Last news in Fakti

4 Август, 2019 20:46 3 057 10

Как да пестим ток в жегите?

  • жега-
  • ток-
  • чез-
  • климатик

Температури, надхвърлящи на места 35 градуса, се очакват в средата на следващата седмица

Как да пестим ток в жегите? - 1
Снимка: БГНЕС

Температури, надхвърлящи на места 35 градуса, се очакват в средата на следващата седмица. Заради използването на климатици в горещите летни дни, консумацията на ток се увеличава с близо 10 процента в сравнение със средното потребление за сезона, припомниха от електроенергийното дружество ЧЕЗ, цитирани от БНР.

От компанията излязоха с препоръки за пестене на енергия. Сред съветите е избор на климатик с висок клас енергийна ефективност "А+", както и да не се настройва на много ниска температура, например 18 градуса, с цел бързо охлаждане.

Най-добрият начин за охлаждане е поддържане на постоянна температура. Вътрешните филтри на климатика да се почистват редовно, а клапите му да са насочени нагоре за ефективно охлаждане на цялото помещение.

Температурата при охлаждане трябва да е около 23 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайнщайн

    21 0 Отговор
    Най- евтино е , когато си на гости у комшията , пиете си студена ракийка и неговият климатик ви охлажда ...страстите !
  • 2 русенец

    21 0 Отговор
    Че защо да пестим? Индустрия няма, централите работят само за едните климатици. В краен случай Доган ще пусне неговата централа.
  • 3 СЕЯНИН

    23 0 Отговор
    Ние с комшията се ладиме с ракийка и салатка у зимнико и ни е екстра, ама коги се улееме, минава големото турнадо, демек мойта и ньеговата заедно, та като се разфучат ни дръжи по три дена жежко. Те за тва млого требва да се внимава –ни да се преладиш, ни да се прегрееш.
  • 4 onq s konq

    10 6 Отговор
    Като вземе някой дървен филосов да ме учи как ДА СПЕСТЯВАМ,а НЕ ДА КРАДА ...и следва задължително "ignore".

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Какъв ти е проблема ? Нали коня ти прави вятър с опашката ? И не само с нея , ами и с онова под корема ?

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Boxer 3.0

    15 1 Отговор
    През нощта оставям прозорците отворени, вратите към коридора също отворени, даже банята я оставям широко отворена. По този начин, вътрешността на жилището, стените и подът се охлаждат цяла нощ. През деня по-бавно се стопля. Пералнята и съдомиялната също работят само през нощта. А , и на жената не давам много, много да готви ;)
  • 8 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Кон, много ти тропа петалото ! Ще му се набият нови клинци !
  • 9 гост

    9 0 Отговор
    Абсурно е да настройваш температурата на 23градуса, защото става ледник. Климатикът се опитва да достигне 23 градуса на височина от 2м над пода, което значи, че близо до пода е 20гр. което е студено при охлаждане с климатик. Напротив, настройваш си климатика на 26-27гр. и долу на пода е 23-24гр, което е стайната температура и все пак е лято, не го правете на есен или зима, какво като имате климатик.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.