855 5

Нови бизнес възможности с Кувейт

Инвестиции в инфраструктурни проекти, индустриални зони, селскостопански обекти и проекти на хранителната промишленост

Нови бизнес възможности с Кувейт

„С Кувейт ни свързва дълга история на отлични двустранни отношения“, заяви заместник министър-председателят Марияна Николова по време на среща с кувейтска парламентарна делегация начело с Ракан Юсеф Ал Несф, председател на Групата за приятелство Кувейт-България.

Николова изтъкна, че България се радва на висока макроикономическа и финансова стабилност, а годишният растеж от близо 4% е сред най-високите в Европа. “Считам, че е налице потенциал за инвестиционно сътрудничество между двете държави. Кувейтските инвеститори са добре дошли у нас.

Те могат да инвестират в инфраструктурни проекти, индустриални зони, селскостопански обекти и проекти на хранителната промишленост“, подчерта вицепремиерът и изрази очакване в скоро време да се проведе сесия на Българо-кувейтската смесена комисия за икономическо и техническо сътрудничество.

На свой ред Ракан Юсеф Ал Несф подчерта, че кувейтските инвестиции у нас, които възлизат на около 2 млн. долара, са крайно малко и трябва да се работи за увеличаването им, още повече, че има потенциал за това.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • малии
  Отговор
  1 16:54  22.04.19
  Егати пропадналата държава, щом тутурутката на Валери е неин вицепремиер
 • Морук
  Отговор
  2 18:43  22.04.19
  Толкова много изнасяме за арабите и Китай че агнешкото тука стана кът , пак д 5 лв за кг,ай стигате дрънча пак глупости
 • Кикимора
  Отговор
  3 21:52  22.04.19
  Искаме евтин петрол и газ!!!

  Коментиран от #4

 • Искаш
  Отговор
  4 22:21  22.04.19

  До коментар #3 от "Кикимора":

  Ама Боко и Златев не дават. Пари трябват за изборите.
 • УЖ ВСЕ ИМАМЕ ГОЛЕМИ БИЗНЕС ОТНОШЕНИЯ
  Отговор
  5 22:38  22.04.19
  И възможности за търговия с богатите арабски държави, за инфаструкторни проекти,селско стопанство и всякакви търговии ,а до сега всичко е само на думи. Проглушиха ни ушите, колко добра бизнес среда имало в България,нашите некадърни министри. Не могат една сериозна сделка да сключат. Крадат на поразия,само и единствено това могат.БОКЛУЦИ.

Напиши коментар:


Публикувай