80 и 90 процента е количеството на червената роза от всички цветя на борсите, коментират търговци.

По цветарските бутици пък се предлагат букети от 50 лева нагоре. Междувременно между 60 и 120 лева за подаръци ще пръснем, за да зарадват половинката си на 14 февруари. Около 220 лева средно пък ще даден за пътувания покрай Свети Валентин.

Жените обичат бляскавите неща, а мъжете пазаруват по-импулсивно, посочват търговци. В същото време, за да зарадват половинката си, влюбените ще заложат на традиционни подаръци – цветя, плюшени мечета и т.н.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • напаст
    Отговор
    1 10:36  12.02.18
    Продължава краварската пропаганда над българските земи. Измислени празници се вкарват с комерсиална цел и промиване на мозъци както едно време. Честит хей-лу-ин уау !

Напиши коментар:


Публикувай