Last news in Fakti

7 Август, 2018 06:00 14 007 10

Вносът на автомобили в Китай се сгромоляса с 87%

  • китай-
  • внос-
  • автомобили-
  • коли

Фирми като BMW и Ford  бяха засегнатите от по-високите мита

Вносът на автомобили в Китай се сви през юни с цели 87,1% спрямо година по-рано, достигайки едва 15 хиляди броя, тъй като производителите са забавили доставките в очакване на влязлото в сила през юли намаляване на митата за чуждестранни автомобили, показват данни на Асоциацията на дилърите на автомобили в Китай (CADA), цитирани от агенция Ройтерс.

Данните от CADA, оповестени в понеделник от местни медии, също така показват, че общите продажби на внесени в Китай автомобили през първата половина на 2018-а година са намалели с 22,1% на годишна база до 451 971 автомобила.

През май Китай обяви, че ще намали значително от 1-ви юли митническите тарифите за внос на чуждестранни автомобили и на части за тях до 15% от 25%. През юли обаче властите в Пекин повишиха драстично митата за автомобилите, внасяни от Съединените щати, до 40% на фона на нарастващото търговско напрежение с Вашингтон, припомня БНР.

"Юни беше най-засегнатият месец", заяви Ван Цун, който е директор на комисията за вноса на Асоциацията на автомобилните дилъри на Китай. "Много търговци на автомобили отложиха поръчките си за внос и решиха да не внасят до 1-ви юли", посочи той.

Според данни на CADA, през миналата година Китай е внесъл 1,25 милиона автомобил.

Оповестените през май митнически съкращения подтикнаха много производители на автомобили като японската Toyota Motor Corp да обявят тогава, че ще обмислят коригиране на цените си на дребно за Китай, за да предоставят конкурентни оферти на клиентите.

Фирми като BMW и Ford обаче, които бяха засегнатите от по-високите мита върху автомобилите, внасяни от САЩ, обявих, че биха предпочели да понесат удар по отношение на тяхната рентабилност (по отношение на печалбите), отколкото да повишават изцяло цените на произведените в техните американски заводи автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 55667

    26 19 Отговор
    В момента в големите китайски градове се тровят като в газови камери, градове с размера на Пловдив с 10-15 милиона автомобила ..........., ако не забранят вноса на двигатели с вътрешно горене .......

    Коментиран от #6

  • 2 Bot

    25 6 Отговор
    Значи ще има нови китайски ментаци на европейски модели. Освен това, има предпоставка за разработка и производство на китайски премиум модели за по-взискателните китайски клиенти, които до сега купуваха BMW, AUDI и MB. За китайските производители това си е направо празник )
  • 3 Преброяване на бесните язовци

    22 35 Отговор
    И тия ще разберат по трудния начин, че са това, което са, благодарение на САЩ и Западна Европа.

    Коментиран от #4

  • 4 лекар

    27 9 Отговор

    До коментар #3 от "Преброяване на бесните язовци":

    Ходил ли си скоро на лекар психолог за преглед ? Време е да идеш. Положението ти се е усложнило .

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Преброяване на бесните язовци

    9 23 Отговор

    До коментар #4 от "лекар":

    То и майка ти каза да ида на уролог, че много ми бил голям и я боли. Ама не идох. Не обичам да ходя по дофтури. А и уж я боли, ама пак ме търси.
  • 6 Тони

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "55667":

    Чак пък пловдиФ...пловдиФ е село. И да го съборим целия, пак няма да има място за паркирането на 15 милиона автомобила.

    Коментиран от #9

  • 7 знаещ

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "лекар":

    Лекар не си , но за проЗт си много!
  • 8 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    СЪГЛАСЕН !!! КИТАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ВНАСЯ И ПРОИЗВЕЖДА ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ В СЛЕДВАЩИТЕ 100 ГОДИНИ -/АВТОМОБИЛИ С ДВГ /!!! -ЩЕ УМРАТ ОТ ЗАДУШАВАНЕ !!!: ПРИПЕВ : " КИСЛОРОД...КИСЛОРОД...ТИ СИ НАШИЯТ ЖИВОТ ..." !!!
  • 9 КО НЕ

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Тони":

    Ти откъде си ве селяндур .....Комплексар нещастен.....Див колохоз с корени от северна България
  • 10 МиГ 23

    4 6 Отговор
    Прав е може би изцяло - коментар номер 3.
    Ако не бяха белите хора и техните научни постижения, африканците щяха да изпукат от ебола, но им дадохме ваксината и оцеляха, а може би не трябваше.