Last news in Fakti

10 Май, 2012 15:54 1 208 0

16% са лошите кредити у нас

  • иван искров-
  • бнб-
  • вузф-
  • кредити

Очакват се ръст на животозастраховането

16% са лошите кредити у нас - 1
Иван Искров и ректорът на ВУЗФ Григорий Вазов.

Лошите кредити са 16%, но това не представлява проблем, защото са гарантирани с банкови активи. Това заяви управителят на БНБ Иван Искров на международен форум, организиран от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Темата му е „Глобални и регионални предизвикателства пред икономиката и финансовата система: имаме ли работещи решения?”.

Финансовата ни система е стабилна, увери Искров, допълвайки че банките у нас са достатъчно добре обезпечени, за да покриват т.нар. „лоши кредити“, които не се обслужват. Банкерът очаква просрочените кредити да продължават да се увеличават.

Според участниците в конференцията един от най-бързо развиващи се сектори в застрахователния бранш в следващите години ще бъде този на животозастраховането. В момента у нас делът на застраховките „Живот“ в страната ни е около 2 – 3%, а в страните от ЕС – около 60- 70%.

Очакванията на БНБ са тази година икономиката да отбележи ръст от 0,7%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА