Last news in Fakti

12 Март, 2019 23:00 1 644 4

ФЕД срещу Тръмп: Няма да пипаме лихвата

  • сащ-
  • лихва-
  • фед-
  • федерален резерв

Не чувстваме нужда да бързаме да променяме политиката си за лихвените проценти, посочи Джером Пауъл

ФЕД срещу Тръмп: Няма да пипаме лихвата - 1
Снимка: БГНЕС

Гуверньорът на Федералния резерв (ФЕД) Джером Пауъл заяви, че лихвените проценти могат да останат непроменени. Има възможност да се изчака по-голяма яснота за развитието на ситуацията в чужбина. По този начин ръководителят на Федералния резерв в интервю за CBS News ясно посочи, че няма ясни крайни срокове за приключване на текущата пауза в цикъла на затягане на паричните средства.

Според него инфлацията е ограничена и лихвите се намират на приемливо за всички ниво. Джером Пауъл определи сегашната политика "като цяло неутрална".

Не чувстваме нужда да бързаме да променяме политиката си за лихвените проценти, посочи Джером Пауъл.

На въпроса какво ще бъде необходимо за повишаване или намаляване на лихвите, Джером Пауъл отговори, че ФЕД ще наблюдава икономическия растеж, създаването на работни места, заплатите и инфлацията в Съединените щати, както и ще наблюдава ситуацията в Китай, Европа и редица събития, включително и преговорите на Великобритания за напускане на ЕС.

През последните месеци президентът на САЩ Доналд Тръмп засили натиска си над Федералния резерв за намаляване на лихвите.

„Единственият проблем, който нашата икономика има, е Управлението на Федералния резерв“, написа в края на 2019 г. в „Туитър“ Доналд Тръмп. Той се аргументира, че „централните банкери не усещат пазара, не разбират обезателно търговските войни“.

Позицията му последва решението от 19 декември на ФЕД да повиши лихвата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    7 6 Отговор
    Тръмп е меко казано пълен кретеноид,тоя е от типа хора,които приказват и действат без да мислят,напълно неадекватен и ниско образован,некадърен бизнесмен,фалирал безброй пъти и живеещ благодарение на кредити,балон с въздух,който скоро ще бъде спукан!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Чичо Тръмпи

    2 1 Отговор
    Ми пиши си "ХИЛАРИ",ЗА КАКВО ТИ Е ТОВА "1111".
  • 3 Манафа

    0 2 Отговор
    Рижавия с перчема ... ало пипни ме мене да видиш лихва 25 см.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.