Last news in Fakti

4 Април, 2019 16:06 2 088 0

Металорежещите гиганти на MachTech&InnoTech Expo

  • иец-
  • изложение-
  • machtech&innotech expo

От 15 до 18 април изложението събира технологичните тенденции в индустриалния сектор

Металорежещите гиганти на MachTech&InnoTech Expo - 1

В тях са внедрени технологии от последно поколение. И стоят в основата на много индустриални производства. Това са машини с впечатляващи размери. Ще можете да ги видите след малко повече от седмица в Интер Експо Център, където на 15 април стартира международното изложение MachTech&InnoTech Expo. На форума ще бъдат показани най-новите технологии и тенденции в сектора на индустриалните металорежещи машини и лазери.

Подготовката тече с трескави темпове. Най-големите машини вече заемат залите на изложбения комплекс. През тази година се включват над 190 участници от България, Турция, Италия, Германия, Полша Унгария, Румъния, Австрия, Чехия и Гърция. На площ от 10 000 кв.м. ще бъдат разположени последно поколение машини, 3D принтери, роботи и коботи, специализирани инструменти и технологии.

Ключовото съчетание „високи технологии“

В предварителната ни обиколка на четирите изложбени зали е невъзможно да не забележими огромният иновативен TruLaser 5030 fiber, представен от Трумпф България. Производителната машина с лазер е с твърдо активно вещество от ново поколение и предлага икономично решение за обработка и високо качество на детайлите дори и при сложни контури, съкращавайки оперативните разходи. Тук са технологичните решения от АРАМЕТ, която представя „гигантите“ на ERMAKSAN. Сред тях е машината за разкрой на листов материал FIBERMAK HAWK с фибро-оптичен лазерен източник ERMAKSAN, както и богато разнообразие от хидравлични абкант преси.

Професионалната бизнес платформа MachTech&InnoTech Expo 2019 ще бъде мястото, на което МАВВИ ще представи иновативния тръбен лазер LT7. Машината полага основите на следващо поколение металообработващи машини. Сред характеристиките му забелязваме изцяло автоматичнитe настройки и способност за 3D рязане. Присъстващите ще бъдат запознати и с електрохидравличния абкант QuickBend 28/1000 от Асив-51. Той работи тихо, с максимална скорост от 250 mm/s и 200 mm/s обратен ход. „С характеристиките си продуктът поставя нови стандарти в производството“, коментират от компанията.

На изложението ще видим и възможностите на 2D лазерна машина, режеща плоски метали върху X-Y оси, представена от БАЙЕР България. Приложима е в много индустрии, благодарение на качествата за персонализиране на гъвкавата лазерна технология. Индустриалното производство е системи от процеси, сред които – рязането. В тази връзка от фирма ДАНАЛ ще бъдат представени предимствата на диск за рязане на метал, произведен в Япония. Продуктът е предназначен да се справя с най-трудните за обработка материали.

За нуждите на металообработката ЕДМ ГРУП ще ни представи нишкова електро-ерозийна машина модел AL 400SA. С компактна структура и ергономичен дизайн, вградените в нея линейни мотори подобряват ефективността на работа и намаляват триенето. „Това води до избягване на вибрациите при работа на машината“, коментират от компанията. Работата с машината е улеснена от приложения диалогов режим. В залите ни „посреща“ и новата серво-електрическа абкант преса серия EG на AMADA. EG4010. Тя е оборудвана с патентована Amada DSP(dual servo press) задвижваща система, която комбинира прецизност, ефективност и ергономия. Технологията е създадена да удовлетвори нуждите на индустрията за огъване на малки детайли с висока прецизност, високи скорости и сериозно редуциране на производствените разходи.

Роботизирани и от последно поколение

Роботите са в центъра на следващото поколение работна среда, която комбинира компютри, изкуствен интелект и информационни технологии, използвани съвместно в интелигентни фабрики. Машините за индустрията от последно поколение са фокус в представянето на БИМЕКС. Сред тях е Mazak QT200MSY – двушпинделен струго-фрезови център с У – ос. Заваръчният робот BA006L също ще бъде „под светлината на прожекторите“.

Впечатляващ е стругът SWISS TYPE CITIZEN A20 на РАЙС. Диаметърът на прътовия материал варира между 2-20 мм в диаметър. Посетителите ще открият и вертикалния обработващ център RAIS 350. 5-осната машина се справя с детайли от алуминий до неръждаема стомана. Представен ще бъде и високотехнологичният струг с роботизирана палентна станция Т250 РАЙС за изпълнение на операции върху детайли със средни размери в серийно производство. Машината е оборудвана с робот и палетна станция за различни видове детайли.

Интуитивни и енергоспестяващи

Кобот. Тази дума със сигурност ще бъде сред най-често срещаните в близкото бъдеще. Cobot HCR–5, позволяващ на човека да се съсредоточи върху задачите изискващи субективност и творчество, ще бъде представен от ATON MI. Роботите от този тип имат интуитивен софтуер и лесно могат да бъдат комплектовани и управлявани само от един контролер.

Съчетание от оптимални решения и максимални производствени резултати дава електрическият абкант Safan E-Brake 100-3100 Premium на Proxys. Благодарение на използваните технологии, консумацията на енергия може да бъде до 50% по-ниска. Надниквайки „зад завесите“ на MachTech&InnoTech Expo откриваме и масивния FANUC ROBOSHOT α-S450iA. С внедряването му в производството, се постига по-добро ускорение, висока прецизност на движенията и бързо изработване на голямо количество детайли с постоянно и високо качество.

В края на своята разходка на залите, в които MachTech&InnoTech Expo 2019 ще се разпростре, си даваме сметка за високата технологичност, която е обхванала индустриалния сектор. Роботизацията и автоматизацията създават условия за нови посоки на развитие, немислими до настоящия момент. Неразделен елемент от този процес са професионалните бизнес събития. Затова представителите на сектора ще проследяват перспективите от 15 до 18 април в Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА