1 546 3

Авиокомпании спират полети до Иран

Авиокомпании спират полети до Иран
Снимка: Shutterstock

Две от най-големите европейски авиокомпании – Вrіtіѕh Аіrwауѕ и Аіr Frаnсе, от септември спират полети до Иран. Причината е, че дестинацията „не е търговски жизненоспособна”. Дефакто въвеждането на санкциите към Иран от страна на САЩ се отрази тежко на иранската валута. Това, от своя страна, направи по-трудно пътуването на иранци в чужбина.

Полетите до Техеран Вrіtіѕh Аіrwауѕ възстанови през 2016 г. след 4-годишна пауза. Последният полет ще е на 22 септември.

На пътниците, които вече са купили билети, ще им бъдат върнати парите или авиокомпаниите ще им съдействат да намерят полети на други авиокомпании. При клиентите на Аіr Frаnсе това може да бъде нискотарифната авиокомпания Јооn, която е дъщерно дружество на френския национален превозвач. Последният полет Париж-Техеран ще се осъществи на 18 септември.

КLМ, която е партньор на Аіr Frаnсе, също спира полетите Амстердам-Техеран.

Санкциите на САЩ върху Иран принудиха много предприемачи да изтеглят бизнеса си от азиатската държава. Това също се отрази на авиопревозите. Сред оттеглилите се или намалили дейност компании са гиганти като Тоtаl, Аllіаnz и Маеrѕk.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГЕРО
  Отговор
  1 07:07  25.08.18
  Аааааа китайци турци и руски самолети ще оперират спокойно . Нема страшно, това не е проблем

  Коментиран от #2, #3

 • гост
  Отговор
  2 09:08  25.08.18

  До коментар #1 от "ГЕРО":

  И с кого ще оперират бе , умньо ??? Хората са ти написали , че спират заради липса на платежоспособни пътници , а това са НИСКОТАРИФНИ компании , твоите руски и китайски без пари ли ще ги возят , хахахаха !!!!! Халал да си ви , то комунизма си е диагноза оза и то смъртоносна , хахахаха !!!!
 • Antymediator
  Отговор
  3 16:09  26.08.18

  До коментар #1 от "ГЕРО":

  Умньо, и на загуба ли ще работят?!

Напиши коментар:


Публикувай