Last news in Fakti

3 Април, 2018 08:20 1 342 4

Тръмп доволен от състоянието на икономиката

  • икономика-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • великденски-
  • яйца-
  • президент-
  • бизнес

Изминалата година беше специална за нас, заяви Тръмп

Тръмп доволен от състоянието на икономиката - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп изрази задоволството си от състоянието на икономиката на САЩ. Той направи това по време на традиционното търкаляне на великденски яйца в Белия дом, предаде „Асошиейтед прес“.

Тръмп направи кратко изказване пред събралите се гости. Той определи изминалата година за Съединените американски щати като „специална“ и заяви, че в икономиката е постигнат напредък. Президентът и съпругата му Мелания Тръмп, заедно с 12-годишния си син Барън, след това отидоха към мястото на моравата, където деца търкалят с помощта на дървени лъжици боядисани великденски яйца.

Тръмп се спря за кратко и пред репортерите, отразяващи събитието. Пред тях той заяви, че демократите са предали младите имигранти, що се отнася до постигането на споразумение по въпроса за програмата за защита от депортация на младите нелегални имигранти от латиноамерикански произход, дошли в САЩ още като деца.

Тръмп обяви миналата година намерение да прекрати програмата за защита на тези мигранти, въведена по времето на предшественика му Барак Обама. Президентът обаче казва, че е отворен за вариант, при който да бъде приет закон за продължаване на действието й. Но Тръмп и Конгресът засега не могат да се разберат за условията, при които да стане това.

Тръмп доволен от състоянието на икономиката
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    2 1 Отговор
    Ще го видим пак колко е доволен след китайските санкции!
  • 2 анонимен

    0 1 Отговор
    Много сте компетентен драги гост наименовал се "еее" :)
  • 3 РЗС

    0 2 Отговор
    Дони, както Путин, наш Бочко и всичките големци всяка година едно и също, много били добре,бе те ясно, но народа им? Дони до някъде му вярвам,щото си печатат доларчета постоянно, гледам борчовете също са им нараснали грамотно, Пути и той послъгва така леко, откакто си преписаха Кримско ги изкъртиха от санкции, та и той ги приказва едни мотивиращи, за Бочко няма да говоря,вие си го чувствате това финансово възвишение на гърба си
  • 4 мухахахаха

    0 0 Отговор
    Със по 100 000 $ са скочили жилищата за няколко дни, очакват се милиони бездомници... и това му било икономика - скоро няма да могат да си купуват и гъзова хартия ;)