Last news in Fakti

5 Юли, 2020 21:41 2 960 13

НДК съкращава 30% от персонала си

  • ндк-
  • съкращения-
  • персонал

От началото на годината до 15-ти юни има спад на приходите с повече от 1 500 000 лв.

НДК съкращава 30% от персонала си - 1
Снимка: БГНЕС

Националният дворец на културата ще съкрати 30 процента от персонала си. 
От НДК, под чиято шапка е и Фестивалният комплекс във Варна, отчитат огромни загуби поради липсата на събития, които бяха спрени заради ограничителните мерки.  

НДК е 100% държавно търговско дружество, което обаче не е на бюджетна издръжка и оперира изцяло на пазарен принцип. От началото на годината до 15-ти юни има спад на приходите с повече от 1 500 000 лв. в сравнение със същия период на 2019-та.

Под натиска на настоящата тежка ситуация и непредвидимо за момента бъдеще на събитийния културен и конгресен сектор, ръководството на Двореца пристъпва към вътрешно преструктуриране и оптимизация, пише в позицията на НДК. 

Тази оптимизация се равнява на 30 на сто съкращения. Щатният състав наброява около 300 човека. 

От НДК твърдят, че театър "Азарян", ДНК-пространството за съвременен танц и пърформънс, литературен клуб "Перото", Националният център за книгата и кино "Люмиер" ще запазят дейността си, но ще функционират с намален състав.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее как може бе

    33 6 Отговор
    Баце да бръкне в шкафчето и да запази работата на хората?

    Коментиран от #8

  • 2 Ивчо

    32 2 Отговор
    Закривай, и дъжавата също. Няма полза от нея. Да функционира в намален състав ако може.
  • 3 мечо

    0 18 Отговор
    прав беше сакратен слави славуца трифанов сега щте прави партия щте прави метеш преврат срещо боико щте гласувате ли за него расисти а кажете щте гласувате ли за учин долеца

    Коментиран от #4

  • 4 ЯВЕРТ

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Не, за тоз не гласувам
  • 5 Ахаха

    15 1 Отговор
    Кога ще съйратите калинките в учрежденията! Аз мисля от 16 юли всички ще са с връчени предизвестия поради некадърност
  • 6 Dinamucks

    13 4 Отговор
    Че какво правят 300човека там,я кажете какви заплати вземат?там повече от 25 човека няма нужда.
  • 7 данъкоплатец

    17 0 Отговор
    депутатите да съкратят с 60%
  • 8 Хаджи хаджи Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Еее как може бе":

    Бацето ти , от 12 години, не български гражданин! То просто разпродава България на парче! Пардон- отдава на Концесия, със срок от 30 години!
  • 9 Хаджи хаджи Българин

    2 0 Отговор
    И взема кредити от , кого? За да се заадъръжи на власт!Ами четете историята на България! От ентусиаст Ботеб ( и предатвла- Георги Обретенов)
  • 10 daaaaaaa

    8 0 Отговор
    Ако не бяхте правили тъпи ненужни ремонти за милиони - щяхте да имате средства сега... Време е за намаляване на администрацията и дебелогъзовците поне с 60% навсякъде!
  • 11 Васил

    6 0 Отговор
    Това е резултатът от тригодишното управление на Боил Банов и назначения от него екип - изпълнителен директор - бивш зам. директор на Горубсо Мадан и Борислав Велков - председател на Съвета на директорите, съветник на Томислав Дончев, без висше образование.
  • 12 Тоест

    1 0 Отговор
    Те няма как да функционират, независимо от частната, повтаряна от ръководството, което или е ужасно некомпетентно или смята аудиторията , сиреч населението за още по некомпетентно. В резултат на липсата на компетентна визия в жертва паднаха именно пространствата, в които се случваха неща, различни от концерти на веско маринов (да ме прости г-н Маринов). Но никой не пита. А от случващото се излиза, че според министерството и ръководството именно тези пространства генерират най -много загуби и ще фалират ндк. А дали е така?!
  • 13 Айшето Асан и

    0 0 Отговор
    Киркор са с предизвестия. Тримата са от поддръжката и се срещат в коридора. Айшето пита: Киркоре, и теб ли обръстаха?
    - Що ма, Айше? И на тебе ли дадоха еднопосочния билет?
    Чува ги Асан и казва: Абе, колеги шефа нали каза, че 30% ще режат, ама ние не сме ли повече, нали тъй Киркоре?
    Киркор отговаря: Асане, ако ни режат за оте.аване, за теб разбирам, ти през ден яздиш Айшето, ама пак си назад с материала, че директора през месец преповтаря, като почнеш: счетоводителката, касиерката, пиарката, две - три организаторки и да не кажеш че съм клюкар, ама видях, че и Айшето а-ха да му пее на микрофона, но май жена му се обадила спешно да се прибира... че работа го чака....