Last news in Fakti

23 Август, 2019 17:21 1 460 4

Обявиха ликвидацията на застрахователя „Олимпик“

  • олимпик-
  • кипър-
  • застраховки

Комисията за финансов надзор се ангажира да поддържа активна комуникация с Кипър

Обявиха ликвидацията на застрахователя „Олимпик“ - 1

Решението за откриване на производство по ликвидация на "Olympic Insurance Co. Ltd" - кипърското дружество, което извършваше дейност на територията на България чрез "Застрахователна компания Олимпик - клон България", е публикувано в официалния вестник на Република Кипър, съобщиха от Комисията за финансов надзор /КФН/.

Комисията за финансов надзор се ангажира да поддържа активна комуникация с Кипърския надзор, за да може да съдейства за разрешаване на възникващите въпроси, относно защитата на засегнатите лица в България. Това включва и своевременното публично оповестяване на всяка важна информация, свързана с действията, които надзорният орган върху застраховането на Република Кипър или назначените ликвидатори на "Olympic Insurance Co. Ltd" предприемат, както и произтичащите от това последствия за българските граждани, кредитори на застрахователното дружество.

От КФН допълват, че от името на председателя на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов миналата седмица е било изпратено писмо до кипърския надзорен орган, отговорен за застраховането, с копие до Министерство на финансите на Република Кипър и до българския посланик в Република Кипър.

В писмото се поставят въпроси, които засягат интереса и правата на българските потребители - какъв ще бъде срокът, в който съгласно кипърското право лицата, които имат претенции трябва да ги предявят пред ликвидаторите; как ще бъдат обработвани претенциите по-нататък и в частност как ще бъдат информирани кредиторите дали техните претенции са били приети или оспорени от ликвидаторите; каква правна защита е налице за кредитор в случай че ликвидаторите оспорят претенцията му и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народа е казал

    9 0 Отговор
    Битият бит....е*аният... ....ан !
  • 2 От КФН

    10 0 Отговор
    си прибраха рушветите отдавна и Боко ги прати на служба в чужбина, а ние ще пием по една вода.
  • 3 grot

    2 0 Отговор
    Кога продължават с другите със собственици мафиоти....
  • 4 Димов

    2 0 Отговор
    Яд ме е, че Олимпик ми взеха пари за 6м застраховка, но ме е яд и на нашите от ГФ, дето ми вземат пари, че уж ми гарантират нещо, а после се измъкнаха като селски обирджий, че не гаранциите им не покривали дружества, регистрирани извън България. А защо тогава ми звимате пари за нещо, което не ви е в правомощията? Че то, май само 2 застрахователни фирми са регистрирани в България. Всички останали са в други страни.