Last news in Fakti

11 Май, 2020 17:05 2 406 17

Големите хотели във Варна ще останат затворени, ако до 15 юли не пристигнат туристи

  • строителство-
  • варна-
  • стоян пасев

Строителството във варненските курорти вероятно ще бъде разрешено до 15 юни

Големите хотели във Варна ще останат затворени, ако до 15 юли не пристигнат туристи - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Повечето от големите хотели във варненските курорти въобще няма да отворят врати това лято, ако първите туристи не пристигнат до 15 юли. Това заяви в ефира на Дарик областният управител Стоян Пасев, според когото предимството на региона са малкото случаи на коронавирус.

"Варна е изключително засегната, защото повече от 50% от приходите на града са от туризъм. Дори и хотелите да отворят, хората ще са резервирани към пътувания. Надявам се заради малкото случаи на заразени у нас все пак да има някакъв сезон и да дойдат поне туристи от Румъния, която е традиционно силен пазар. Повечето българи си взеха отпуските и няма да могат да летуват".

24 плажове в региона ще бъдат с наематели. Пасев добави, че се обмислят варианти спасителните постове на охраняемите плажове да бъдат през 150, а не през 100 метра, за да се облекчат разходите на концесионерите.

Строителството във варненските курорти вероятно ще бъде разрешено до 15 юни, за да се подпомогнат фирмите, след като и без това до тази дата няма да започне летният сезон.

За възобновените полети на Летище Варна Пасев заяви, че не могат да бъдат спрени българите да се приберат от чужбина, въпреки че някои държави го направиха за собствените си граждани.

Стартиралият проект за удълбочаване на Варненското езеро, което ще позволи всички пристанища да приемат кораби с газене до 13,5 метра, е на стойност 300 млн. лв и е най-големият досега в областта, коментира още Стоян Пасев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 някой

    14 1 Отговор
    Отварянето е по желание на собствениците,не по желание на областен управител. Така както сте написали заглавието ,излиза че някой ще ги спира. По родното черноморие знаем гостите от кои държави са. Румъния,Полша,Русия,следват Германия, Англия и Франция.В тоя ред.
  • 3 Последния софиянец

    15 6 Отговор
    Във Варна без руснаците и украинците са загубени. Като държах плаж половината го окупираха руснаците, другата половина украинците. Вадеха големи знамена и всеки ден се биеха.
  • 4 Георгиев

    7 2 Отговор
    1974-9 години бях студент във Варна. Пълно беше с полякини. Явно много им харесва Варна. И не само на Златните и Дружба, но и частните квартири бяха запълнени с чехи и поляци.

    Коментиран от #12, #17

  • 5 Гост

    21 1 Отговор
    Удълбочаването на канала и най- голям проект за Варна го правят заради пристанището на Теца на Доган. За пореден път държавата (всички ние) ще спонсорираме частни интереси.

    Коментиран от #16

  • 6 ХУ Ю

    19 1 Отговор
    дълбаят езерото за да лвизат големи кораби ,към терминала изграден на пристанището на тец варна - собственост на ДОГАН лека помощ за 300 милки
  • 7 ВАРНЕНЕЦ

    16 1 Отговор
    ПОРТ ДОГАН - 300 МИЛИОНА ЗА ДА МОЖЕ ДА ОПЕРИРА КАТО КОНТЕЙНЕРЕН ТЕРМИНАЛ МАЛКА ПОМОЩ НО ОТ СЪРЦЕ АЙ ДА Е ХАИРЛИЯ
  • 8 българина

    15 6 Отговор
    не чух нищо за руски туристи или гербераста не дава? докато герб са на власт, България ще яде само шамари и американски шутове! Гърция иска транзит през България за нейните туристи, сиреч ние сме черна точка на картата на туризма! благодарете на герб варненци смотани!
  • 9 Ева

    16 1 Отговор
    Сезона да го пишат дъждовен страшни управници имаме. Успяха да довършат и унищожат всичко градено с години.

    Коментиран от #11

  • 10 Станко

    15 1 Отговор
    Да не отварят и да ги правят на гълъбарници. В мазетата да гледат гъби. Пак е нещо.
  • 11 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ева":

    За съжаление не го унищожиха. А трябваше. Имам предвид граденото от плебса. Албена все още си е нормален курорт.
  • 12 Живях живат за 20 романа

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Георгиев":

    1974 година, бях спасител на Каваците ,бяха само французойки,1975 заминах спасител на Албена беше чудесен живот,французайки, германки,рускини на корем,полякини и чехшкини да не говорим.
    Всяка вечер беше празник от май до октомври, сега като им разправям ,че с две французойки си правех тройка ,не вярват.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ако първите туристи не пристигнат до 15

    5 1 Отговор
    😂😂😂😂😂😂 олииииииии гърмиииии мечтата на мутрите се сбъдна целогодишно да се лее бетон 😂😂😂😂😂😂😂
  • 15 Мутренските блянове стават реалност😂😂

    6 2 Отговор
    Целогодишно да се лее бетон😂😂😂😂😂ако първите туристи не пристигнат до 15 юли😂😂😂😂Строителството във варненските курорти вероятно ще бъде разрешено до 15 юни, за да се подпомогнат фирмите, след като и без това до тази дата няма да започне летният сезон.😂😂😂😂😂още бетон молиммммммммм
  • 16 а стига ве

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И за всички които не са обърнали внимание за хотелите ДДС е 9%, а сега реват за 5 или въобще без данък. Мафия и мафиотска държава - за всички кандидат туристи на морето: в един ммл морска вода има повече вируси и бацили от колкото в копанята на прасето на дедо ви!
  • 17 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Георгиев":

    ТАКА БЕШЕ НО ВЕЧЕ ТОВА Е МИНАЛО. СЕГА НЯМА НИ ПОЛЯКИНИ, НИ ЧЕХКИНИ НИ НЕМКИНИ. НЕМЦИТЕ И ЧЕХИТЕ ОСНОВНО ХОДЯТ В ХЪРВАТСКО, ПОЛЯЦИТЕ В ИСПАНИЯ И ИТАЛИЯ. ПОЗНАЙ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ ЗАЩО СТАНА ТАКА? МИНАЛОТО ЛЯТО ДВА ПЪТИ СЕ ТОПНАХ В ЛАЙНОМОРИЕ И ПО СПЕШНОСТ ЗА МАЛКО ДА МЕ ПРИЕМАТ В ИНФЕКЦИОЗНА БОЛНИЦА. ОПРЕДЕЛЕНО ТЪРСЕХ ЧИСТ ПЛАЖ С ЧИСТА ВОДА И ОТДАЛЕЧЕН ОТ ГРАДА С МАЛКО ХОРА. НО КОЛИТЕ СА РАЗПРОСТРАНЕНИ НАВСЯКЪДЕ А ФЕКАЛИИТЕ НА ВАРНА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ИЗЛИВАТ В КАНАЛА И ОТ ТАМ В МОРЕТО. КАК И ЗАКАКВО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ В КУП МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ КАТО НЕ МОГАТ ДА НАКАРАТ ЕДНО ВИК ДА СИ РЕМОНТИРА ФЕКАЛНИЯ ВОДОПРОВОД. ЯВНО ВИК РАБОТЯТ НА СВРЪХ ПЕЧАЛБА И ИМ Е ПО-ЛЕСНО ДА ПЛАЩАТ ПО 30 000 ЛЕВА ГЛОБИ НА ДЕН. ДЕРАТ ВИ ЯКО КОЖИТЕ ЗА ДА БЪДАТ ЗАКОННО НА ТАКАВА СВРЪХ ПЕЧАЛБА.