Last news in Fakti

1 Октомври, 2012 09:33 1 273 0

Поскъпват торбичките за еднократна употреба

  • торбички-
  • поскъпват

Трябва да внимаваме в магазина за големи надценки на торбичките, които ще останат без новата такса

Най-употребяваните найлонови торбички поскъпват значително от 1-ви октомври. Причината е, че те ще бъдат облагани с екотакса от 35 стотинки. Пликчетата за многократна употреба обаче няма да ни струват по-скъпо, съобщи Нова телевизия.

Първоначалната идея беше всички торбички да станат по-скъпи заради вредното им въздействие върху природата. След среща между производители и министрите на околната среда и водите и на финансите в края на миналата седмица се стигна до компромисно решение и екотаксата отпадна за всички торбички с по-голяма плътност, които могат да се използват повече от един път.

Производителите предупреждават да внимаваме в магазина, защото търговците могат да се възползват и да сложат големи надценки дори и на торбичките, които ще останат без новата такса.

Цената, на която те ще излизат на пазара от производителите, е между 5 и 10 стотинки.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА