19 Октомври, 2018 16:40 1 894 16

Обсъдихме с Русия газовия хъб до Варна

  • русия-
  • газов хъб-
  • дмитрий медведев-
  • бойко борисов

Бойко Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи

Обсъдихме с Русия газовия хъб до Варна - 1

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев обсъдиха засилването на партньорството между двете страни в сферата на енергетиката и туризма. Двамата правителствени ръководители разговаряха в рамките на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ) в Брюксел, която тази година се домакинства от ЕС.

По време на срещата беше обсъдено задълбочаването на отношенията в енергийния сектор между двете страни. „Обменихме мнения за възможностите на нашия газов хъб „Балкан“, където да привлечем газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок „Хан Аспарух“. Ще имаме възможности от много посоки да постъпва газ в газовия хъб“, заяви още българският премиер.

Бойко Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва“, допълни българският премиер.

Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    12 3 Отговор
    Супер
  • 2 Въпрос

    13 6 Отговор
    Я как тиквоня е в стойка Г...То нали беше любимец на Меркел..нали беше големият атлантик с оня палячо Плевенлиев-кво стана сега???

    Коментиран от #9

  • 3 руди

    5 7 Отговор
    И що хъба трябва да е до Варна ? Заради групировката?Заради посолството?

    Коментиран от #6

  • 4 Реално

    14 6 Отговор
    Тиквоча винаги е усещал откъде духа силният вятър(има го тоя истинкт) .Затова вече се мазни на руснаците. Схваща кой е следващият господар на света,и бърза да лизне обувките им.
  • 5 руси

    6 8 Отговор
    Генералното консулство на Руската федерация е във Варна,затова сигурно и хъба е там.
  • 6 Georgi

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "руди":

    Ти си много прост от къде да мине през София ли тъпан. Тука още от Южен поток е подготвено всичко.
  • 7 Гост

    8 3 Отговор
    За съжаление всичко е празни приказки, просто така говорят си от любезност.
  • 8 Стамат

    13 6 Отговор
    Не можеш преди време да се изтъпаниш пред камерите и да се хвалиш колко руски проекта си спрял а сега да си наведен хванал се за големите пръсти на краката. Хайде сега тъпа..ко отиди при онези които те наведоха (алчните кравари) и се моли на тях за газ. Ама знаеш че от тях освен бомби над София друго България не е получила от тях. Хаха пак руснаците ще ти изправят криста но този път ще те оставят още малко наведен за да ги позабавляваш както го правят шутовете

    Коментиран от #10

  • 9 Да да

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    Каква стойка Г те гони! Преговаря като равен с премиера на най-голямата по територия страна! А ония Медвед, щонсе натиска да дава газ? Нали закараха до Пуйкиленд? Нещо не им излиза май сметката дето си я правеха.
  • 10 Да да

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Стамат":

    Викаш дойде Медведа да се моли да включим и тяхна газ към нашия хъб! Ще я включим, ако си плащат таксите!
  • 11 бсфн

    3 1 Отговор
    А защо послушаха индианците и се отказаха от южен поток,индиански газ не могат да докарат по евтин.
  • 12 Браво Бойко

    4 4 Отговор
    Докато Бойко преговаря с Премиера на Русия за конкретни неща, президента Радев раздува локуми и празни приказки по разни форуми ..........
  • 13 999

    2 1 Отговор
    К`в Хъб бе? - Чудя се как още не е станало ясно на една част от хората?!? - Няма логика да има хъб! Може да има в Турция или Гърция, но тук няма логика да има. Трасетата ще минават основно през Турция и от Турски Поток и от Южен Газов Коридор (ТАП и ТАНАП). Когато имаше възможност 65млрд. куб. метра газ да минават от тук ей тоя там на снимката морук ходи в САЩ да ги моли да натискат България да спре тръбата. Нищо подобно няма да су случи, така както няма да се случи и с АЕЦ Белене. - Ей така ще изгние оборудването защото селянина от Банкя се е разбрал да не строи.

    Коментиран от #14

  • 14 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "999":

    хъб дали ще има или няма да има е въпрос на сметки ,а южен поток го спря путин,не борисов.няма как борисов да спре транснационален проект обсужващ поне 7-8 европеиски страни.сащ пък въобще немогат да спрат европеиски проект.ето сега турците и руснаците нали правят турски поток,що въпросния е пак в задънена улица ,нали борисов няма участие в него?
  • 15 раптър

    2 0 Отговор
    Обсъдихме с Русия газовия хъб до Варна, - Споко, ще си останем с обсъждането
  • 16 Началото е словото

    0 0 Отговор
    Със Сергей, Ваньо Костов, Ореха не разговаря Русия. Бойко е оценен, по достойнство. Срещата е знак на уважение. Резултатът неясен.