Last news in Fakti

8 Април, 2020 23:29 2 342 17

Пуснаха концесия за морски плаж „Обзор - централен“

  • плаж-
  • „обзор - централен“

Минималното годишно концесионно възнаграждение е за 128 123,38 лева без ДДС

Пуснаха концесия за морски плаж „Обзор - централен“ - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Обзор - централен“, община Несебър, област Бургас.
С нея се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 128 123,38 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С настоящото решение се цели да се обезпечи морски плаж „Обзор - централен“, община Несебър, област Бургас, със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    8 2 Отговор
    При това глобално затопляне и повишение нивото на океаните след 10 години няма да има плаж, а тия искат пари за 20 години.

    Коментиран от #6

  • 2 Зайко Байко многознайко

    12 1 Отговор
    Вече е разпределен на "наш" човек от ГЕПИ (герб)! Това е само цирк с който залъгваме стадото!
  • 3 Туриста с хладилната чанта

    6 3 Отговор
    Айде мутрагените- юруш на концесиите, вашта....бе то добре, ама като изгонихте туристите, ко праим , а ? Всъщност ич ма не бОли шмайзера-Гърция ни чака...

    Коментиран от #5

  • 4 плувеца

    4 2 Отговор
    Пир,по време на чума.Няма сезон,обаче ние правим впечатление.Как,тази държава,на фона на очакваната мъртва зона тази година,ще си вземе цесията от плажа.Никак,а догодина.ще е намалена в пъти.Абе,българи,гледате как Г-н Борисов маха шефове на банка,и ,в същото време,еднин министър на туризма,с ресор вече с нулевпроцент б.в.п,разпределя нещата занапред.Боже опази
  • 5 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Туриста с хладилната чанта":

    точно така такива като теб с хладилната чанта пълна с лютеница и сирене сте за гърция там е много хубаво за вас можете да се хвалите че сте били в гърция на почивка но ние си ви знаем с бурканите в багажниците пишман софиянци....

    Коментиран от #7, #12

  • 6 тоз пък

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    поредния професор си ти май как го изчисли това с изчезванвето на плажовете с такава лекота че направо си готов за нов бойко !!!
  • 7 Йозеф

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    Защо хладилна чанта, то в Гърция си има магазини. Най-обичам да ръшкам селските пазари и месарници. Рано сутрин прегорели от слънцето рибари вадят сергиите с прясна риба, миди, октоподи... после скара, лимони, пломари, китари. А некви псевдохотелиери чакат да дойдат туристи по л@йноморието да ядат трицона и пържени кренвирши на закуска. Значи на Слънчака за 10 дни 2ма човека оставят 400лв за чадъри и шезлонги. В Гърция ходим две семейства с общ числен състав 9. Там няма такса чадър и шезлонг, седим 2х14 дни лятото. Просто е - за 14 дни имаме едни 1300€ артък от плажни такси, които даваме за глезотии - козе сиренье с билки, пушени маслини, морски деликатеси. А между Равда и Св.Власий и в момента се строи. Има хотели, срещу които има бетонови възли, мизерия, кал и прах. Е как очаквате да развивате туристически бизнес?

    Коментиран от #10, #11, #14

  • 8 Още бетон молимм😂😂😂

    1 0 Отговор
    Ше има сухоземна връзка с мацква 😂😂😂😂
  • 9 Мястото е запазено

    0 0 Отговор
    За местният чеирбашия
  • 10 Туриста с хладилната чанта

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Йозеф":

    Нещо си се объркал тотално.И затова си на това дередже.Сирене си купувам от Гърция, истинска ''Фета'' а не тебешир от палмово масло, сарделата е прясна, не прясно замразена преди пет години.Луканиката не е от премлени ''кифтета'', изостанали от миналата седмица ... а чадърите и шезлонга са безплатни, не като да ги купувам ежедневно на ла.неморието.Айде , със здраве...че Лефкада ме чака..пък ти ко'шъ праиш...бе ич ма не бОли бастуня за такива като тебе.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Туриста без хладилна чанта

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    Към 12:30 на 09.04 гледам че имаш само един плюс, който на 100% съм сигурен че сам си го сложил. Точно такива като тебе загробиха българските курорти и туризъм. А колкото и къчове да хвърляш от злоба и завист, нещата са необратими. Поне сега с тия карантини имаш време да помислиш, каква друга професия да избереш, че да не умреш от глад. Ако изобщо имаш с какво да мислиш де...
  • 13 Туриста с хладилната чанта

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Туриста с хладилната чанта":

    Извинявай , коментара ми се отнася до ''умника'' с пост №5!!!
  • 14 Туриста с хладилната чанта

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Йозеф":

    Извинявай , коментара ми се отнася до ''умника'' с пост №5!!! ..някой се прави на хакерче..ама...
  • 15 Марш в Гърция!

    1 0 Отговор
    Кой държи кофти хотелите и кофти ресторантите? Това са все хора, които живеят в Люлин 4, като тебе и чул, че лятото се вадели пари и дошъл тук с трици маймуни да хваща!!! Местните хора, които предоставят, каквито и да е услуги на туристите са качествени и повече от добри. Тукашните нямат файда да загубят и един турист с варени кремверши....а пък на тебе както ти казаха пали си голфа тройка и марш в Гърция...там си остани, щото и заплатите, жените и въобще живота е супер ски!
  • 16 НИКОГААААА

    1 0 Отговор
    ЧЕ КОЙ ЩЕ ХОДИНА МОРЕ ПО ТОВА ЛАЙНОМОРИЕ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.