Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 16:40 1 394 0

Walmart влиза в Русия чрез „Карусел“

  • walmart-
  • русия-
  • „карусел“

Най-голямата в света верига за търговия с бързооборотни стоки в света Walmart е на финалната права за купуването за $1,99 млрд. на веригата от хипермаркети „Карусел“ (Карусель) – който е най-проблемният актив на Х5 Retail Group, пише в. "Деловой Петербург".

Изданието прогнозира, че сделката ще бъде официално обявена седмици след насроченото за 16 февруари Заседание на надзорния съвет на Х5 Retail Group.

„Карусел“ има 77 хипермаркета в Русия с търговска площ от 370 хил. кв. м. и оборот от $ 2,3 млрд. долара. За влизането на Walmart в Русия се говори от близо 10 години, но едва в наши дни това става възможно след като от есента на миналата година като старши вице президент в Walmart работи бившият ръководител на X5 Лев Хасис.

Никога преди това американската компания не е разполагала с толкова подробна и богата вътрешна информация за състояние на руския пазар на бързооборотни стоки и перспективите за неговото развитие. На този фон покупката на „Карусел" е напълно възможна. Лев Хасис няма право до юни да заема ръководни постове в руския ритейл пазар. А Walmart вече намекна, че обмисля купуването на верига от магазини вместо тя да разкрива постепенно свои.

Самият Лев Хасис се опита да спре спекулациите, заявявайки че компанията обмисля привличането на руски мениджъри вместо инвазия.

За последен път спекупации за интереса на американската компания към Русия се появиха миналата година при продажбата на „Копейка“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА