Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 14:45 4 331 4

„Алианц банк“: Ще възстановим парите след края на официалната проверка

  • банкерка

Официална позиция на финансовата институция

След края на официалната проверка, ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, заявиха от „Алианц банк“ - България в официално становище по случая с банковата служителка Биляна Манчева от Нова Загора, обвинена в присвояване на 445 200 лева. Управителката на банковия клон е задържана, тъй като е теглила пари от сметки на клиенти без тяхното знание.

Във връзка с информацията за извършени неправомерни действия от страна на служител на „Алианц банк“ - България в Нова Загора, бихме искали да уверим засегнатите клиенти, че са предприети всички необходими законови мерки, както и да дадем повече информация относно случая.

Незабавно след регистриране на нередност от Системата за сигурност и надзор на „Алианц банк“ - България и последвалата проверка на място, сезирахме органите на реда. В резултат на подадения сигнал от Банката е инициирано досъдебно производство пред Окръжна прокуратура – Сливен. Към настоящия момент продължаваме активно своята вътрешна проверка с цел установяване автентичността на транзакциите, съгласно изискванията на приложимите нормативни актове. Засегнати са ограничен брой клиенти само от град Нова Загора.

След уведомяване на компетентните органи, Банката се свърза с всички засегнати лица и отправи официални покани за разпознаване или оспорване на операциите по банковите им сметки. Алианц Банк България ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, веднага след приключване на официалната проверка по случая. Извиняваме се за създаденото неудобство на всички засегнати клиенти и ги уверяваме, че ще продължим да бъдем техен доверен партньор и съветник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 1 Отговор
    В Силистренско оная кифла с фамилия Хасан - банкерка крадла, в Нова Загора - банкерка крадла, при Мартин Петров - банкерка крадла, Цветан Василев с КТБ - банкерКА крадла(Василев е в категорията щото в Софийския затвор ще му сменят пола за 2 вечера). 3:1 - еманципацията в действие.
  • 2 Boxer

    6 1 Отговор
    Че клиентите да не са си доверили парите на тая или оная? Отишли са заради името на банката. А Бг банкерите, с целият си акъл, казват: " Дадохте ни парите си, ама сега ши чакате малко, щото ние сме наели една кифла на работа". МОЛЯ?! При такава неадекватна реакция има ли още желаещи да си вложат парите там?
  • 3 Дано

    3 1 Отговор
    Убеден съм че момичето е подведено по някакъв начин и измамено !
    Дано разследващите не си измият ръцете с нея а доведат нешата до истинските виновници !!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Boxer

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дано":

    Работата ми се струва предрешена . По БТВ я писаха като" банкерката" все едно че е собственичка поне на една банка. А тя е СЛУЖИТЕЛ в банка. Според мен има разлика. Може би идеята е само тя да го отнесе. Не , че я зщитавам, ама ми прави впечатление, че от телевизиите са много силни да преследват обикновени хора или дребни фирми. А по-големите не ги закачат , щото от там им идват доходите , защитата или жегата, ако питат много ...