Last news in Fakti

22 Септември, 2018 10:07 1 525 3

Български IT компании в Кения

  • българия-
  • кения-
  • инвестиции-
  • образование-
  • ит
Български IT компании в Кения - 1

Български инвестиции в областта на ИТ сектора в Кения и кенийски студенти в българските висши учебни заведения. За това се договориха министрите на външните работи на двете държави Екатерина Захариева и Моника Джума на среща на върха на жените дипломати, която се провежда в Монреал.

Имаме отлични отношения, но търговията и туризмът не са на необходимото ниво. Нашият бизнес е силен и той търси нови партньори, включително и в Африка”, каза министър Захариева. Тя изтъкна и областите, в които български компании могат да инвестират в Кения - високите технологии, производството на храни, енергетиката, фармацията.

„Правителството ни отделя специално внимание на стартиращите компании и иновациите. Бихме искали да проучим възможностите за обучение на ИТ специалисти в България. Имаме пазар от 45 милиона души, но сме и отправна точка за навлизане в целия регион”, изтъкна министър Джума.

Ще се работи също така и за възстановяване на програмите за обучение на студенти у нас. Близо 100 кенийски граждани, възпитаници на български университети, са на ръководни позиции в държавната администрация на страната.

Дипломатическите отношения между Република България и Република Кения са установени през 1964 г. Държавата се разпростира на територия от 580 367 кв. км. Инфраструктурата на Кения е много добра, в сравнение с повечето страни на континента, тъй като няма пустини, които да затрудняват транспорта. Страната е най-големият производител на цветя в света, лидер в производството на кафе и чай, предпочитана туристическа дестинация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    9 5 Отговор
    Гадовете в управлението на ЕС, търсят всякакви начини да внасят черна ислямистка паплач.
  • 2 Morgoth

    9 1 Отговор
    Нищо против негрите - да не кажете че съм расист :), но средното IQ в Кения е 80, а казват че абсолютния минимум за IT специалист с 110. Такива в Кения ще са единици - страхотна IT индустрия ще заформят, пък ние направо ще ударим кьоравото с печеливша инвестиция.
  • 3 незнайко

    2 1 Отговор
    Боже Господи с какво се хвалим !!!