Last news in Fakti

9 Септември, 2019 12:15 4 509 56

Турция е все по-уверена, че печели завода на Volkswagen

  • volkswagen-
  • турция

Ердоган и високопоставен представител на германската компания са преодолели повечето от проблемите

Турция е все по-уверена, че печели завода на Volkswagen - 1

Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител “Фолксваген” ще построи завода си в страната след „изключително позитивна“ среща между висш представител на компанията и турския президент Реджеп Ердоган. Това написа в неделя турският вестник “Сабах”, като цитира три свои източника.

Автомобилният производител, който обмисляше като място за инвестицията си и България, не е обявил окончателното си решение. Но източници, близки до преговорите, твърдят, че мнението във “Фолксваген” е в полза на инвестиция в Турция и компанията е съвсем близо до тази стъпка, припомня в. „Сега“.

Ердоган и високопоставен представител на германската компания са преодолели повечето от проблемите по време на срещата си тази седмица, е казал турски източник, запознат с преговорите. Източник от "Фолксваген" от своя страна е съобщил, че Ердоган е разговарял с главния изпълнителен директор на компанията Херберт Дийс.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    20 21 Отговор
    Е,щом сабах казва така ще да е,те турците не лъжат като сиганите уж.

    Коментиран от #5, #6, #31

  • 2 сектант

    16 29 Отговор
    Голям праз. Краставица ли да им обеля? Ако дачия дойдат, тогава икономиката на българия ще потръгне!
  • 3 Шукри от Стлипиново

    32 6 Отговор
    Ама и шбабите са едни долни хорвичкииииии...Работил съм много с тях за да го твърдя със сигурност.И добре че са Американците които здраво са им опрели ботуша във врата иначе пак щяха да си покажат истинската същност на изроди.Това трябваше да го решат пролетта,после беше август,после стана септември ...извиват ръце гадините долни.
  • 4 Ердоган

    20 37 Отговор
    Ама вие гладните българи, найстина ли очаквате България да победи Турция?
  • 5 999

    17 9 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    От турска страна засега не съобщават никакви подробности относно хода на преговорите - за да не повлияе това на водените разговори. Анкара обаче определено се надява в бъдеще да бъде не само пазар, но и производител на въпросните марки автомобили. През 2018 година Фолксваген е бил най-продаваният автомобил в Турция (67 хил. бройки), към които трябва да добавим и 21 хиляди продадени шкоди. Сред първите 6 най-успешни в Турция марки - това са още Рено, Фиат, Форд, Тойота и Хюндай - Фолксваген е единственият, който няма своя производствена мощност в страната.
    Германското издание е научило, че се преговаря с турската страна за изграждането на железопътна линия от площадката до второто най-голямо турско пристанище - това в Измир. Освен това турската страна е предложила да се включи в инвестицията със 100 милиона Евро.
  • 6 999

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Що се отнася до разходите за работни заплати, те биха били сходни с тези в Източна Европа, посочва пред ФАЦ икономическият съветник на турския президент. А по отношение на производителността, продължителността на работното време и отсъствията поради болест предимствата били категорично на страната на Турция. "Имаме място за още най-малко двама или трима международни автомобилни производители", уверява Арда Ермут.
    Турция или България ще вземе очакваната инвестиция на „Фолксваген"? Чуждите медии са за шансовете на Турция.
  • 7 Огнян

    13 11 Отговор
    Това е национална инвестиция, нашия президент, защо не покани шефа на WV?!

    Коментиран от #11

  • 8 999

    9 12 Отговор
    Сред предимствата на Турция е и това, че в страната няма недостиг на квалифицирана работна ръка - за разлика от много страни от ЕС. Всяка година в Турция се дипломират по 51 хиляди инженери за автомобилната промишленост. Да не говорим за това, че със своите 80 милиона души население страната представлява несравнимо по-голям пазар.
    Що се отнася до разходите за работни заплати, те биха били сходни с тези в Източна Европа, посочва пред ФАЦ икономическият съветник на турския президент. А по отношение на производителността, продължителността на работното време и отсъствията поради болест предимствата били категорично на страната на Турция.
  • 9 Путьо Плевнелиев

    9 4 Отговор
    МММ, даааааа........
  • 10 Гост

    38 0 Отговор
    Какво ли трябва да стане, за да осъзнае какъв фалш и лицемерие е ЕС? Значи ние сме послушковците и изпълняваме всяка простотия на ЕС, уж с обещанието за инвестиции, а оплютия Ердоган се докопва до най-голямата инвестиция в близките години?! На всичко отгоре наглите шваби се измъкват, че VW била частна компания - долна и нагла лъжа. Да ходят на майната си ако щат, ама и ние сме едно племе, вместо да наложим бойкот на немските стоки, сега ще се изпокараме и ще се плюем.

    Коментиран от #12, #17

  • 11 Ей, трол

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "Огнян":

    Ако бяхме президентска тепублика, да го покани!

    В нашия случай друг трябва да го кани и обещава...кво се правиш на чукнат, трол ш***н
  • 12 Ердоган

    13 21 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Какъв бойкот ще правите вие гладните българи бе? Със под 7 милиона население, който 80 % карат 20 - 30 годишни коли, защото не могат да си позволят нови, ще пръднете на оная работа на Фолксваген вие.

    Коментиран от #16, #18

  • 13 Роско плювнята

    9 5 Отговор
    Боко тиквата все още ми плаща да хвърлям партенки за шанса на България да спечели завода.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Станю

    5 11 Отговор
    Турците ще усвояват цялата продукция от автомобили на вътрешния си пазар. Ако в българия ги произведат за къде ще се товарят? За западна Европа ли? Що?
  • 16 СССР

    27 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ердоган":

    Ти какво правиш в български форум, бе циганин! Стой си във великата Турция и удри главата в цимента като пее имама! Ти ли ще ми казваш аз какво ще правя в моята страна!? Седем милиона, ама още ни има! Маймуна мръсна!

    Коментиран от #21, #29, #36

  • 17 Беден БГ

    15 11 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Някои хора явно живеете в някакъв измислен свят. България няма думата да решава каквото и да е. И Турция не би била толкова агресивна, ако го нямаше Ердоган. Такива лидери като него наистина се раждат веднъж на 100 години, които са отдадени на страната си. Поставя цели и прави всичко възможно да ги постигне. Затова казвам, че България няма думата, просто нямаме такъв лидер

    Коментиран от #19, #23

  • 18 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ердоган":

    Я се надупвай да се молиш пред джамията и не се опитвай да разсъждаваш.
  • 19 Гост

    20 7 Отговор

    До коментар #17 от "Беден БГ":

    Какъв лидер е Ердоган - побъркан кресливец, който се върти като ветропоказател, защото го е страх САЩ и Русия да не си стиснат ръцете и да направят Кюрдистан. Много като него вече изгниха - Саддам и Кадафи са пресни примери.

    Коментиран от #22, #27

  • 20 12345

    7 4 Отговор
    Къде е сега Плювньо да ни обясни, че ние сме в играта и шансовете ни са огромни. Ама така е по-добре. Дано народа проумее какъв тиквун ни управлява вече 10 години. За лицемерието на ЕС е ясно.
  • 21 Гмо

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "СССР":

    Ссср???Стойчо сере сутрин рано?това ли значи ника ти???
  • 22 Ще те

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Ти защо не си стоиш тихичко в КОЧИНАТА?

    Коментиран от #28

  • 23 Гмо

    9 10 Отговор

    До коментар #17 от "Беден БГ":

    Прав си Брато.Ердоган направи Турция Световен играч заедно с:Русия.Сащ.Германия.Франция.Япония.Англия.Китай.Приемете го.Нямаме друг избор.Турция ще ни изкара от калта друг нямааа

    Коментиран от #25

  • 24 Станю🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    6 3 Отговор
    Тъй че, ако някой му се работи в завода на Фолксваген да учи турски, да прай сьонета и да наема квартира в Бурса!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Борислав

    6 3 Отговор
    Незнам, защо Бойко мълчи!
    България е претърпяла 2 национални катастрофи, защото е била на страната на Германия и сега е време да използваме това за някакъв дивидент.

    Коментиран от #43

  • 27 Менгеле

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Такива като теб, които обуват дясната обувка на левия крак, и лявата обувка на десния крак ли знаят що е то лидер

    Коментиран от #30

  • 28 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ще те":

    А, забравих, че вие резците се обиждате на прасета и кочини - за толкова ви стига акълеца само.

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Менгеле":

    Ти пък кой беше, поредния неграмотник, който си мисли, че с ислям и диктатура Ердоган ще превземе Европа ли?

    Коментиран от #33, #52

  • 31 Ne taka

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Normalno e da izberat VW..Kude e Nashiq prizident da govori za Tazi .investisiq .nashti poletisi dokato .spat .horata si izbraha tursiq spored medii .i istocnisi .Tursiq ima Golqm Vutreshen .Pazar kude da doidat v Kremikovsi li ..i plus tova sa izbrali grad kude dase postroi .zavoda Izmir .mnogo .krasiv grad i golqm s naseleni povece ot .4 .miliuona s pristanista i kakvo li ne ami kakvo da izbere WV ...Kremikovsi smeshno .samo vutreshniq pazar .e dostatucen .za.WV..aA v tursiq ima i drugi zavodi .naprimer .Ford .Reno .Toyota...fiqt..hundai tava sa zavodite .v tursiq koito se prozveshdat avtomobili i drugi .nesto povece izbrali sa grad Izmir .edin ot nai golemite prestaniahta v sveta ..
    A nie dadohme .Kremikovsi dashe ne v sofiq navun ot grada .spored .men normalno e da izberat..izmir
  • 32 Горис

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Явно си ял много от резците, всяка втора дума тях споменаваш. Вкараха ли ти хемороидите обратно

    Коментиран от #34

  • 33 Менгеле

    5 9 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Както виждаш Европа отива на крака в Турция да инвестира милиарди. Ако Ердоган беше диктатор щяха ли да отиват. Къде не искат да инвестира Европа

    Коментиран от #35

  • 34 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Горис":

    Не, майка ти е любителка като теб на рязаните. Явно на нея си се метнал.

    Коментиран от #39

  • 35 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Менгеле":

    Нещо много си се объркал щом мислиш, че парите не ходят при диктатори. Твоя воля - вярвай в каквото искаш.
  • 36 Поздравявам те с песента на Владо Ампов

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "СССР":

    Седем милиона мишлета :)))
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Какъв завод в българия бре?

    5 5 Отговор
    В българия може да се правят само гумени галоши и то само левите....за друго акъл няма..
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 onq s konq

    9 2 Отговор
    Ако Хитлер бе победил през ВСД,сега България нямаше да кандидатсктва за СГЛОБЯВАНЕ НА ЛАМАРИНИ на ФВ,а ЩЕШЕ ДА ИМА ЛИЦЕНЗ за производство на Изтъкнати немски марки.Естествено и Територията щеше да е доста по-внушителна,както и броят население,от тук и покупателността на пазара.Вместо това ДНЕС НИ КАРАТ да си спомняме с "благодарност" датата 9.Септември...
  • 43 Дгд

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Борислав":

    До 2 национални катастрофи, България е доведена от Цар Фердинанд. Какво общо има Германия?
  • 44 Събирач

    4 3 Отговор
    с парите за самолетите 2 завода щяхме да си постройм
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Васил

    4 3 Отговор
    Балона Made in Bankia за пореден път се спука
  • 47 Реджеб

    1 1 Отговор
    Йок-бре, завода го чалдисвам в Божурище на улица Зимир.
  • 48 Рошко Плевнята

    1 1 Отговор
    Пак повтарям че отиде ли този завод в Турция то аз като примерен чифутин ще се обрежа втори път .
  • 49 чурата

    2 0 Отговор
    Не се карайте. Завод на Ваген няма да има, нито в България, нито в Турция. От достоверен източник знам, че вече е решено заводът да е в Македония. Двама се карат, а трети печели.
  • 50 голям праз

    2 0 Отговор
    В крайна сметка където искат там ще отидат и кълбета напред и назад да правиме същата работа
  • 51 Бай Киро

    3 0 Отговор
    Когато течеше съзтезанието м-у Словакия и Полша за огромния завод на Ланд Ровер/Ягуар, полските министри се хвалеха и говореха, че завода ще бъде в Полша, и че тяхната държава е вече избрана за стрителството. Тогава от Ланд Ровер били много учудени защото решение още нямало. Словашкия премиер Роберт Фицо, се обадил на шефа на завода и му казал, че може да разчита на него за каквото и да е относно звода и казал, че това е неговия личен номер, на който могат да се обаждат когато пожелаят. Ланд Ровер днес е в Словакия. Давам този пример, който е идентичен с сегашния слуай, че нищо не е решено, докато не се реши!
  • 52 Анонимен 10.08.2019.

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Никак не е далече времето когато религията ИСЛЯМ, ще властва над целия свят. Това го налага Господ Творецът във свещения коран изрично е казано във сура покаянието 9/32,33/.даже и във библията на стария завет битие/17:1/ е оповестено че Аврамовато поколение ще бъде водеща нация. Чети тези знамения от свещения кор-ан и стария завет, и тогава расъждаваи.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 hmhmhm

    1 1 Отговор
    Де е Плевнята да се изака на метено ...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 чоко

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "ДОКО":

    "местото" му е в затворо