Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 15:40 1 631 8

Николова инспектира места за настаняване и ски съоръжения в Банско

  • марияна николова-
  • противоепидемични мерки-
  • банско

Хотелите са въвели и спазват всички утвърдени санитарни предписания

Николова инспектира места за настаняване и ски съоръжения в Банско - 1
Снимки: Пресцентър

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова инспектира места за настаняване и ски съоръжения в Банско. Целта на посещението на място е министърът лично да се увери в спазването на всички противоепидемични мерки в работата на обектите.

Хотелите са въвели и спазват всички утвърдени санитарни предписания. На входа има поставени необходимите препарати за дезинфекция, а всеки турист се проверява за употребата на лични предпазни средства. Персоналът на местата за настаняване също е оборудван с необходимите маски, в общите части има поставена необходимата информация за действие при посещение на обекта.

Спазването на санитарно-хигиенните предписания е едно от ключовите условия страната ни да запази зеления печат за безопасност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), заяви вицепремиерът. И подчерта, че той гарантира, че България е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки.

В Банско министър Николова лично провери дали се въвеждат и спазват единните противоепидемични мерки и указания за работа на ски съоръженията. Те бяха утвърдени съвместно със здравните власти и въведени със заповед на министъра.

Те обхващат дейността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите задължително трябва да покриват носа и устата си с маска или друго предпазно средство при престой в кабината и на лифт станциите. Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора. Кабините се дезинфекцират по график. В ски гардеробите също е въведена специална организация за дистанция и дезинфекция, а в ски училищата групите ще са до 10 души.

В момента във всички зимни курорти се извършва профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите.

Проверките на места за настаняване и спортни съоръжения в зимните курорти и общини започнаха в Боровец през миналата седмица, като се предвижда да бъдат направени и в други традиционни зимни дестинации.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 1 Отговор
    Заровете я под някоя лавина.
  • 2 проста

    13 1 Отговор
    съм по рождение ама съм министер. умните и кадърните избягаха от българия от такива като мен ,валери и компания хе хе
  • 3 Jeep

    16 1 Отговор
    Целта на посещението е разходка на гърба на данъкоплатеца. Има достатъчно ресорни министерства и служби, които да проверяват и докладват, ако не могат да се справят се сменят хората в тях. РЗИ за какво е?
  • 4 Васил

    14 3 Отговор
    Тази луда ли е зимен сезон няма да имааааааааааааа кой ще дийде в този развъдник на зараза
  • 5 Мето

    9 2 Отговор
    Зима няма да има - кеф.
  • 6 Един шофьор

    9 0 Отговор
    Само един човек има право да инспектира той кара жипка.
  • 7 Перо

    7 1 Отговор
    Измислените манипулативни данни за КОВИД-19 ще унищожи туризма и чуждите инвестиции.
  • 8 Иван

    3 0 Отговор
    В Банско вече всичко е готово за новия сезон и се очакват стартовете за Световната ски купа!