Last news in Fakti

3 Юли, 2020 23:31 1 812 1

Черноморската банка за търговия и развитие анализира въздействието на COVID-19

  • черноморската банка за търговия и развитие-
  • covid-19

Вместо да увеличават дейностите си, голяма част от многостранните банки за развитие адаптират приоритетите и пренасочват кредитирането

Черноморската банка за търговия и развитие анализира въздействието на COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) анализира въздействието на кризата, предизвикана от пандемията COVID-19 върху Черноморския регион, както и отговорите спрямо политиката на страните-членки и тази на многостранните банки за развитие. ЧБТР предлага как многостранните банки за развитие могат да реагират на кризата:

Вместо да увеличават дейностите си, голяма част от многостранните банки за развитие адаптират приоритетите и пренасочват кредитирането, за да запазят своята кредитоспособност, тъй като не могат да разчитат на допълнителни вливания на капитали от фискално ограничени държави-членки и за разлика от търговските банки, нямат достъп до ликвидност, осигурена от централните банки. Независимо от това, многостранните банки за развитие имат специални мандати за развитие и по-добри резултати от фокусирана подкрепа за реалната икономика;

При липса на нов капитал, отговорните висшестоящи лица трябва да повишат потенциала на многостранните банки за развитие и да допринесат за възстановяването след пандемията, обмисляйки мерки като разрешаване на масовата секюритизация на активите им и осигуряване на достъп до извънредна ликвидност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антисоциалист

    3 0 Отговор
    Господа, естествено е банка да "анализира въздействието на COVID-19".
    Паразитният банков капитал анализира какво е намислил, организирал и направил...