Last news in Fakti

26 Юни, 2019 14:35 2 776 4

Американски съд застана на страната на руски милиардер

  • руски милиардер-
  • иск-
  • ню йорк
Американски съд застана на страната на руски милиардер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Федералният съд на Ню Йорк застана на страната на руския милиардер Дмитри Ръбовльов в неговото дело срещу аукционната къща Sotheby's. Съдът отхвърли искането на аукционната къща да преустанови разглеждането на иска, подаден през 2018 г.

Ръбовльов и неговите адвокати твърдят, че Sotheby's е помагал на арт директора Ив Буве, който година след година е продавал на колекционера предмети на изкуството по завишени цени, като са му нанесени загуби на стойност милиарди долари. Подобни искове се разглеждат най-малко в пет държави, включително и Швейцария.

Решението на съда в Ню Йорк все още не е победа за Ръбовльов, тъй като Sotheby's все още има шансове да защити своята позиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    12 2 Отговор
    Ей, много сте силни да говорите общи приказки. Съд застанал на страната на някой си, ама това не било окончателно. Що не чакате делото да приключи, та тогава да пишете. Или и в журналистиката вече нещата стават по гешевски?
  • 2 Rado

    1 1 Отговор
    Да живее демокрацията.
  • 3 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕННАТА ПРОВЕРКА ,КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ Е : СОТБИ ЕВРЕЙСКА СОБСТВЕНОСТ ЛИ Е !!! АКО СЕ ДОКАЖЕ ,ЧЕ Е - "ТЕПАНЬЕ МУ Е МАЙКАТА" !?!?!?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.