Last news in Fakti

3 Август, 2018 09:33 6 065

От продавач консултант до организатор стопански дейности

  • продавач-
  • консултант-
  • организатор-
  • дейности-
  • комсед ад

Елза споделя, че нещото, което я мотивира да изпълнява работата си пълноценно, е да вижда как клиентите си тръгват усмихнати и се връщат отново.

От продавач консултант до организатор стопански дейности - 1
Снимка: Елза Фетваджиева

Кариерното развитие е процес, който се разгръща в рамките на целия живот на човек. Той обхваща професиите, видовете работа и дейностите, както и заниманията през свободното време, които съответното лице си избира.

Това е Елза Фетваджиева. Тя работи в Комсед АД от цели 14 години. Елза е работила на няколко позиции, като от 6 години е преназначена на организатор стопански дейности в тази фирма.

Би ли описалa работата си с няколко изречения?

Участвам в ръководството и контрола на работата на служителите в магазините, в организирането на работния процес и изготвянето на графиците при сумарно работно време.Участвм в организирането и провеждането на ревизии в обектите. Следя за коректното отношение на служителите ни към клиентите и за качеството на работа при изпълнението на поставените от ръководството задачи.Участвам в подбора на персонал и в неговото обучение.

От колко време работиш в Комсед АД ?

От 14 години.

Защо избра да работиш точно в нея и с какво подпомогна за твоето кариерно развитие?

Започнах работа тук случайно, но това ме научи да работя в екип, да бъда по-инициативна и по-комуникативна

Колко време работи като продавач консултант, след което си била преназначена на позиция - организатор стопански дейности?

Като продавач консултант във фирмата работих 1 година, като управител на магазин – 7 години, на сегашната позиция съм от 6 години.

Kaкви cтъпки тpябвa дa бъдaт изминaти, за да се пристъпи от позиция продавач-консултант към позицията, на която работиш в момента?

Важното е да бъдеш лоялен и адаптивен, за да умееш да работиш в екип и да можеш да създадеш добър екип. Умението да се разрешават конфликти е не е по-малко значимо, както и амбицията и мотивацията да се научи нещо ново.

Какви са предизвикателствата пред тази длъжност?

Взимането на решения по разлини въпроси и работата с хора е най-важното.

Кое е нещото, което те мотивира да изпълняваш работата си пълноценно?

Това, че клиентите ни в крайна сметка си тръгват усмихнати и се връщат отново.

Как реагираха колегите ти, когато разбраха, че именно ти си тази, която ще бъде новият им организатор стопански дейности?

За някои от тях това беше очаквано, за други – не ,но мисля , че ме приеха доста добре. Съпричастни бяха с мен в работата ми, това и сега е така.

Чувстваше ли се странно, след като смени работната позиция?

В началото да, но беше за кратко.

Посочи три предизвикателства, които се отвориха пред теб, работейки в тази фирма?

На първо място работата с хора и работата в екип. След това възможността винаги да научаваш нещо ново. И не на последно място взимането на решения.

Каква е твоята формула за успех, без която не можеш?

Нямам конкретна такава, важното е на края да се почуствам удовлетворена.

Виж свободните позиции в Комсед АД