Last news in Fakti

23 Юли, 2020 23:28 3 046 9

Кризата удари круизите по река Дунав

  • дунав-
  • круизи

Сезонът започва едва сега, четири месеца по-късно от обичайното

Кризата удари круизите по река Дунав - 1

Кризата засегна и круизния туризъм по река Дунав. Заради пандемията от коронавирус сезонът започва едва сега, четири месеца по-късно от обичайното. Две трети от заявените пътувания са отменени, а до момента на брега са акостирали само четири кораба.

Пандемията от коронавирус принуди туроператорите да отложат на няколко пъти старта на сезона. Вместо през пролетта, първите чужди туристи в Русе пристигнаха през юли, предава "Русе Медиа".

„За съжаление не можахме да стартираме през март, както беше планирано, а едва сега през юли. Налагаше се редица пъти да сторнираме круизи, агенции и компании да отказват кораби, подложени под натиска и ограничението, което се въведе в световен мащаб“, казва директорът на „Дунав турс хотелс“ Росен Осенов.

От четирите кораба, акостирали в Русе до момента, само един пристигна със съдействието на български туроператор – пасажерът „Виста стар“. Той бе запълнен наполовина заради мерките за сигурност. Пътуващите с него 131 германски туристи обаче не се притесняват. Те направиха традиционната обиколка на Русе, разделени на няколко групи, разгледаха забележителностите и направиха шопинг в магазините за сувенири. Някои от чужденците са идвали и друг път в града, но сега им прави впечатление, че има много малко туристи за разлика от преди.

Дали този кораб ще бъде последван от други засега е трудно да се кажа, коментират туроператорите. Причината е в увеличения брой на заразени у нас, което поставя България в рисковата зона.

„Имаме проблеми с вкарването на България в различни по цветове списъци, което прави почти невъзможно посрещането на такива хубави круизни кораби, на чужденци, каквито сме свикнали да виждаме всяка година. Ние сме готови да ги посрещнем и се надявам да дойдат още кораби“, казва Росен Осенов.

Засега по реката пътуват само европейски туристи. Круизите с групи от САЩ, Канада, Австралия и Великобритания са изцяло отменени.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще се оправим

    3 26 Отговор
    България винаги се е справяла с кризите. През такива кризи сме минали, били сме със закърпено, лягали сме гладни. С премиер като Борисов, България ще я бъде. Знам, че доста хора протестираха срещу него последните дни, но истината е, че не сме имали за последните 30 години по успешен премиер от него. Всеки да се запита, как е живял преди Борисов и как живее при Борисов. Виждаме, че живеем по добре. Да е жив и здрав Премиерът ни. Да живее България

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Dark

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ще се оправим":

    A?!?!

    Коментиран от #3

  • 3 Госあ

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Dark":

    🤣🤣🤣 хората полудяха ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Будалай Хан

    0 0 Отговор
    Около подмолите
  • 7 бл.134 в Зап. парк

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ще се оправим":

    Веднага , едни 10 милиарда да праща Меркел, да ги спасеяаме горките
  • 8 Боко тиквата и Доган сопола милиардери

    4 1 Отговор
    С премиер л.гоцев ,Бриго Аспарухов,и тяхното отроче Бойко бекапето , държавата загива
  • 9 качват се само баби и дядовци

    0 0 Отговор
    Тази индустрия трябва да бъде заличена. По корабите се нагледах на простотия. Имат военна култура и слагат пагони на разни главни чистачки и прости готвачи да тормозят и унижават хората. Пълни селяни са...Всяка домакиня може да готви, а по тези кораби разни мърляви готвачи се изживяват като богове и тормозят останалите. Само на простаците с пагони им дава самостоятелни стаи и имат привилегии да общуват с гостите, а останалите са третирани като роби.