Last news in Fakti

19 Август, 2012 13:50 1 309 0

До края на май 2013 ще е готова газовата връзка с Румъния

  • газ-
  • газопровод-
  • газова връзка

Имаме много проекти за интегриране на нашата газопреносна мрежа. Проектът, по който се работи усилено в момента е между България и Румъния. Тази седмица направихме първа копка за българо – румънската връзка, каза в предаването на БНР "Неделя 150" Кирил Темелков, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз".

Румънската газопреносна система няма входна точка само от Русия, както е при нас, а е свързана и с унгарската газопреносна система. По този начин нашата система добива нови трасета за източници на газ. Връзката с Румъния ще бъде изградена напълно до края на май 2013 г. Наземната част на газопровода на територията на страната ще бъде изградена вероятно и в по – кратки срокове. Така се работи, че през май 2013 г. интерконекторът да бъде въведен в експлоатация, каза Кирил Темелков.

Попитан за футболистите от ФК "Витоша – Бистрица", които са на щат в "Булгартрансгаз", Кирил Темелков каза, че неговите служители спортуват активно в различни спортове. Това, че футболистите са назначени при нас сега на щат не е вярно. Може би има един или двама души, които от доста години са назначени при нас. Няма отношение по никакъв начин това какво тренира човек в свободното си време, с това какво работи. Нашата компания има над 1000 служители. Не знам какво правят всички в извънработно време, каза Темелков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА