Last news in Fakti

3 Септември, 2019 18:15 3 242 8

Британците масово се запасяват с храни

  • великобритания-
  • храна-
  • брекзит-
  • запаси-
  • лекарства

Похарчили са 4 млрд. EUR

Британците масово се запасяват с храни - 1
Снимка: Shutterstock

Редица супермаркети във Великобритания предупреждават, че в случай на твърд Брекзит в магазините им могат да останат значително по-малко на брой стоки. „Запасих се с доматени консерви и други. Не мисля, че тези продукти ще изчезнат напълно от рафтовете на магазините, но е възможно да не достигат и затова с жена ми решихме да се запасим с някои неща”, казва Джеймс Кларк, цитиран от Deutsche Welle.

Всеки пети британец се запасява с хранителни продукти. За целта се харчат средно по 380 британски паунда. Другата стока, с която се запасяват британците, са медикаментите. Причината е 3/4 от лекарствата идват от Европа. „Тревожа се най-вече за сина ми. Има различни алергии. И сега препаратът срещу алергии се намира трудно по аптеките, но след твърд Брекзит ще стане още по-трудно”, допълва Кларк.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    20 1 Отговор
    И за колко време ще оцелеят с тези запаси :D
  • 2 Монгола

    12 0 Отговор
    Само за това мислят, да ни заслабнат турбините!
  • 3 Уди Кълвача

    19 1 Отговор
    Типичната бритска простакеса не знае да готви и храни семейството с полу-фабрикати!
  • 4 Борис Джонсън

    8 6 Отговор
    Споко ве, като излезем от ЕС ще има от всичко и то без пари! САЩ, Япония, Канада, Турция - всички ще се надпреварват да сключват сделки с нас. Да не забравяме и държавите от Британската общност - 2.5млрд жители - всички те искат сделки с Великата Британия, Великата Империя, защото без нас не могат. Ще има много инвистиции и ще живеем още по-добри. Вервайте ми!!!
  • 5 Ееее

    5 0 Отговор
    Че те англичаните от едно време така си пазаруват,като за последно.
  • 6 onq s konq

    8 3 Отговор
    Като средноинтелигентен българин ще кажа на тоя Кларк,че ВИНАГИ КОГАТО ИМА ТЪРСЕНЕ,ИМА И ПРЕДЛАГАНЕ.Естествено че нищо няма да изчезне от Аптеките пък и от магазините в Англия,НО ЩЕ СКОЧАТ ЦЕНИТЕ при евентуален ТВЪРД Брексит !Е за това говорим.
  • 7 Бай Ганю

    0 0 Отговор
    Хахаха егати тъпата статия . Това че един или двама идиоти каквито има във всяка държава са решили да се "запасят "с консерви не значи че това е масово. Познавах един дето беше изчислил че ако има цунами ще залее първия етаж от къщата му и беше складирал храни и вода на втория етаж за да оцелее една седмица докато го спасят. Средния британец изобщо не е притеснен от какъвто и да е Брекзит , всеки е сигурен в мощта на държавата и знае че братята отвъд океана и другите англоговорящи съюзници винаги са с тях .По скоро храните и лекарствата в другите държави ще свършат но не и в тези от англосаксонската фамилия.
  • 8 123

    2 0 Отговор
    Да се разпада по скоро евросатанинския съюз.