Last news in Fakti

12 Април, 2012 10:54 1 167 1

Siemens се извини за корупция

  • siemens-
  • корупция-
  • извинение-
  • гърция

Германският гигант Siemens е първата компания, която официално се извинява за извършени корупционни действия зад граница. Фирмата призна, че е подкупвала високопоставени гръцки чиновници, в резултат на което е спечелила редица големи проекти.

Siemens не само е давала подкупи, но е и похарчила 270 млн. EUR за реализиране на задгранични проекти. В частност, в Гърция германският концерн ще работи по модернизиране на водоснабдителната система и транспорта. Очаква се да бъдат създадени 700 нови работни места.

В своя защита, служителите на Siemens, припомнят, че корупция има и в такива световно известни компании като Daimler, MAN, Ferrostaal, Deutsche Bahn, Deutsche Telekom.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    Корупцията е запазена марка на демокрацията. А дали щеше да е така по времето на Хитлер? Неее, защото на петата минута есесовците със шмайзерите щяха да са решили проблема и 1000 години напред никой няма и да си помисли за корупция в Германия.